10 manieren om hout in je interieur te verwerken

Johan van Dijk Johan van Dijk
A Complete Rustic Cottage House: Miner's Cottage , design storey design storey Rustieke keukens
Loading admin actions …

Welke stijl je nou ook precies in je huis toe hebt gepast of nog toe wilt gaan passen, een beetje hout doet het altijd ontzettend goed in je interieur! En dan kun je denken aan hout als leidinggevend element, maar ook met leuke houten details kun je heel veel sfeervolle oplossingen bedenken. Eigenlijk moet je er gewoon beelden bij zien om in de gaten te krijgen wat we er precies mee bedoelen. Daarom laten we je nu graag 10 manieren om hout in je interieur te verwerken zien!

1. Verschillende soorten hout

Piso Avenida Sarrià, Deu i Deu Deu i Deu Rustieke woonkamers Massief hout Bont

We beginnen met een woonkamer waarin verschillende soorten hout zijn toegepast. De fraaie houten vloer vormt wat dat betreft de basis die op aangename wijze met diverse meubels en accessoires is aangevuld. Het draagt hier zeker bij aan de unieke en eclectische sfeer die je hier kunt vinden.

2. Heel subtiel

Ook op heel subtiele wijze kun je hout toepassen. Zo subtiel dat je het hier misschien wel niet eens direct ziet! Maar een houten kistje in combinatie met het wel zeer bijzondere bureau en de unieke stoel maakt het geheel helemaal af.

3. Bijzondere houten tafel

'Horizon' solid wood dining table by Imperial Line homify Moderne eetkamers Tafels

Wil jij je interieur helemaal af gaan maken met een bijzonder object? Zoiets als deze houten tafel kan daar zeker voor gaan zorgen! Deze vind je niet bij een standaard winkel, maar je moet op zoek gaan naar een vakman die zoiets voor je maakt of juist het geluk hebben dat het in een unieke zaak tegen het lijf gaat lopen.

4. Ultiem rustiek

De stijl die in deze keuken te vinden is, mag gerust ultiem rustiek genoemd worden. De prachtige houten tafels zorgen daar wel voor! Toch is er op eclectische wijze ook zeker voor een modern en industrieel tintje gezorgd. Kijk maar naar de stoere betonnen vloer en het strakke zwarte aanrecht.

5. Aangenaam vintage

Veel houten meubels en accessoires kun je gerust het label vintage geven. In deze slaapkamer zie je dat ook op een hele mooie manier terugkomen. Vooral het kamerscherm dat voor een afscheiding met de open badkamer zorgt. En uiteraard gaat het dan ook om de prachtige meubels die je kunt zien.

6. Houten vloer

Een rustiek aandoende houten vloer in een verder erg modern ingerichte ruimte? Dat geeft ook zeker een beeld waar je erg vrolijk van kunt worden. En wat is deze ruimte ontzettend leuk aangekleed met kunst!

7. Houten plafond

Naast een houten vloer zie je hier ook een schitterend houten plafond. Erg fraai met een matte witte verf geschilderd zodat een heel aangenaam en ontspannen gevoel ontstaat. Ook erg leuk is de aanvulling met wat moderne elementen in dit schitterende appartement.

8. Nog een vloer

Een mooie laminaatvloer met houtmotief in de moderne woonkamer? Hier zie je nog zo’n mooi voorbeeld! En let ook even op de manier waarop die leuke schommelstoel perfect bij de vloer past. De opvallende kleur van de gordijnen mag trouwens ook niet onopgemerkt blijven! Best wel stoer op deze manier.

9. Bureau

Een houten bureau of een houten tafel brengt in elke ruimte sfeer. Hier kun je verder ook nog even letten op het hoofdbord van het bed met het fraaie grijs geverfde steigerhout. Ook iets om voor je eigen slaapkamer even te onthouden!

10. Deuren

Met deze prachtige gang komen we al weer aan het einde van dit inspirerende overzicht. De houten deuren vormen een prachtige eenheid met de houten vloer. Het geheel laat een uitstekende combinatie van hele diverse stijlen zien en zoals je vast wel begrijpt kunnen wij daar alleen maar ene hele grote voorstander van zijn!

Welke ruimte is jouw favoriet? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine