De 10 mooiste inloopdouches ooit!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Badeloft - Badewannen und Waschbecken aus Mineralguss und Marmor BadkamerBadkuipen & douches
Loading admin actions …

In  vrijwel elke badkamer bevindt zich tegenwoordig wel een inloopdouche. Of we dromen ervan om er een te hebben… En het is ook een ongekende luxe om alle ruimte te hebben en lang te genieten van die warme stortdouche. De meeste varianten hebben een glazen scheidingswand en that's it. Maar er is nog zoveel meer mogelijk dan dat! Vandaag nemen we je mee op tour langs tien ongelofelijke inloopdouches. Met ontwerpen en ideeën die zeer onconventioneel en anders dan anders zijn. Een goede inspiratiebron voor iedereen die graag een droombadkamer wil…

In saunalook

We zien dit type inloopdouches vaak in de sauna waar de douche zich gewoon in een open ruimte bevindt. Een heerlijk vrij gevoel. Om toch voor een afscheiding te zorgen is naast de douche een lagere muur geplaatst waarachter het wastafelmeubel is geplaatst. Een zeer creatieve indeling in deze ruimte en een prachtig spel tussen hout en de grote antraciet tegeloppervlakken dat veel warmte toevoegt aan de ruimte.

Vintage black & white

Drummonds Case Study: Loz Feliz Retreat, California Drummonds Bathrooms BadkamerBadkuipen & douches
Drummonds Bathrooms

Drummonds Case Study: Loz Feliz Retreat, California

Drummonds Bathrooms

Een zeer originele badkamer in een stijl die zich beweegt tussen modern en antiek, wordt deze badkamer gekenmerkt door de aanwezigheid van twee unieke en originele elementen: het vrijstaande bad en de inloopdouche met glazen cassettedeur.  In de hele ruimte is gekozen voor een zwart-witte stijl die een elegante en verfijnde uitstraling geeft aan de badkamer.

Minimalistisch en onopvallend

Dit is zeker een inloopdouche met wow-factor. Wil je dat deze zo min mogelijk opvalt? Dan is dit een zeer goede oplossing: een inloopdouche in een verspringing van de muur waarbij de witte kleur van de achterwand terugkomt in de glazen scheidingswand en deze optisch lijkt door te lopen. Een zeer fraai ontwerp dat nauwelijks aanwezig lijkt te zijn.

Een prachtig accent met mozaiek

De inloopdouche achterin de badkamer is een populaire optie die we veel tegenkomen. Wanneer alle ogen erop gericht zijn op deze plek dan is dit natuurlijk een goede optie voor een fraai accent. De mozaïektegels zorgen voor een warme, uitnodigende en gastvrije sfeer in deze badkamer.

Over de gehele breedte met natuurthema

En ook wanneer je badkamer niet zo heel groot is, kun je daar toch een zeer fraai design neerzetten. Hier zien we een smalle kleine badkamer waarbij de douche achterin is geplaatst. De wanden zijn voorzien van beton stuc in leemoptiek en de badkamer is voorzien van allerlei natuurlijke details in de vorm van een plantenwand, grote kiezels rond de douche en bamboe handdoekenrek.

Een ronde vorm

Wil je echt een originele inloopdouche? Kies dan voor een ronde vorm. Ronde vormen zijn trendy en voegen zachtheid en warmte toe aan ruimtes. Op de foto kun je een cilindrische douche bewonderen met een witte travertijn mozaïekbekleding.

​Cilindrische douche met glazen wand

Country House Barn, Surrey Drummonds Bathrooms BadkamerBadkuipen & douches
Drummonds Bathrooms

Country House Barn, Surrey

Drummonds Bathrooms

Uniek en origineel: deze douche wordt gekenmerkt door de cilindrische vorm van de glazen douchewand. Geplaatst in een rustieke omgeving met zichtbare houten balken brengt deze douche een vleugje moderniteit met zich mee maar past daarmee perfect binnen de stijl van deze ruimte. Voor de liefhebbers van een combi tussen rustiek & modern.

Mozaïekdecoratie

In deze inloopdouche werd een vrolijk en speels kleuraccent aangebracht met de mozaïektechniek: een zeer populaire keuze in dit soort douches. Er werden blauwe zeetinten gebruikt die zorgen voor een verwelkomend effect en een mariene atmosfeer.

vijfsterren hotel look

In deze elegante en luxueuze badkamer waar de grote kroonluchter met hangende kristallen het beeld domineert vormt de inloopdouche een elegant en verfijnd element. Kenmerkend zijn de mozaïekwanden en de douche bevat tevens een chromotherapiesysteem. En let ook op de fraaie nis met verlichting.

Inloopdouche in rustieke stijl

Ook een zeer origineel idee voor de inrichting van de badkamer en inloopdouche: een lange glazen wand die parallel loopt langs de muur en waarachter zich ook het bad bevindt. De natuurstenen wand die erachter werd geplaatst vormt een prachtig rustiek accent en wordt zo ook de highlight van deze badkamer.

Zeer creatieve ideeën voor een uniek design inloopdouche

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!