door Traço Magenta - Design de Interiores

12 ideeën om hal en kamer te scheiden zonder muren

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

In sommige huizen is het zo dat je de voordeur opent en via een open halletje direct de woonkamer binnen stapt. Zo'n hal wil je inrichten zodat deze gezellig en harmonieus is, maar het is ook prettig als er een soort scheiding tussen beide omgevingen ontstaat. Daarvoor zijn zijn verschillende oplossingen te bedenken, variërend van radicale tot meer subtiele en zelfs zeer eenvoudige voorstellen. We hebben wat van die voorstellen gevonden, omgezet in concrete voorbeelden. Kijk maar mee.

1. Vakkenkast

Als je een indeling tussen de hal en de kamer wilt maken die tegelijkertijd functioneel is, is dit de juiste optie voor jou. Deze vakkenkast is gemaakt van gips en vormt een duidelijke scheiding tussen de woonkamer en de entree van het huis. Doordat de kast open vakken heeft, is er toch een verbinding tussen de beide ruimtes.

​2. Een televisiewand

In deze woning stapte je via de voordeur onmiddellijk de woonkamer in. Hier is op een eenvoudige, aangename en effectieve manier een scheiding aangebracht met een mooie televisiewand. De muur is uitgevoerd in een lichte kleur, en past daardoor prima bij de rest van het interieur. 

3. Deels dicht

 Gang en hal door piano a

Het plaatsen van een bescheiden wandje in het midden van de ruimte tussen de woonkamer en de hal, biedt een aantrekkelijk decoratie-alternatief. Geef het vlak een accentkleur, plaats een glazen tafel en installeer verlichting die deze indeling benadrukt,  zoals we in dit voorbeeld zien.

4. Schuifdeuren

De entree van je woning moet functioneel zijn, maar het is fijn als het er ook nog mooi uit ziet. Kies de details dus met zorg, bepaal de kleuren en maak je keuze qua materialen. Bij deze ingang is een houten schuifdeur geplaatst, een zeer praktisch en esthetisch alternatief om hal en woonkamer te scheiden.

​5. Hangende planken

Dit idee is heel origineel en is zowel een roomdivider als een kast met bergruimte. De planken zijn enerzijds aan de gemetselde zuil bevestigd, de buitenkanten hangen aan stalen draden. 

​6. Een onderscheidend meubelstuk

Het is een goed idee om een meubelstuk te plaatsen waar bezoekers direct bij binnenkomst even kunnen zitten. Zo wordt de hal een ontvangstruimte, hier uitgevoerd in een totaal andere kleur dan die in de woonkamer en richting eerste etage is gebruikt. 

​7. Niveaus

Een andere manier om omgevingen in huis te verdelen, is met niveauverschillen. Zo krijgt elke omgeving een eigen gezicht.

​8. Met een open haard

Een open haard trekt de aandacht en brengt sfeer. In dit ontwerp is de hal van de woonkamer gescheiden door een open haard te plaatsen. Die biedt bezoekers en bewoners een warm welkom.

​9. Met een kleine tuin

Het plaatsen van planten bij de ingang van het huis, is een zeer elegante en effectieve manier om dit gedeelte van het huis te versieren. Het aanleggen van een kleine binnentuin tussen de woonkamer en de hal geeft meerdere voordelen: de ruimtes zijn verdeeld, het groen is decoratief, geeft textuur en kleur, en zuivert bovendien de omgeving.

​10. Een mooie nis

U kunt in de hal een valse muur installeren met de bedoeling een hoekje te creëren dat groot genoeg is voor een zitje. Deze nis verdeelt op een stijlvolle manier de hoofdruimte van de ingang van het huis.

11. Met vensters

Je kunt ook glazen panelen plaatsen om de hal en de woonkamer te scheiden. Met dit alternatief blijft de zichtbaarheid en het invallende licht mooi behouden. Daar voeg je dan een modern element aan toe: elegant en tegelijkertijd eenvoudig.

12. Met een kunstwerk

Kunst kan een krachtige vorm van decoratie in je huis zijn en staat voor verfijning. Natuurlijk is kunst een kwestie van smaak en stijl. Het kan een fantastische optie zijn om een groot formaat doek te gebruiken om de ingang van de kamer te markeren, zoals we hier zien.

Zoek je mooie ideeën om een wand af te werken? Hier zijn tips die je in zowel de hal als de woonkamer kunt toepassen: 12 super leuke manieren om je wanden te bekleden.

Daar zitten goede ideeën bij! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!