Je kunt prachtig wonen in een schuur! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Je kunt prachtig wonen in een schuur!

Stoa. Stoa.
Dovecote Barn Moderne huizen van Tye Architects Modern
Loading admin actions …

Vandaag gaan we samen kijken naar een prachtige oude schuur die omgetoverd werd tot een prachtige schuurwoning met uitbouw. Een uitbouw zorgt voor veel extra woonruimte en meer comfort. Ook qua daglicht is met de uitbouw het een en ander verbeterd. Met de realisering van deze woning is de langgekoesterde wens van de bewoners in vervulling gegaan om landelijk te leven in een comfortabele woning. Kijk met ons mee en het allerbelangrijkste: laat je inspireren!

Gevel

Dovecote Barn Moderne huizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

Dovecote Barn

Tye Architects

We houden van de manier waarop het dak van de uitbouw bijna lijkt te verdwijnen in de schaduw van het oorspronkelijke huis. Deze overgang maakt de juxtapositie van de twee architectonische stijlen een stuk minder abrupt, hoewel deze nog steeds vrij drastisch is. Dit laatste is een belangrijk deel van de esthetiek waardoor de woning zijn unieke charisma krijgt. Het is mooi om te zien hoe de oude architectuur en de nieuwe een alliantie aangaan, waardoor de woning een look krijgt die vele decennia urgent blijft.

Eetkamer

Dovecote Barn Moderne woonkamers van Tye Architects Modern
Tye Architects

Dovecote Barn

Tye Architects

Alles in de eetkamer is gericht op de omgeving. Dat is niet geheel verwonderlijk, want deze is prachtig. De grote raampartijen laten het daglicht naar binnen stromen en geven de bewoners een gevoel van vrijheid. De hoogte van het plafond is vrij laag, maar dit resulteert niet in een claustrofobisch gevoel; dat komt door raampartijen en het lichte kleurenpalet dat in het interieur gehanteerd is. Het natuurlijke hout, waar de eettafel uit bestaat, is als het ware een herinnering aan de natuurlijke omgeving waarin het huis staat. Binnen en buiten raken zo verbonden. De minimalistische inrichting maakt dat de kamer netjes en overzichtelijk blijft, dit creëert eveneens de nodige rust.

Woonkamer

Dovecote Barn Moderne woonkamers van Tye Architects Modern
Tye Architects

Dovecote Barn

Tye Architects

Deze woonkamer lijkt wel open en bloot met de buitenruimte in verbinding te staan, maar niets is minder waar. Ook hier weer zijn het de gigantische raampartijen die voor een open look zorgen. Stel je voor hoe mooi het hier in de avond moet zijn! De open haard zorgt voor de nodige afleiding en de gezelligheid terwijl het hout ernaast opgeslagen ligt. Dit creëert sfeer en een praktische indeling van de ruimte. We kijken naar boven en zien nu goed hoe de nieuwe architectuur (de uitbouw) aan gesloten is op de authentieke woning. Een mooie manier om oud en nieuw samen te laten gaan. Dit is de ruimte waar de bewoners van de woning graag in de avond samenkomen! Ideeën voor je woonkamer kun je hier zeker vinden. 

Leeshoek

Dovecote Barn Moderne woonkamers van Tye Architects Modern
Tye Architects

Dovecote Barn

Tye Architects

Je kunt de tv aanknippen om te genieten van een film, maar er is meer in het leven dan de beeldbuis. Zo is deze hoek ontworpen om eens een goed boek te pakken, om jezelf te verliezen in een verhaal. Deze stoel draagt je gedurende je reis. Een hoek met een uniek design. De lamp is bijzonder prettig bij het lezen en ziet er tevens geweldig uit. Het zijn de openingen in de wand (met daarin het minimalistische design) die voor een extra moderne twist zorgen. 

Close-up

Dovecote Barn Moderne woonkamers van Tye Architects Modern
Tye Architects

Dovecote Barn

Tye Architects

Via de openingen in de wand zien we de tuin en de omgeving. Het zijn in feite een aantal nissen zonder achterkant waarin je persoonlijk design kunt plaatsen, dit maakt dat het interieur telkens uniek en speels oogt. Dergelijke elementen maken het ook heel makkelijk om de zoveel tijd te variëren. Minimalistische design past het mooist in deze uitsparingen. Meer spannende designopties werk je uit met een expert!

Laatste blik

Dovecote Barn Moderne huizen van Tye Architects Modern
Tye Architects

Dovecote Barn

Tye Architects

En dan nu vanuit de tuin: 's avonds werpen we een blik op de gevel van de woning. De glazen doos is gevuld met licht en nodigt uit om binnen te komen. We kunnen ons nu des te meer voorstellen waarom de familie blij is met hun nieuwe uitbouw, want het resultaat is echt verbluffend! Je ziet nu ook wat meer van de grote buitenruimte of tuin. Deze sluit nauw aan bij de uitbouw. In de zomer zet je de grote schuifdeuren open zodat je binnen optimaal kunt genieten van de sfeer van buiten. 

Kijk hier naar een andere verbouwde schuur.  

Wat vind je van dit design? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!