De ruimte onder je hoogslaper benutten: hoe doe je dat? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De ruimte onder je hoogslaper benutten: hoe doe je dat?

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
van Meylenstein
Loading admin actions …

Bij een hoogslaper denken we al vrij snel aan de kinderkamer, aangezien dit de plek is waar we dit type bed het meest terugzien. Veel kinderen maken de fase door waarin ze een hoogslaper willen hebben. Het is tenslotte ook erg spannend om hoog boven de grond te slapen. Daarnaast wordt er door het gebruik van een hoogslaper wat extra ruimte gecreëerd, en laat dat nou net de ruimte zijn die kinderen uitermate goed kunnen gebruiken. De meeste kinderen hebben een heleboel speelgoed die ze toch ergens kwijt moeten. 

Maar niet alleen in de kinderkamer is de hoogslaper een uitkomst. Wat dacht je van een logeerkamer met hoogslaper? Je hebt altijd een extra slaapplek in huis, maar je houdt ook ruimte over voor andere dingen. En je zou zelf eens kunnen overwegen om zelf in een hoogslaper te gaan slapen. In een klein huis is het dé manier om alle ruimte die er is optimaal te benutten. Maar hoe je dat dan? Waar kun je die ruimte allemaal voor gebruiken? Op die vragen gaan we in dit Ideabook antwoord geven. Lees snel verder en kom er achter of een hoogslaper ook in jouw huis zal passen.

Plaats een inloopkast onder je hoogslaper

Als je slaapkamer niet zo heel erg groot is, dan kan het een hele uitdaging zijn om er naast een bed ook nog een kledingkast in kwijt te kunnen. Je kunt ervoor kiezen om je kledingkast in een andere kamer te plaatsen, maar dan moet je wel nog een kamer over hebben in huis. Een andere optie is om je bed te vervangen voor een hoogslaper en de ruimte hieronder voor je kleding te gebruiken. Je kunt er dan zelfs voor kiezen om niet voor een normale kledingkast te gaan, maar een heuse inloopkast te creëren.

Gebruik de ruimte onder je hoogslaper als zitgelegenheid

Bunk Bed: modern  door Atelier 010, Modern
Atelier 010

Bunk Bed

Atelier 010

Er zijn van die dagen dat er een boel mensen over huis zijn. Vrienden of familie van je partner en vriendjes of vriendinnetjes van je kinderen. En dan krijg je zelf ook nog bezoek. Wat extra zitgelegenheid in huis is dan geen overbodige luxe. Onder een hoogslaper kun je makkelijk wat extra zitgelegenheid creëren. Hebben je kinderen een hoogslaper? Dan kunnen ze hier na schooltijd met vriendjes en vriendinnetjes thee drinken, wat lekkers eten of een bordspel spelen. Heb je zelf een hoogslaper in je slaapkamer staan? Dan kun je er met vrienden of familie ontspannen bijkletsen terwijl de rest van het gezin beneden televisie kijkt.

Ontspan in de hangmat/hangstoel onder je hoogslaper

hoogslaper met commode en opbergruimte onder de trap van klauterkamer Minimalistisch
klauterkamer

hoogslaper met commode en opbergruimte onder de trap

klauterkamer

De ruimte onder je hoogslaper is uitermate geschikt voor het ophangen van een hangmat of hangstoel. Je kunt deze ophangen aan het houten frame of de onderkant van je hoogslaper. Zo is het niet nodig om gaten te boren in de muur of het plafond. In de hangmat of hangstoel kun je heerlijk ontspannen of een boek lezen. Wij zien onszelf er al helemaal zitten.

