Eeuwenoude kerk wordt droompaleisje | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Eeuwenoude kerk wordt droompaleisje

Stoa. Stoa.
Ebenezer Chapel, Co. Durham van Chris Humphreys Photography Ltd
Loading admin actions …

Kleine kronkelende landweggetjes van het landelijke Groot-Brittannië zijn bezaaid met boerderijen, landhuizen, kerken en pubs. We troffen deze kerk aan de rand van Durham, dat ligt in het noorden van Engeland. Op het eerste gezicht lijkt dit gebouw op vele andere kerken in het gebied. Maar als je naar binnen gaat besef je al snel dat deze kerk anders is. Een unieke vibe heerst er in dit eeuwenoude gebouw. Wij van homify vinden het altijd erg inspirerend en mooi om dit soort gebouwen te doorgronden (voor zover dat kan) en ze met jullie te delen. Dit is een juweeltje dat we niet zomaar voorbij mogen/kunnen gaan. Wandel daarom met ons mee door dit inspirerende bouwwerk en doe zelf de nodige ideeën op!

Prachtgevel

Een van de eerste zaken die opvallen, waardoor we ook direct het gevoel krijgen dat dit geen standaard kerk is, is de rode kleur. Niet bepaald een gangbaar palet voor een kerk. Bij het zien van deze kleur moeten we ook even denken aan de telefooncellen in de straten van Londen… Deze kerk heeft als achtergrond de open buitenruimte, waardoor zijn présence in een woord prachtig is!

Close-up

De oude gevel van de kerk laat de vervlogen tijden herleven. Wie kan een pand als dit nu weerstaan? We nemen hier een close-up van de kerk en zien nu ook heel goed hoe bijzonder de combinatie van de oude stenen en het levendige, eigentijdse rood is. Typisch een gebouw voor onze tijd! We zijn erg onder de indruk van de omgeving, de good looks en de goede bouwkundige staat waarin deze oude kerk zich bevindt. Laten we snel naar binnen gaan om ook het interieur even te bewonderen.

Interieur

Zojuist spraken al over een oude kerk, maar we wisten nog niet we daarmee ook iets over de functie van het gebouw zeiden. De kerk is namelijk recentelijk omgebouwd tot woning, des te groter is dan ook de verrassing. Dit interieur laat unieke eigenschappen zien waaruit een prachtig charisma spreekt. Het nieuwe interieur heeft een eigentijdse look, waarbij vooral de persoonlijkheid van de bewoners tot uitdrukking komt. We spreken hier over een eclectisch interieur waarin ruimte is voor verschillende stijlen die elkaar op een of andere manier aanvullen. Toch is het gevoel van de oude kerk binnen nog te ervaren. Natuurlijk voornamelijk door de vorm van de ruimte, deze is open en vrij licht. We zijn erg gecharmeerd van de gekozen materialen en de hoogwaardige afwerking van het design. In dit interieur ontmoet een moderne look een authentiek gevoel. Samen met een expert ontwerp jij je eigen droominterieur.

Modern

Momenteel staan we in de lounge waar een mix van moderne popart, industriële elementen (salontafel) en eigentijds comfort een alliantie aangaan. Hier kun je echt genieten van je rust en vrijheid, en dat te midden van een prikkelende eclectische stijl. Ondanks het verschil aan stijlen heerst hier toch een zekere harmonie. Let op de wijze waarop het grijs het schilderij van Roy Lichtenstein naar voren brengt. Spelen met kleur brengt je interieur op een hoger plan!  Meer mooie ideeën voor je woning kun je hier vinden!

Slaapkamer

We werpen een blik in de sfeervolle slaapkamer waarin een meer ingetogen kleurenpalet en interieurconcept gehanteerd is. Dat heeft natuurlijk met de functies van de kamer te maken. De combinatie tussen houtkleur en helder wit maakt deze kamer tot een van de mooiste van het huis. Het donkere hout doet denken aan de oude kerk, terwijl het hemelse wit daar een mooi antwoord op is. In deze kamer hoeven we niet te twijfelen, dit vertrek is geheel toegerust op het comfort en de rust van de bewoners.

Badkamer

Het huis mag een prachtige badkamer niet ontberen. Natuurlijk laten we deze graag aan je zien! Grenzend aan de badkamer treffen we tevens een slaapkamer, waar je gasten kunnen logeren. Het is allemaal niet zo groot, maar wel erg sfeervol! In de heldere badkamer kom je s´ochtends helemaal bij, in de avond maak je je klaar voor de nacht. De minimalistische ontwerptrant die in dit vertrek heerst is ontspannend en esthetisch, deze twee gaan overigens vaak hand in hand. Een prachtige plek voor je gasten om de dag goed te beginnen!

Badkamer beneden

Beneden treffen we een andere badkamer aan waar je maar wat graag een aantal uurtjes in vertoeft. Zeker na een dag van noeste arbeid of een lange wandeling door het soms grillige weer van Durham. Het bad neemt ons honderd jaar terug in de tijd. Ook de wanden hebben een oude look die tot de verbeelding spreekt. De heldere tegels en het natuurlijke licht zorgen voor een poëtische ambiance waarin je al snel helemaal tot rust komt. We willen je ook even wijzen op de tegelvloer, die lijkt van hout te zijn, maar bestaat uit hoogwaardige stenen. Deze zorgt direct voor eigentijdse look; een mooie basis voor je badkamer.

Dit huis lijkt wel uit blokken te bestaan! Klik hier voor een tour door de mooie woning. 

Wat vind je van deze stijl? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!