13 slimme trucs voor kleine ruimtes 13 slimme trucs voor kleine ruimtes

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

13 slimme trucs voor kleine ruimtes

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
 Eetkamer door Ambienta Arquitetura
Loading admin actions …

In dit artikel laten we je zien dat kleine ruimte met wat simpele trucjes groter gaan lijken. Het is wel belangrijk dat je ruimte een eigen persoonlijkheid heeft en bij je smaak en stijl aansluit. We hebben tips voor verschillende ruimtes, van woonkamer tot badkamer. In veel gevallen zijn een paar speciale details al voldoende, en dan heb je direct resultaat. Ook interieurontwerpers zijn goed in het groter laten lijken van kleine ruimtes. Ze kunnen desgewenst een plan op maat maken voor de situatie bij jou thuis.

​Wit werkt ruimtelijk

Banken, tafels en zelfs witte tapijten laten elke kamer eruit zien als in een woontijdschrift. Wit geeft een enorm ruimtelijk gevoel. Aanbevolen voor kleine ruimtes dus!

Levendige kleuren

Een afgewogen en intelligent gebruik van levendige kleuren leidt de aandacht af van de maat van een ruimte. Het kan met schilderijen, lampen, ornamenten, textiel, meubels of elk ander decoratief element. 

​Verschillende omgevingen in één

Met wat vindingrijkheid maak je een ruimte waarin keuken, woonkamer, eetkamer en tv-kamer samenkomen.

​Creëer contrast

Of het nu gaat om kleuren, texturen, tapijten of meubels, het creëren van contrast zorgt ervoor dat een omgeving zijn eigen uitstraling heeft.

Cirkels

Soms zijn er te veel rechte lijnen en haakse hoeken in een ruimte. Speel eens met rond. Cirkels verzachten een omgeving en kunnen zowel in meubels als in de decoratie worden doorgevoerd. 

​De kracht van rood

Of het nu gaat om meubel of decoratieve elementen, rood geeft persoonlijkheid aan elke ruimte.

​De charme van hout

 Keuken door homify

Hout is een van de fijnste materialen die er bestaan. Hout brengt een unieke organische en warme kwaliteit over, en staat garant voor sfeer.

​Intelligente verlichting

Verlichting, decorontwerpers en theatermakers weten dat, kan voor magie zorgen. Dat kan ook in je eigen huis! Deze subtiele plafondverlichting is een goed voorbeeld. 

​In de badkamer

Vaak is de badkamer de kleinste ruimte in huis (op het toilet na) en is nogal eens onpersoonlijk en 13 in een dozijn. Doe het anders en geef jouw badkamer een speciaal tintje. Bijvoorbeeld met zwarte tegeltjes op de muren, die mooi contrasteren met het witte sanitair.

Eco chic trends

Natuurlijke en organische decoratie is tijdloos. Planten, bloemen, natuurlijke vezels, rivierstenen en hout werken prachtig samen om deze look te bereiken.

Bergruimte

Voldoende opbergruimte zal je helpen om je slaapkamer altijd netjes en opgeruimd te houden. Ook in een kleine slaapkamer is kastruimte essentieel. 

Textiel

Textiel kan ook veel doen in een ruimte! Gordijnen, beddengoed, een kleed op de grond zorgen voor uitstraling, textuur en kleur. Ze kleden een ruimte aan en kunnen het echt af maken. Zonder stof is een ruimte kaal en koud.

Speciale inspiratie nodig voor een kleine slaapkamer? Misschien helpt dit: 10 tips om je slaapkamer groter te laten lijken

​De kinderkamer

Geen plek in ons huis moet origineler en leuker zijn dan de kinderkamer. Laat je kind(eren) meedenken over de decoratie en de aankleding van de kamer, en er ontstaat een unieke plek waar volop gespeeld en geleefd kan worden. 

Met welke truc begin jij?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!