Waarom hout in de badkamer een geweldig idee is | homify

Waarom hout in de badkamer een geweldig idee is

Anouk Freriks Anouk Freriks
Graphosds BadkamerOpbergen
Loading admin actions …

Baden in luxe, omgeven door de rustieke en natuurlijke ambiance van hout. De ultieme manier om te relaxen. Dat willen we allemaal wel! Maar hout in een vochtige ruimte, is dat nou wel zo verstandig? Het antwoord is ja. Zeker wanneer er voor de juiste soort en behandeling wordt gekozen. Om over de geweldige esthetiek nog maar te zwijgen. Eerst nog even terug naar de praktische kant van dit verhaal. Rotvrij hout, zoals teak, merbau of sipo mahonie, is hoogstwaarschijnlijk de meest veilige keuze voor de badkamer. Dit hout hoeft niet per se behandeld te worden om tegen het vocht bestand te zijn, hoewel deze houtsoorten onder invloed van licht wel kunnen verkleuren. Een behandeling met teakolie voorkomt dat deze vergrijzen en een zachte, natuurlijke uitstraling blijft behouden. Indien er niet voor rotvrij hout wordt gekozen, eiken of noten bijvoorbeeld, zal dit hout behandeld moeten worden tegen vervorming of het krom trekken. Dit kan middels een vernislaag of behandeling met olie. Zeker met olie zal het beoogde natuurlijke effect bereikt worden. Laat je nu vooral betoveren door de karakteristieke charme van hout. Kijk mee en ontdek de talrijke toepassingen in de meest uiteenlopende stijlen voor de badkamer.

Klassieke wellness

Het gevoel van een wellness resort gewoon in je eigen badkamer ervaren, het kan! En wel zo. Kies voor een lichte basis waarin natuurlijke materialen elkaar vinden. Steen en hout gaan hier hand in hand. Maak een combinatie van kiezels en grote tegels met matte afwerking voor dat ultieme luxe gevoel. En wat oogt er nou authentieker dan houten balken tegen een schuin plafond? Vooral prachtig omdat dezelfde houtsoort voor de spiegel en het meubilair is gebruikt. De rechte belijning en hoeken hierin geven de badkamer een modernere look & feel. Evenals de opvallende witte wasbak die boven het houten blad uitstijgt. Om de wellness ervaring compleet te maken, doe je jezelf een ultrazachte, witte badjas zoals hierboven cadeau.

Eigentijdse twist

Een eigentijdse twist creëer je door onverwachte, eigenzinnige combinaties te maken. De eigenzinnigheid zit hem hier in de details. Evenals de unieke mix van texturen, vormen en materialen. De golvende lijnen in de tegels roepen het gevoel van bewegend water op. Alsof het langs de muur danst. De verlichting met kronkelende peertjes complementeert deze vormentaal mooi. De verder glad afgewerkte tegels en het strakke meubilair staan hier lijnrecht tegenover. Waardoor deze een contrast vormen en de verschillende vormen en texturen juist nog beter tot hun recht komen. De subtiele toevoeging van hout geeft warmte aan deze badkamer. Van moderne wastafel tot aan rustiek krukje en kleine accessoires, deze details hebben een groots effect. Zeker in combinatie met het koper van de kranen en het goud van de lampen, krijgt de badkamer een warm karakter.

Eclectische oase

Verrassend, dat is de eclectische badkamer bij uitstek. Het is immers een mix van de meest uiteenlopende stijlen. Hoewel deze hier bewijzen een prachtige harmonie te kunnen vormen. Het moderne bad en de strakke doch speelse vlakken op de wand doen het maar al te goed in deze natuurlijke oase van rust. Met de verticale tuin als exotisch en kalmerend hoogtepunt. Maar zeker ook het uitgestrekte uitzicht, de compositie van kaarsen en de lichte, zachtaardige houtsoort dragen hieraan bij. Doordat het lichte hout zowel op de vloer als het plafond en in de bijzettafel is toegepast, hetzij in andere vorm, is dit toch een verbindende factor in de ruimte.

Moderne eenvoud

Dit is pure eenvoud in een modern jasje. Vooral ook de ietwat vergrijsde kleur van het hout en de muur draagt bij aan de moderne look. De gladde afwerking en simplistische vormentaal stralen zowel luxe als rust uit. Evenals de grote raampartij die laag geplaatst is, maar net nog ruimte biedt voor enkele accessoires boven de vloer. De spannende vlakverdeling van het wastafelmeubel, maar ook in de rest van de ruimte door het verschil tussen licht en donker, geven het geheel een speelse look. Zeker door de toepassing van verschillende houttinten met een subtiel ton-sur-ton effect. De ronde vormen van de douche en spiegels zijn hierop een verrassende aanvulling. Het wollige kleed nodigt ten slotte echt uit om met blote voeten te bewandelen. Samen met het hout biedt deze het ultieme comfort in de moderne badkamer.

Clean minimalisme

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern op ten noort blijdenstein architecten Moderne badkamers
op ten noort blijdenstein architecten

Restauratie en verbouw van voormalig Gemeentehuis Oudenrijn, De Meern

op ten noort blijdenstein architecten

Zo simplistisch, maar o zo mooi. Deze badkamer in minimalistische stijl. Het vele wit symboliseert de frisheid en schoonheid van beautyrituelen. Even badderen in deze ruimte zal je ongetwijfeld nog veel heldere momenten opleveren. De houten achterwand is het strakke doch warme tegenbeeld in de verder witte ruimte. Deze laat het bad een stuk beter tot haar recht komen. Ook de enkele gekleurde items en de rode stoel lijken direct een stuk stralender naast het warme hout.Doordat de wand halfhoog is, verdeeld deze de ruimte zonder aan openheid te verliezen. De subtiele houten plank gaat mooi op in het geheel en vormt de ideale plek voor shampoo, badschuim, scrubs en alles wat je nog meer nodig hebt voor een relaxmoment. De koperen kraan en het karakteristieke balkenplafond zijn een fijne, authentieke aanvulling in deze minimalistische badkamer.

Vintage nostalgie

Het hout is all over the place in deze woning. Het karakteristieke plafond en de donkere balken springen direct in het oog. Het royale dakraam en het lichte, haast monochrome kleurgebruik zorgen voor een baken van licht in de ruimte. Verder is het hout in de badkamer op wel heel originele wijze toegepast. Een compositie van oude kozijnen fungeert als open ruimteverdeler. Doordat de kozijnen in eenzelfde kleur zijn geschilderd, die bovendien naadloos aansluit bij de rest van de ruimte, ontstaat er rust en eenvoud. Een zeer gewenst effect in de badkamer. Niet alleen de kozijnen, maar ook de houten planken, het klassieke meubilair en de vintage kledingstukken geven de badkamer het ultieme nostalgische gevoel. Een gevoel van thuiskomen in een woning vol authentieke elementen met ieder een eigen geschiedenis en verhaal. Zo geeft hout pas echt karakter aan een ruimte.

Kies jij straks ook voor houten elementen in de badkamer om volledig tot rust te komen? Laat het ons weten in een comment.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!