Moderne woning met Bauhaus designkenmerken en veel comfort | homify

Moderne woning met Bauhaus designkenmerken en veel comfort

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne woning, Krakestee Oud-Beijerland Thijssen Verheijden Architecture & Management Villa Hout Wit
Loading admin actions …

De opdrachtgevers die deze architecten inschakelden, wilden graag een moderne eengezinswoning. Een huis met een uniek eigen karakter dat zeer stijlvol maar in geen geval onpersoonlijk mocht zijn. En dat is bij deze woning wonderwel gelukt! Een indrukwekkende architectuur met Bauhaus-design kenmerken die zich onderscheidt door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen die warmte, dynamiek en levendigheid toevoegen aan het ontwerp. Daarnaast zorgen de licht verspringende gevelvlakken en subtiele overstekken voor een boeiend gevelbeeld. En ook aan de binnenzijde vinden we eenzelfde mix van modern, warm en comfortabel. Kijk zeker even mee naar het resultaat. We wensen je veel plezier!

De voorzijde: kubistisch met veel warmte

De architecten gebruikten duidelijk de Bauhaus stijl als inspiratiebron voor dit project. Een vierkante vorm met heldere strakke lijnen, grote glasoppervlakken, een plat dak en verspringende gevelvlakken bepalen het karakter van het ontwerp dat door de terugkerende houten accenten in warm-rood een zeer levendige en warme natuurlijke toon krijgt.

De achterzijde: beschut gelegen terras en ruimte tuin

Aan de achterzijde zien we dat de woning uit twee rechthoeken bestaat die aan elkaar geplaatst zijn en waarvan een deel over twee verdiepingen loopt en het andere deel gelijkvloers is. Waar de beide delen elkaar raken is een terras met pergola geplaatst. Het terras is op deze locatie goed beschut tegen regen en wind en door de grote glazen schuifdeuren naadloos verbonden met de binnenzijde van de woning. Wanneer de pergola in de zomer begroeid is met wijnranken biedt dit terras ook een heerlijke koele plek in de schaduw die doet denken aan mediterrane sferen. Een bijzonder kenmerk van deze woning is het groene Sedum-dak waardoor de woning mooi wordt opgenomen in de groene omgeving. Ook onderstreept dit het duurzame karakter van de woning nog eens extra. Op het gazon werd een tweede terras geplaatst in de zeer minimalistische tuin die met de rechte lijnen en dezelfde tegels in grijstinten naadloos aansluit op de architectuur van de woning.

De woonkamer: scheidingswand met open haard

Een open ruimte op de begane grond voelt altijd prettig qua ruimtelijkheid, licht en comfort. Maar ook de privacy in deze beide ruimtes is belangrijk. De scheidingswand met open haard vormt daarbij de perfecte oplossing. Als verrassing vinden we hier achter niet de eetkamer maar de keuken!

De keuken: minimalisme ten top

En hier werpen we even een blik op de andere kant van de scheidingswand achter de open haard. Wanneer je even snel kijkt dan zou je kunnen denken dat zich hier alleen een praktische eet-bar bevindt maar wanneer we beter kijken zien we hier een zeer fraai geïntegreerde keuken die prachtig past bij de minimalistische architectuur en inrichting van de woning. Het houten keukeneiland zorgt daarbij voor een warm en huiselijk gevoel.

Badkamer: warm en sfeervol

En wat een warmte in deze prachtige sfeervolle badkamer! Deze badkamer doet met de beige brown tinten van de tegels met verfijnd patroon denken aan een wellness. De tegels sluiten perfect aan op de look & feel van het eiken blad met dubbele wastafel. De warme sfeer met hout komt op diverse manieren terug in het interieur en past perfect bij de architectuur van deze woning.

Die badkamer in hout-optiek, prachtig!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!