20 veranda's om inspiratie op te doen voor je eigen tuin - deel 2 | homify

20 veranda's om inspiratie op te doen voor je eigen tuin – deel 2

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Taller Luis Esquinca Moderne balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

In de tuin mag een lekkere plek om te zitten natuurlijk niet ontbreken. Nog even en het wordt weer lente. Daarom is het nu tijd om na te denken over wat je met de tuin gaat doen. Heb je nog geen lekkere plek om te zitten? Dan hebben we twee leuke artikelen voor je geschreven. Hierin laten we je 20 veranda’s zien die je ter inspiratie voor je eigen tuin kunt gebruiken. Zie je het wel zitten om je tuin op te knappen of heb je net een nieuw huis gekocht en moet de hele nog worden gedaan? Lees dan snel verder.

1. Houten overkapping

Het kan heerlijk zijn om boven je veranda een overkapping te hebben. Dan zit je beschut voor de wind, maar in de zomer ook zeker voor de zon. De houten overkapping op de foto hierboven past mooi bij de tuinmeubels en zit er zeer fraai uit.

2. Open en veel groen

Heb je veel groen in de tuin? Dan is het leuk om je veranda door het groen te laten omringen. Dan creëer je een heerlijke plek om te zitten. Voor je gevoel zit je dan namelijk midden in de natuur.

3. Leuk plekje om te eten

In de zomer is ook heerlijk om buiten te eten. Vooral ’s ochtends in het weekend ontbijten kan echt heerlijk zijn. We raden je aan om daar altijd een plek voor op je veranda te creëren. Je zult daar zeker geen spijt van krijgen.

4. Rustieke veranda

Een veranda als deze hebben we nog niet gezien. Je moet er van houden, maar als je wel houdt van een Italiaans sfeertje, dan zit je met een veranda als deze helemaal goed.

5. Pergola met klimop

Een open overkapping zoals op de foto hierboven kan ook erg goed uitpakken. Zeker als je ervoor kiest om er een mooie klimop tegenaan te laten groeien. De klimop zorgt toch nog voor wat beschutting en zit er natuurlijk erg mooi uit.

6. Balkon

Op de foto hierboven zien we voor de afwisseling een terras op een balkom met een heel erg fraai en open uitzicht. En dit balkon is ook zeker niet klein. Er is genoeg ruimte om te zitten en om mooie planten neer te zetten.

7. Heel veel groen

Wat opvalt zijn de tegels die twee verschillende kleuren hebben. Daarmee steel je meteen de show. Daarnaast is erg veel groen op de veranda, wat de plek alleen nog maar fijner maakt om te zitten.

8. Zonneluifel

Als je graag buiten zit, maar de zon altijd vol in je tuin hebt, kan het weleens te warm worden. Dan is een zonneluifel zoals je op de foto hierboven ziet uitkomst bieden. Mocht je wel even zin hebben in het zonnetje, dan kun je het luifel gewoon openschuiven.

9. Een zwembad, waarom niet?

Mocht je er de ruimte voor hebben, dan is het toch heerlijk om een zwembad in de tuin te hebben. Een veranda aan het zwembad, hoe fijn zou dat zijn?

10. Bloemrijke veranda

Deze gezellige en bloemrijke veranda bevindt zich direct naast de woning en is een heerlijke plek om te zitten. Er staan comfortabele stoelen met zachte kussens waar je rustig een paar uur kunt genieten van de buitenlucht.

Deel één van dit artikel lezen? Dat kan hier!

Aanbouw voor een prachtige woning in Apeldoorn
Arrow navigation 3b3136b1
Wat is jouw tip om een lekkere plek om te zitten in je tuin te creëren? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!