Eenpersoonsbedden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eenpersoonsbedden

Daan Nijssen Daan Nijssen
Moderne kinderkamers van Sofás Camas Cruces Modern
Loading admin actions …

Bent u langdurig vrijgezel? Of bent u gelukkig getrouwd, maar heeft u soms de behoefte om alleen te slapen? Heeft u misschien kinderen? In al deze gevallen is het handig om een eenpersoonsbed in huis te hebben. De voordelen van eenpersoonsbedden zijn talrijk: u heeft het hele bed voor uzelf, u kunt uw bed geheel naar eigen smaak inrichten en bovendien nemen eenpersoonsbedden minder ruimte in. Eenpersoonsbedden zijn er in alle vormen en maten en voor iedere denkbare doelgroep. Hieronder vindt u tien voorbeelden ter inspiratie.

Het ​geïmproviseerde eenpersoonsbed

Bent u net verhuisd? Heeft u een logé over de vloer? Of heeft u ruzie met uw partner en moet één van de twee in een ander bed slapen? Wat doet u in zo'n geval? De simpelste oplossing is om een aantal matrassen op elkaar te stapelen en aan te kleden met beddengoed. Het is het eenpersoonsbed in zijn simpelste vorm. Zoals zal blijken ligt dit geïmproviseerde eenpersoonsbed bijna net zo comfortabel als een gewoon bed. Waar heeft u de houten ombouwing nog voor nodig?

Eenpersoonsbed voor de eenpersoonskamer

Wilt u toch liever een 'echt' bed? Dat kan! De onderdelen voor eenpersoonsbedden zijn in de meeste meubelzaken te verkrijgen. Vooral wanneer u alleen woont is het verstandig om uw slaapkamer daarop in te richten. Is uw slaapkamer erg klein? Neem dan niet onnodig veel ruimte in met een tweeslaper, maar koop een eenpersoonsbed dat net breed genoeg is voor u om comfortabel in te slapen. Wanneer u het bed tegen de muur zet, maakt u optimaal gebruik van de ruimte en houdt u ruimte over voor andere meubels, zoals kasten en stoelen, of kunstvoorwerpen en andere waardevolle persoonlijke eigendommen.

Meerdere eenpersoonsbedden op een kamer.

Wellicht heeft u helemaal geen ruzie met uw partner en woont u ook niet alleen, maar slaapt u soms gewoon liever in een eigen bed. Dat is begrijpelijk. Het gevoel in een bed te kunnen slapen zonder rekening te hoeven houden met een ander, die ligt op de plaats waar u wilt liggen of die de dekens weg trekt, geeft veel vrijheid. In zo'n geval is het altijd mogelijk om een extra eenpersoonsbed in de slaapkamer te zetten, of uw slaapkamer te voorzien van meerdere eenpersoonsbedden. Veel hotels bieden naast de traditionele kamers met tweepersoonsbedden ook kamers met meerder eenpersoonsbedden. Ideaal voor vrienden of familieleden die samen reizen. Dit kunt u uiteraard ook in uw eigen slaapkamer doen.

Uitschuifbedden

Uitschuifbedden zijn een goed alternatief voor het volbouwen van uw slaapkamer met eenpersoonsbedden. Een uitschuifbed neemt evenveel ruimte in als een eenpersoonsbed, maar biedt ruimte aan twee of misschien wel meer personen wanneer alle onderliggende bedden uitgeschoven zijn. U slaapt zo direct naast uw logé, maar toch net niet ín zijn of haar bed. Speciaal geschikt voor slaapfeestjes of voor kinderkamers.

Het klassieke kinderbed

Over kinderkamers gesproken: nergens komen eenpersoonsbedden zo goed van pas als in kinderkamers. Een kind heeft immers niets aan een veel te groot tweepersoonsbed. Het heeft veel liever de bescherming van een knus, klein bed. Op deze afbeelding ziet u een ouderwets kinderbed: smal, niet veel langer dan het kind zelf en met spijlen aan het hoofdeinde en het voeteneinde. De spijlen zorgen ervoor dat het kind niet uit bed valt, maar zijn er vooral voor de sier. Vooral voor de jongste kinderen zijn dergelijke ouderwetse kinderbedden zeer aan te raden.

Een modern meisjesbed

Voor de oudere kinderen zijn moderne kinderbedden beter geschikt. Deze bedden zijn al wat breder dan de ouderwetse kinderbedden en bijna net zo lang als gewone eenpersoonsbedden. Idealiter staat het bed een beschutte hoek, aan twee kanten ingeklemd door de muur en aan één kant door een kast. Zo heeft uw kind zijn of haar eigen plekje dat het zelf kan inrichten. Hier ziet u een voorbeeld van een typische meisjeskamer, met veel roze, veel kussens en veel knuffels.

Een modern jongensbed

Gestylde jongenskamer piraat kinderkamervintage 2 Moderne kinderkamers van Kinderkamervintage Modern
Kinderkamervintage

Gestylde jongenskamer piraat kinderkamervintage 2

Kinderkamervintage

De jongens hebben natuurlijk een heel ander wensenpakket. De meeste jongenskamers zijn een stuk minder kleurrijk en een stuk minder uitgebreid versierd dan de meisjeskamers. Te fleurige kleuren en versierselen zijn immers te meisjesachtig. Toch ziet men steeds vaker dekbedden versierd met afbeeldingen van superhelden of het logo van hun favoriete voetbalclub. In dit voorbeeld zijn zowel het dekbed als het kussen versierd met afbeeldingen van een piratenoutfit. Uw kind zal met plezier in bed kruipen om zo op een piraat te lijken.

Het kinderstapelbed

Een van de populairste varianten op het eenpersoonsbed is uiteraard het stapelbed. De ideale oplossing voor wie veel kinderen heeft, maar weinig ruimte op de kinderkamer. De kinderen liggen zo gezellig bij elkaar, maar hebben wel allemaal hun eigen ruimte. Ideaal voor slaapfeestjes. Houdt wel rekening met kinderen die elkaar tot diep in de nacht wakker houden en ruzies over de beste plek in het stapelbed. Uw kinderen zullen er later echter goede herinneringen aan overhouden.

Minimalistisch stapelbed

Project I Moderne slaapkamers van Proest Interior Modern

Stapelbedden zijn er natuurlijk niet alleen voor kinderen. Ook (jong)volwassenen maken er veel gebruik van. In de meeste jeugdherbergen hebben ze zelfs geen andere bedden. Stapelbedden zijn ideaal voor wie alleen of in een groep reist. Ook (jong)volwassenen houden immers wel van een slaapfeestje op zijn tijd. Op het basisontwerp van het stapelbed kunt u uiteraard eindeloos variëren. Hier ziet u een voorbeeld van een modern, minimalistisch stapelbed: egaal wit geverfd, de planken in perfecte balkvorm gesneden, geen opsmuk. Ideaal voor wie simpelweg tot rust wil komen.

De bedstee

Dit stapelbed geeft al een heel ander gevoel dan het vorige exemplaar. Het kunstig besneden, witgeverfde hout creëert een bijna klassieke ambiance. Aan één kant is het bed begrensd door de muur en aan hoofd- en voeteneinde ligt het ingeklemd tussen twee kasten. Hierdoor wordt de indruk gewekt van een bedstee. Met een transparant gordijntje kunt u ook de vierde kant van het bed van de buitenwereld afsluiten, waardoor u als het ware uw eigen slaapkamer in een slaapkamer creëert. Ideaal voor wie even helemaal alleen wil zijn.

Hoe ziet uw ideale eenpersoonsbed eruit? Laat een reactie achter met uw inspiratie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!