Creëer een werkruimte onder je hoogslaper

Roze hoogslaper Chica als een echt prinsessenkasteel van JeEigenKamer.nl Eclectisch
JeEigenKamer.nl

Roze hoogslaper Chica als een echt prinsessenkasteel

JeEigenKamer.nl

Tegenwoordig werken we steeds meer vanuit huis. Het nieuwe werken heet dat. Om je werk thuis net zo goed te kunnen uitoefenen als op kantoor, heb je wel een geschikte werkruimte nodig. De hele dag met je laptop aan de eettafel zitten kan lichamelijke klachten veroorzaken en is waarschijnlijk ook niet de meest rustige plek om te werken. Helaas is er niet altijd een ruimte over in huis waar je een bureau kunt neerzetten. Onder een hoogslaper is echter wel plek genoeg voor een ruim bureau. Plaats beide in je slaap- of logeerkamer en creëer zo een multifunctionele slaap- en werkruimte.

Creëer een leeshoek onder een hoogslaper

Hoogslaper om te bouwen tot stapelbed van Blankhoutenhuis Landelijk Hout Hout
Blankhoutenhuis

Hoogslaper om te bouwen tot stapelbed

Blankhoutenhuis

Er is niets fijner dan even te ontspannen met een goed boek. Helaas is het in huis soms veel te druk om je op een boek te kunnen concentreren. Daarom is het hebben van een apart leeshoekje ideaal. Helaas is daar dan weer niet altijd de ruimte voor in huis. Onder een hoogslaper kun je een heel fijn leeshoekje creëren, waar je in alle rust van een goed boek kunt genieten.

Gebruik de ruimte onder je hoogslaper om spullen op te slaan

Kinderkamer Mediterrane kinderkamers van NokNok Mediterraan
NokNok

Kinderkamer

NokNok

We lijken nooit genoeg opbergruimte te hebben. De zolder en berging staan sneller vol dan ons lief is en we hebben ook niet altijd evenveel zin om deze steeds weer op te ruimen. Onder een hoogslaper kun je heel wat spulletjes opslaan. Hiervoor kun je het beste wat kastjes onder de hoogslaper plaatsen of planken aan de muur bevestigen. Heb je veel boeken, mappen en bordspellen? Dan is dit dé plek om ze te bewaren. Je kunt er evengoed nog makkelijk bij, maar je hebt toch alles netjes bij elkaar opgeslagen.

Creëer een speelgrot onder een hoogslaper

stapelbedhuisje met bureau van klauterkamer Minimalistisch
klauterkamer

stapelbedhuisje met bureau

klauterkamer

Als er een hoogslaper in de kinderkamer staat, dan kun je met de ruimte eronder heel wat kanten op. Een hele leuke manier om de ruimte te vullen is door er een speelgrot onder te creëren. Je koopt een stuk stof die je als een gordijn van de bovenkant van de hoogslaper tot op de grond kunt laten reiken. Je hangt de stof op aan een rails, zodat het net als een gordijn open en dicht kan. Op de grond leg je een zacht matras met daarop het favoriete speelgoed van je kinderen. Zo heb je binnen no-time een speciale speelgrot wordt ze gemaakt.

Plaatst een logeerbed onder je hoogslaper

4-persoons stapelbed met 3 laden van Blankhoutenhuis Landelijk Hout Hout
Blankhoutenhuis

4-persoons stapelbed met 3 laden

Blankhoutenhuis

Niet iedereen heeft genoeg ruimte in huis om een aparte logeerkamer te creëren. En dat terwijl het hebben van een extra slaapplek maar wat handig is. Zeker als je kinderen in huis hebt, wordt er nogal wat gelogeerd. Onder een hoogslaper kun je gemakkelijk nog een slaapplek creëren. Dat kan uiteraard ook door de hoogslaper te vervangen voor een stapelbed, maar dan is het onderste bed wel vaak leeg. Het is waarschijnlijk praktischer om er een matras onder te leggen als er logees komen. Dan kun je de ruimte voor wat anders gebruiken als er niemand komt logeren. Staat er een hoogslaper in je logeerkamer? Dan creëer je onder de hoogslaper heel gemakkelijk een tweede slaapplek.

Waar zou jij de ruimte onder je hoogslaper voor gebruiken? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!