Een nieuw huis: wel of geen architect inhuren? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een nieuw huis: wel of geen architect inhuren?

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van Architect Show Co.,Ltd Modern
Loading admin actions …

Als je een huis hebt gekocht, kun je het vervolgens helemaal zo vormgeven zoals je dat zelf wil. Een ontzettende leuke en uitdagende klus. Maar het is helemaal niet gek om daar wat hulp bij in te schakelen. Je weet natuurlijk wel wat, en je kan het een en ander op internet opzoeken. Maar er zijn gewoon dingen die hele specifieke kennis vereisen of de nodige ervaring. Dus het inhuren van een architect kan in sommige gevallen heel raadzaam zijn. Een architect heeft het wiel al eens uitgevonden, kent de valkuilen en kan met je meedenken over hoe je jouw woning tot je absolute droomhuis kunt maken. In dit Ideabook lees je waarom het inschakelen van een architect een voordeel kan zijn.

Een architect kan je helpen je wensen te formuleren

Als je door je favoriete woontijdschriften bladert, Pinterest afstruint naar mooie plaatjes of bij vrienden over de vloer komt, weet je over het algemeen wel wat je mooi en niet mooi vindt. Maar hoe vertaal je dat naar je eigen interieur? Wat is er in jouw specifieke geval wel en niet mogelijk en hoe benut je de ruimte optimaal. Allemaal dingen waar een architect heel goed over kan meedenken. En het zal je verbazen hoe je gaandeweg samen op ideeën uitkomt die je in eerste instantie niet voor mogelijk had gehouden. Een architect kan je helpen je wensen te formuleren zonder dat je misschien doorhad wat het precies was dat je wenste.

Een architect kan je helpen bij het kiezen van het juiste huis

Moderne huizen van r79 Modern
r79
r79

Wat zoek je in een huis? Wil je karakter, comfort, ruimtelijkheid, licht? Als je eenmaal je wensen hebt geformuleerd is het zaak daar een huis bij te kiezen. Welk huis is geschikt voor jou? Daar kan een architect bij helpen. Een architect ziet de mogelijkheden, maar ook de mogelijke problemen. Niet in elk huis is het mogelijk het karakter van weleer terug te brengen. Niet elk huis is geschikt voor de aller modernste technologieën. Wil je een dakterras? Een architect kan je voor de aankoop vertellen of het haalbaar is. Kortom, met een architect aan boord weet je zeker dan je geen kat in de zak koopt.

Een architect kan je helpen met het kiezen van de juiste stijl

Ben je er niet helemaal zeker van wat je stijl is op het gebied van interieur en architectuur? Door al je wensen en voorkeuren met een architect door te nemen kun je samen uitkomen op een stijl die het beste bij je past. Modern, minimalistisch of toch landelijk en romantisch. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang een stijl te kiezen die tot zijn recht komt in het desbetreffende huis. Je wilt het pand geen geweld aandoen en op lange termijn de beste beslissing nemen.

Een architect kan je helpen met alle technische zaken

Als je een huis koopt, kun je natuurlijk een bouwtechnische keuring laten doen. Dan weet je dat je niet met verborgen gebreken te maken krijgt. Heb je een architect in de hand genomen, kan deze dit soort zaken ook controleren. De staat van het huis is natuurlijk van groot belang voor de rest van het project. Naast de controle op de bestaande technische zaken, weet een architect ook alles van het plaatsen van een nieuw dak, dakkapel, ramen en ga zo maar door. Met de kennis van een architect weet je dus zeker dat je niet voor onvoorziene problemen komt te staan.

Een architect kan je uiteindelijk geld besparen

uitbreiding woonhuis Moderne huizen van JMW architecten Modern Glas
JMW architecten

uitbreiding woonhuis

JMW architecten

Natuurlijk, een architect inhuren kost geld. Dat bedrag verschilt per architect en per klus. Het is verstandig om van tevoren hele duidelijke afspraken te maken wat het kost en wat daarvoor moet gebeuren. Als dat eenmaal helder is, mag je ervan uitgaan dat het een goede investering is in je toekomstige huis. Hoe vaak denk je bij een klus niet achteraf: ‘had ik het maar in één keer goed gedaan’. Met het inhuren van een architect voorkom je het maken van (dure) fouten, het levert je tijd (=geld) op en zo kan het zomaar zijn dat er aan het einde van de rit geld bespaard is. En natuurlijk is het resultaat als het goed is ook naar behoren.

Geen gezeur achteraf

Vakantiewoning Cornelisse, Schiermonnikoog Scandinavische huizen van De Zwarte Hond Scandinavisch Hout Hout
De Zwarte Hond

Vakantiewoning Cornelisse, Schiermonnikoog

De Zwarte Hond

In principe worden alle afspraken die je met een architect maakt, vastgelegd in een contract of overeenkomst. Mochten er onverhoopt problemen optreden, kun je daar altijd op teruggrijpen. Zorg ervoor dat je nooit het hele bedrag in één keer naar de architect overmaakt zodat er altijd een stok achter de deur is. Geschillen over een eventuele contractbreuk worden door het toedoen van advocaten redelijk kostbaar, dus is het zaak om dit zoveel mogelijk te vermijden. Praten en zo tot een oplossing komen werkt in sommige gevallen beter.

Inspiratie voor mooie huizen vind je hier. Verschillende architecten hier. En in dit Ideabook lees je alles over het bouwen van een prefab huis.

Vind jij het inhuren van een architect een goede investering? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!