Richt je huis virtueel in met deze geweldige software | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Richt je huis virtueel in met deze geweldige software

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne keukens van doimo cucine Modern
Loading admin actions …

Als je je huis aan het inrichten bent, kun je je wel eens afvragen hoe de bank er in die hoek van de kamer zou uitzien. Of de kast tegen die muur. En waar moet de open haard komen. Allemaal zaken die misschien soms lastig te visualiseren zijn. Je kan het in je hoofd allemaal proberen voor je te zien, je kan het uittekenen maar je kan ook de hulp inroepen van een aantal handige programma’s. Met deze al dan niet gratis software kun je de complete inrichting van je huis vakkundig uittekenen en een overzicht krijgen wat waar goed tot zijn recht komt. Want het is virtueel toch een stuk makkelijker inrichten dan de hele tijd met echte banken en kasten zeulen. En als alles uiteindelijk de juiste plek heeft hoef je het alleen maar op de goede plek te zetten.

Google SketchUp

Vakantiewoning Cornelisse, Schiermonnikoog Scandinavische eetkamers van De Zwarte Hond Scandinavisch
De Zwarte Hond

Vakantiewoning Cornelisse, Schiermonnikoog

De Zwarte Hond

Google SketchUp is een gratis programma met een enorm uitgebreide online bibliotheek. Het is niet verbonden is aan een bepaalde leverancier. Hierdoor kan je vrij kiezen uit heel veel verschillende meubels, vormen, kleuren en texturen. Als er niet bijzit wat je zoekt, kun je ook nog het een en ander zelf aanmaken. Google SketchUp blinkt uit in zijn veelzijdigheid en eenvoud. Hierdoor gebruiken ook veel architecten en interieurontwerpers het programma. Voor de echte kenners is er ook nog een professionele versie met nog meer mogelijkheden.

Autodesk Homestyler

Ook Autodesk Homestyler is een handige gratis software met een enorme bibliotheek aan meubels en andere elementen. Autodesk Homestyler is te gebruiken op de computer en via een app. Je kan kiezen voor een lege plattegrond en daar zelf muren in tekenen. Of je kan kiezen voor een standaard plattegrond, maar dat is vooral handig om een keer te oefenen. Binnen de app kan je ook op basis van een foto van de in te richten ruimte aan de gang. Veel verschillende grote meubelfabrikanten hebben meegewerkt en hun meubels in digitale vorm in de bibliotheek gezet. Vervolgens kun je aan de slag en zijn er diverse opties. De resultaten kun je uiteindelijk in 3D bekijken.

HomeByMe

Het Franse HomeByMe is een online interieurontwerp applicatie waarmee je ideeën voor je huis in 3D kan visualiseren. Je kan met duizenden kleuren, materialen en producten experimenteren. En het leuke is dat je vrienden en familie kan uitnodigen om je voortgang te bekijken en feedback te geven. Je kan in allerlei verschillende ruimtes werken en muren, deuren en andere technische elementen plaatsen. En er is een speciale keukenplanner waar je naast de keuken ook de kosten goed in kaart kunt brengen.

pCon.planner

pCon.planner is een gratis softwareprogramma gericht op het tekenen van inrichtingsconcepten. pCon.planner is bedoeld voor interieurarchitecten en interieurontwerpers en mensen dat graag zelf doen. pCon.planner ondersteunt verschillende bestandsformaten (DWG, 3DS, DXF en SKP) waardoor je makkelijk geschikte modellen kan importeren. pCon.planner komt met gratis 3D CAD software, is beschikbaar in het Nederlands, maar is alleen te gebruiken met Windows.

AutoCAD

Heijmans ONE Minimalistische slaapkamers van MoodBuilders Minimalistisch
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

AutoCAD is uitgebreid programma en ook niet gratis. AutoCAD wordt onder andere gebruikt in de architectuur en bouwkunde. Voor verschillende toepassingen zijn verschillende uitvoeringen gemaakt: bijvoorbeeld AutoCAD Architecture en de goedkope versie AutoCAD LT. Doordat het zo uitbereid is, duurt het wel even voordat je dit programma onder de knie hebt. Door de open structuur is het wel mogelijk het programma aan te passen aan je eigen voorkeuren. AutoCAD is relatief duur ten opzichte van vergelijkbare software. Ook zijn niet altijd alle bestandsformaten compatibel met verschillende CAD-pakketten.

Revit

Minimalistische badkamers van homify Minimalistisch

Ook Revit is meer een programma voor de professional, in plaats van de hobby inrichter. Ook dit programma is niet gratis. Met Revit is het mogelijk tekeningen te maken op basis van parametrische modellen. Building Information Modeling (BIM) verschilt van Computer Aided Design (CAD) omdat er een intelligent parametrisch 3D-model gecreëerd wordt, waar op diverse methoden data uit te genereren valt. Enige ervaring is wel vereist voor het gebruik van dit programma. Revit werkt met een database die bestaat uit één enkel bestand. Dit bestand kan door verschillende gebruikers gedeeld worden. Plattegronden, doorsneden, niveaus, legenda en schema's zijn allemaal gerelateerd: een wijziging heeft consequenties op alle plaatsen waar die informatie gepresenteerd wordt.

Deze professionals weten alles over het virtueel inrichten van een huis. Inspiratie voor lastig in te richten ruimtes vind je hier en in dit Ideabook lees je alles over probleemloos verhuizen naar je nieuwe (met behulp van één van de bovenstaande programma's ingerichte) huis.

Heb jij wel eens een van de bovenstaande programma's gebruikt en wat waren je ervaringen? Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!