Zo combineer keuken en eetkamer stijlvol met elkaar

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Zo combineer keuken en eetkamer stijlvol met elkaar

TILL BEHNE TILL BEHNE
 Eetkamer door Nan Arquitectos,
Loading admin actions …

Koken en eten is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is leuk, lekker en gezellig en het is iets wat je het liefst samen doet. Dus is het helemaal niet gek dat je de twee ruimtes waarin je eet en kookt combineert. Dat is naast praktisch ook nog eens heel gezellig. In wat oudere huizen wordt nog wel eens de ruimte die ooit de keuken was opgeofferd voor een extra slaapkamer zodat de keuken automatisch naar de eetkamer verhuist. Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening moet houden wanneer je de keuken en de eetkamer op een stijlvolle manier met elkaar wil combineren. In dit Ideabook bespreken we de belangrijkste aandachtspunten. Houd je die in je achterhoofd komt het zeker goed.

Subtiele scheiding

Wil je een duidelijke scheiding, maar hou je het toch graag subtiel zijn er een tal van opties. Zo kan je bijvoorbeeld een kast neerzetten tussen de keuken en eetkamer. Je kan er voor kiezen de open haard zo te plaatsen dat deze een deel van het zicht ontneemt en de twee ruimtes scheidt. En je zou ook een simpel halfhoog muurtje kunnen bouwen tussen keuken en eetkamer. Daarmee blijft de ruimte open maar zijn de functies wel duidelijke gescheiden. In dit Ideabook lees je nog meer verschillende manieren om de keuken subtiel van de eetkamer te scheiden.

Verschillende vloer

Bertus residency:  Keuken door Diego Alonso designs,
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

Een speelse manier om een keuken en eetkamer enigszins van elkaar los te koppelen is het kiezen voor een verschillende vloer. Heb je in de eetkamer bijvoorbeeld een mooie houten vloer liggen, kan je de paar vierkante meters van de keuken voorzien van een opvallende tegel. Of een stukje gietvloer of marmoleum. En zo zijn er natuurlijk heel veel verschillende combinaties denkbaar. Hierdoor zijn de twee functies van de ruimte, die verder helemaal één is, toch enigszins van elkaar gescheiden.

Hou het schoon en fris

 Eetkamer door ELIX,

Tijdens het koken maak je natuurlijk rommel. Etensresten, gebruikte pannen; het ziet er meestal niet heel fraai uit. En tijdens het eten heb je waarschijnlijk geen zin om daar tegenaan te kijken. Om de keuken en eetkamer succesvol met elkaar te combineren moet je er dus voor zorgen dat het keukengedeelte altijd zo fris en schoon mogelijk is. Dus na het koken meteen zo veel mogelijk opruimen en de vaatwasser inruimen. Ook moet je zorgen dat er zo min mogelijk geurtjes blijven hangen. Zet dus de afzuigkap vol aan en zet een raampje open om te zorgen dat je in een frisse ruimte kan eten en dat het ook daarna aangenaam is.

Andere stijl of juist dezelfde

Een andere manier om keuken en eetgedeelte optisch van elkaar te scheiden is natuurlijk door het ene gedeelte een totaal andere stijl te geven dan de andere. Heb je strakke moderne eetkamer kan je kiezen voor een landelijke keuken met veel hout. Heb je juist een eetkamer met een houten vloer en gezellig geschilderde muren, is wellicht een hele moderne keuken met een opvallende kleur weer heel leuk. Zie je zo een stijlbreuk in de kamer niet zitten, kan je natuurlijk gewoon kiezen voor dezelfde stijl voor zowel keuken als eetkamer. Wellicht heb je voldoende aan bovenstaande scheidingsopties.

Deze professionals denken graag met je mee over hoe je de keuken perfect combineert met de eetkamer. Inspiratie kan je hier alvast opdoen.

Bespaar ruimte door slim meubels te kiezen

Als je de keuken en eetkamer in dezelfde ruimte hebt, kan het wel eens zijn dat er minder ruimte overblijft dan je lief is. In dat geval is het zaak de meubels die je koopt, slim te kiezen. Denk daarbij aan inklapbare tafels, of stoelen die perfect onder de eettafel kunnen schuiven, maar ook aan slimme kastruimte. Daarnaast kan een kookeiland natuurlijk ook multifunctioneel zijn. Er kan naast gekookt bijvoorbeeld ook aan gegeten worden.

Verlichting

Woonhuis Ter Borch, Groningen:  Eetkamer door De Zwarte Hond,
De Zwarte Hond

Woonhuis Ter Borch, Groningen

De Zwarte Hond

Met de juiste verlichting kan je ook nog een hoop bereiken in een gecombineerde keuken en eetkamer. Zorg dat er overal voldoende licht is. Maar het is wel handig als je tijdens het eten de lichten in het keukengedeelte uit kan doen. Zo is de keuken een beetje uit het zicht en heb je toch het idee dat je in een aparte ruimte zit.

Is jouw keuken geïntegreerd in de eetkamer en zo ja, hoe? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!