Altijd al een Scandinavische keuken willen hebben? 5 prachtige voorbeelden ter inspiratie | homify | homify Altijd al een Scandinavische keuken willen hebben? 5 prachtige
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Altijd al een Scandinavische keuken willen hebben? 5 prachtige voorbeelden ter inspiratie

TILL BEHNE TILL BEHNE
Verbouwing jaren 30-woning, Nijmegen Scandinavische keukens van Bob Romijnders Architectuur + Interieur Scandinavisch
Loading admin actions …

De keuken is een zeer belangrijke en smaakgevoelige ruimte. De tijd dat de keuken puur functioneel moest zijn, is al lang voorbij. Ben je toe aan een nieuwe keuken die rust uitstraalt en tegelijkertijd stijlvol en prachtig is om te zien? Dan is een keuken in Scandinavische stijl zeker iets voor jou. Ter inspiratie hebben we er in dit artikel vijf voor je op een rij gezet.

Wit

Een van de belangrijkste kenmerken van een Scandinavische keuken is de kleur wit. Deze is prachtig om te zien en straalt een fijne rust en opgeruimdheid uit. Daarnaast past een witte keuken in vrijwel ieder interieur en is heel goed te combineren met de rest van de inrichting.

Licht

Om de frisheid van het wit te accentueren, is een goede lichtinval uiteraard ook van belang in een Scandinavische keuken. Nu is dat in dit geval bovengemiddeld het geval, maar je zal zien dat dit in veel Scandinavische keukens ook zo is. De zwarte kozijnen geven het geheel nog een klein industrieel tintje en het hout een fijne huiselijke sfeer.

Accessoires

Omdat Scandinavische keukens ingetogen en een tikkeltje minimalistisch zijn, wordt vaak gebruik gemaakt van een aantal kleurrijke accessoires of een bijzondere eyecatcher. Denk daarbij aan kleurrijke stoelen, lampen, mooie kunst of zoals hier, een bijzondere tegelvloer.

Huiselijke sfeer

Een ander kenmerk van de Scandinavische keuken is de huiselijke sfeer. Het hoeft niet per se altijd strak wit te zijn. Denk daarbij maar eens aan de boeken van Astrid Lindgren en stel je een keuken voor die in zo’n boek voorkomt. Dat gevoel krijgen we een beetje bij deze lieve keuken, die daarmee ook op een top Scandinavisch is. Wel van belang zijn aantal wat stoerdere accessoires zoals bij voorbeeld de lampen.

Hout

En dan natuurlijk nog een ander heel belangrijk kenmerk van een Scandinavische keuken: hout. In de meeste gevallen komt dat terug in de vloer en eventueel een houten kast of andere accessoires. In dit geval is er gekozen voor een houten keuken, met daarbij juist weer een lichte vloer. Hoe dan ook, prachtig!

Meer fantastische Scandinavische keukens kun je hier bekijken. Hoe je de rest van je huis Scandinavisch ingericht, lees je in dit artikel. En kom er zelf niet helemaal uit, raadpleeg dan de expertise van een van deze professionals.

Welke keuken uit dit artikel is jouw favoriet?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!