Eetkamer door LEMONBE

10 schitterende woon/eetkamers die je niet mag missen…

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Combineer twee functionaliteiten om meer ruimte te krijgen, om te innoveren of gewoon omdat het een trend is. Dit ideeënboek laat zien hoe je je woonkamer en eetkamer kunt combineren op verschillende manieren. Wil je een plan op maat voor jouw specifieke woonsituatie, neem dan eens contact op met een interieurontwerper

​1. Scandinavische eetkamer

Deze stijl is perfect voor de integratie van gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer met de eetkamer. Het is een geweldige kans om de helderheid te benadrukken, wat de belangrijkste eigenschap van deze Scandinavische stijl is. Het is momenteel een heuse trend, want het is licht en ruimtelijk. 

2. Minimalistische stijl

 Eetkamer door Ayuko Studio
Ayuko Studio

Sesja projektu Patryka Kowalskiego

Ayuko Studio

De minimalistische stijl komt vanuit de avant-gardistische stroming. Een van de regels van decoratie die er wordt toegepast is less is more. Deze regel brengen we graag nog een keer onder de aandacht en de woon/eetkamer op de foto is er een mooi voorbeeld van. 

3. Kleur schept eenheid

 Eetkamer door LEMONBE

De huidige stijl neigt nogal naar het gebruik van neutrale kleuren, maar kijk hier eens naar. Het intense blauw is prachtig en de ruimte is toch in balans. Zo toegepast is het blauw de verbindende factor tussen het eet- en het zitgedeelte. 

4. Hout

Onthoud dat je zoekt naar iets dat verbindt, als je twee ruimtes met verschillende functionaliteiten wilt samenvoegen. Hier is dat gebeurd in de materiaalkeuze. Voor liefhebbers van een natuurlijke look is hout de beste oplossing om eenheid te creëren.

5. Tropische fusie

 Eetkamer door BR  ARQUITECTOS
BR  ARQUITECTOS

Casa Tortugas

BR ARQUITECTOS

Deze inrichting ademt warmte en gezelligheid. Kleuren en materialen versterken elkaar en creëren een tropische uitstraling. 

6. Rustiek

Prachtig licht woonhuis in combinatie met een houten vloer van ZILVA:  Eetkamer door Zilva Vloeren
Zilva Vloeren

Prachtig licht woonhuis in combinatie met een houten vloer van ZILVA

Zilva Vloeren

Als je de woonkamer en eetkamer combineert,  mag geen van deze verschillende toepassingen zijn functie verliezen. Ze mogen allebei hun ruimte innemen, zoals deze woon/eetkamer in een rustieke stijl.

7. Mediterraan

Crèmetinten en cirkelvormen zijn twee aspecten die vaak worden gezien in een mediterrane stijl. 

8. Industriële efficiëntie

De industriële stijl heeft als kenmerken dat het efficiënt en strak is. Twee gebieden in die stijl zullen elkaar nog eens versterken. Het effect wordt daardoor groter.

9. Ruimtelijk

Deze woon/eetkamer is een mix van verschillende stijlen. De eenheid zit 'm in de rechthoekige vormen en daardoor ontstaat rust en een sterk ruimtelijk effect.  

10. Je eigen smaak

Wat de trend van nu ook is, ga altijd uit van je eigen smaak. Kies het materiaal en de kleuren die bij jou passen, dan is het altijd goed. Deze woon/eetkamer heeft verschillende persoonlijke accenten.

Meer zien? Kijk dan hier: 10 ideeën voor een kleine woon-/eetkamer

Mooi en efficiënt, wat wil je nog meer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!