Een multifunctionele en levendige inrichting creëren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een multifunctionele en levendige inrichting creëren

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
GYOZA BAR, PARIJS 2, ARCHITECTEN ATELIER ES Moderne kantoor- & winkelruimten van Concrete LCDA Modern
Loading admin actions …

De meeste interieurs kennen een vrij voorspelbare inrichting. De zithoek met sofa, tv en wandmeubel en de eethoek met tafel en stoelen. Natuurlijk is dit functioneel en vormt het een prima basis. Toch is het mogelijk om door toevoeging van wat simpele elementen de ruimtes wat speelser, levendiger en flexibeler te maken. Een inrichting die anders dan anders is en wat minder voorspelbaar waarbij het huis en de verschillende ruimtes multifunctioneel gebruikt worden. Want wanneer je van mooie films houdt, wat is er dan fijner om een mooie bioscoopruimte in huis te hebben waar je heerlijk ontspannen naar films kunt kijken? Of over een goede geïntegreerde muziekinstallatie die de hele dag jouw lievelingsmuziek afspeelt te beschikken? Welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk om je huis wat speelser en levendiger in te richten en de ruimtes elk ook verschillende functies te geven. In dit artikel geven we je een aantal praktische tips. 

Aantrekkelijke kleuren

In de meeste interieurs wordt weinig gebruik gemaakt van kleur. En dat is jammer want kleur kan juist dat sprankelend unieke en levendige accent toevoegen aan een ruimte. Hierboven zien we hier een voorbeeld van in de vorm van prachtig mozaïek behang op de muur achter de trap. De trapopgang is natuurlijk ook een locatie die hiervoor bij uitstek geschikt is. Vaak vergeten we deze plek en treffen we hier alleen een kale witte muur met bruine trapleuning. Een prima plek dus om wat kleur of kleuraccenten toe te voegen. Mozaïek tegels vormen ook een mooie kleurrijke toevoeging op bijvoorbeeld de badkamervloer of -muur. Kleuraccenten kun je dus op veel meer manieren toevoegen dan de bekende kussentjes en muurvlakken. Kortom, doe eens wat anders!

De bar in huis

GYOZA BAR, PARIJS 2, ARCHITECTEN ATELIER ES Moderne kantoor- & winkelruimten van Concrete LCDA Modern
Concrete LCDA

GYOZA BAR, PARIJS 2, ARCHITECTEN ATELIER ES

Concrete LCDA

Heerlijk ontspannen een wijntje met stukje oude kaas drinken aan je eigen wijnbar wanneer je thuiskomt. De huisbar is in opkomst in het interieur van 2016. En dat is niet vreemd want de bar is een uitnodigende plek waar je gemakkelijk even aanschuift als je er langsloopt om gezellig met wat mensen te zitten, praten en wat te drinken of eten. De huisbar kan al zo simpel zijn als een ruwe plank tegen de muur met een paar comfortabele barkrukken. Vaak wordt er een combinatie gemaakt met de wijn- of drank bar en zien we in de muur een mooie nis met glazen planken en spiegels erachter waarin flessen wijn en glazen klaar staan. Een bar kun je ook goed gebruiken als afscheiding tussen ruimtes zoals de keuken en woonkamer waarbij hij aan de keukenkant als bar fungeert en aan de andere kant als muur waar de sofa tegenaan is geplaatst.  

Flexibele zitelementen

Jamie elementenbank - Floris van Gelder: modern  door Floris van Gelder, Modern
Floris van Gelder

Jamie elementenbank – Floris van Gelder

Floris van Gelder

In de woonkamer kiezen we meestal voor de grote loungebank in neutrale tint. Wil je wat meer vrijheid in de indeling van de ruimte van de woonkamer en wil je deze ook voor verschillende activiteiten gebruiken? Denk dan eens aan de inzet van flexibele losse zitelementen. Het voordeel van zo'n flexibele bank die uit verschillende zitelementen bestaat, is dat er andere opstellingen gecreëerd kunnen worden voor verschillende activiteiten. Zo kunnen de kinderen samen zitten met chips en frisdrank en de volwassenen elders. Ook kan er op een aparte plek even wat kantoorwerk gedaan worden met een laptop. Of kun je even naast de open haard gaan zitten met een boek wanneer je het koud hebt en even alleen wilt relaxen. Met flexibele zitelementen is dit allemaal mogelijk want je schuift de elementen eenvoudig even naar een andere plek. Ook kun je op simpele wijze de hele woonkamer herinrichten en deze op elk moment voor allerlei verschillende doeleinden gebruiken. Wil je graag nog meer lezen welke mogelijkheden er zijn om een multifunctionele woonkamer in te richten? Lees dan ook dit artikel.

Speelse vrolijke lampen

Lampen zijn het meubelstuk bij uitstek om een wat levendiger en speelsere sfeer te creëren in huis. Dus durf het aan om een statement te maken met die uniek wow factor designlamp in de woonkamer. En hang hem in plaats van boven de tafel eens op een andere plek zoals op de foto hierboven. Dit speelse muurpalet van verschillende gekleurde lampen zorgt direct voor een kleurrijke en levendige uitstraling in de woonkamer. Zeker niet standaard!

Maak een afspeellijst

Out of the Box: modern  door Barst! Keramiek, Modern
Barst! Keramiek

Out of the Box

Barst! Keramiek

Muziek is een belangrijke sfeermaker. Maak een afspeellijst met jouw favoriete muziek die zodra je thuiskomt automatisch begint af te spelen. Of maak per ruimte en per activiteit verschillende afspeellijsten. Zo kun je in bad genieten van loungemuziek of meezingers en in bed van het geluid van een klaterende waterval. Op internet maak je op eenvoudige wijze afspeellijsten die je met de smartphone via blue tooth kunt afspelen op verplaatsbare speakers. Deze plaats je in elke ruimte en zo creëer je een unieke eigen sfeer met de muziek van jouw keuze!

Spel- en hobbyruimte

Woonvilla Blaricum Moderne mediakamers van Kabaz Modern
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

We hebben allemaal wel hobbies en of dingen waar we van genieten in onze vrije tijd maar we denken er niet altijd aan om hiervoor in huis ook plekken in te richten. Beschik je over een grote kelder of zolder dan heb je ook ruimte genoeg om hier een echte biljartkamer- bioscoop, bibliotheek, mediakamer of hobbyruimte in te richten. Maar ook wanneer je minder ruimte hebt dan is voor een boekenwurm al fijn om een plek te hebben met kleine boekenkast, luie ligstoel en verplaatsbare haard waar je even heerlijk ontspannen een boek kunt lezen. Een kleine open houten wandkast met verfmaterialen en een opklaptafel vormen een leuke uitnodigende schilderhoek. Met wat creativiteit is het dus mogelijk om voor elke wens een ruimte in te richten in huis. En denk ook eens aan het gebruiken van een kamer voor verschillende activiteiten. Zo is er in de slaapkamer wellicht ruimte voor een extra relaxstoel of om yoga oefeningen te doen en kun je een andere kamer als logeer-, werk- en hobbyruimte inrichten. 

Hoe ziet jouw kleurrijke speelse lamp er uit?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!