Elegant familiehuis met een rustgevende vibe | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Elegant familiehuis met een rustgevende vibe

Stoa. Stoa.
​Brixham House Moderne huizen van Tye Architects Modern
Loading admin actions …

In deze editie van homify 360 reizen we naar Brixham, een klein vissersdorp gelegen bij Devon, in Zuidwest-Engeland. Hier ontdekten we architectonische parel met een unieke stijl. Deze eigentijdse woning heeft vier slaapkamers en een schitterende vormgeving waar je als bewoners volkomen door ontspant. Geen overbodig luxe in een hectische tijd waarin ons huis steeds meer een plek wordt waarin we ons weer opladen. Het ontwerp is ruim en open, zodat interieur en buitenruimte een eenheid zouden vormen. We nemen je mee voor een wandeling door het interieur. Kijk mee naar dit charmante huis waarin je kunt genieten van een grootse leefstijl.

Eerste blik

​Brixham House Moderne huizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

​Brixham House

Tye Architects

We beginnen onze tour in de achtertuin, waarbij het groene gazon een prachtig startpunt vormt. Een fijne plek, vooral in de zomer, waar de kinderen kunnen genieten van de ruimte. Ook de volwassenen komen hier aan hun trekken. Het is een woning met een eigenzinnige, uitgesproken gevel waarbij een zwarte grafiet baksteen wordt gecombineerd met heldere, witte gevel-delen. Let ook op de zwarte kozijnen; een prachtige creatie die echt kind van zijn tijd is, maar zonder aan tijdloze karakter in te boeten. Het zwart-wit design bestaat al eeuwen, maar is nog altijd relevant!

Helder

​Brixham House Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

​Brixham House

Tye Architects

Het universele zwart-wit schema keert in deze hoofdingang van de woning terug. De lawaaiige wereld laten we ver achter ons (niet dat de omgeving rond het huis nu zo druk is) om te komen in één van zuiverheid en visuele kalmte. Wat heeft dat wit toch een mooie reflecterende functie en wat maakt het daglicht deze ruimte tot een magische plek! Een prachtige manier om je gasten te imponeren!

Keukenten

​Brixham House Moderne keukens van Tye Architects Modern
Tye Architects

​Brixham House

Tye Architects

De stijlvolle keuken opent op de achtertuin en heeft verfrissende look, daarmee is het een welkome aanvulling op het natuurlijke groen buiten. Vooral het warme bruin dat mooi afsteek bij het zuivere wit lijkt een verwijzing naar de buitenruimte. Dit interieur is nu echt een eenheid; we hoeven alleen maar te kijken naar de gietvloer, de wand met geïntegreerde keukenapparatuur en het prachtige -eiland om te ervaren wat een designkeuken in essentie inhoudt. Dat keukeneiland is overigens een fantastische plek om te genieten van een persoonlijke of gezamenlijke kooksessie. Ook het genieten van deze culinaire kunstwerkjes (die zijn hier in een handomdraai te maken) is hier uiterst plezierig! Voor de finishing touch zet je een verse bos op het einde van het eiland. We zien ze niet vaak zo mooi!

Strak

​Brixham House Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

​Brixham House

Tye Architects

Deze trap is strak, minimalistisch en zo geheel in lijn met het algemene woonconcept dat in de woning gehanteerd is. Ook hier weer zijn zwart en wit complementaire tegenpolen die voor een ongekende visuele expressie zorgen. Een trap die we gerust sculpturale eigenschappen mogen toedichten. Het is een elegante toevoeging aan je interieur die we te vaak geruisloos voorbij gaan (in figuurlijke zin). Meer mooie ideeën voor de trap in huis kun je hier vinden. 

Badkamer

​Brixham House Moderne badkamers van Tye Architects Modern
Tye Architects

​Brixham House

Tye Architects

Licht, strak design en een basale temperamentvolle vloer; alle ingrediënten voor een grandioze badkamer zijn aanwezig. De ware bezieling zien we in de details die hier en daar in de kamer geplaatst zijn, zoals de mooie plant en de sfeervolle doeken in de kasten en op de radiator op de achtergrond. Het minimalisme is hier heer en meester en draagt in hoge mate bij aan een ambiance waarin je volkomen tot jezelf kunt komen in de avonduren. Het ovale bad neemt de centrale plek in, deze vorm is mateloos populaire maar ken natuurlijk een oude geschiedenis. Juist vanwege de universele vorm van dit bad krijgt deze badkamer zijn unieke look. Samen met een expert creëer je snel een eigentijdse droombadkamer. 

Sfeer

​Brixham House Moderne huizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

​Brixham House

Tye Architects

In de avond krijgen we een geheel andere indruk van de woning. De romantische tijd is aangebroken en de lichten worden aangestoken. In de avond schijnt deze woning ons uitnodigend en huiselijk toe. Door zijn grote raampartijen hebben we binnen te maken met een hoge graad van transparantie en ervaren we een bijzonder ruimtelijk gevoel. Deze woning heeft ons bijzonder verrast door de uiteenlopende designconcepten die we erin verwezenlijkt zagen. Echt een woning waar je veel inspiratie aan kan ontlenen! We hopen je bij het volgende project weer rond te kunnen leiden. 

Meer wit in huis, maar een fijne, heldere woonsfeer. Klik hier voor de gouden tips!

Wat vind je van de stijl van de woning? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!