Eengezinswoning door Resonator Coop Architektur + Design

Moderne eengezinswoning met prachtig uitzicht

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Het grote voordeel van wonen in een landelijke omgeving is het prachtige uitzicht waar je dan vaak van kunt genieten. En dat is zeker van toepassing op onze woning van vandaag. We reizen ervoor naar Duitsland en meer specifiek naar de stad Aschaffenburg in Beieren om je onze fraaie klassieke eengezinswoning van vandaag te laten zien. De architecten ontwierpen deze samen met de eigenaren een prachtig familiehuis en we bekijken dit van de eerste schetsen tot aan het plaatsen van de laatste steen. Naast het prachtige uitzicht zijn ook het warme sfeervolle interieur, de carport en het optimale ruimtegebruik het vermelden waard.

De buitenzijde: een ruime opzet

 Eengezinswoning door Resonator Coop Architektur + Design
Resonator Coop Architektur + Design

Kompakter Baukörper mit Öffnung zum Garten

Resonator Coop Architektur + Design

De buitenzijde toont een klassieke eengezinswoning met fraaie witte gevel, zadeldak, houten accenten en een grote glaspui aan de achterzijde. Een woning die zich kenmerkt door eenvoud, functionaliteit en optimaal ruimtegebruik mede door de aanwezigheid van een dakkapel op het schuine dak. We gaan even verder met de meest interessante details van deze woning… .

Carport

 Huizen door Resonator Coop Architektur + Design
Resonator Coop Architektur + Design

Eingangsbereich mit integriertem Carport

Resonator Coop Architektur + Design

En die bestaat onder andere uit een fraaie geintegreerde carport bij de entree van de woning. We zien het niet vaak meer, maar dit biedt bij volledige overkapping vele voordelen voor de bescherming en duurzaamheid van je auto. Het dak van de carport is transparant waardoor er toch voldoende licht naar binnen stroomt in de woning. 

Natuurlijke tuin with a view

 Eengezinswoning door Resonator Coop Architektur + Design
Resonator Coop Architektur + Design

Eckverglasung, Lichtgraben und Gartenübergang

Resonator Coop Architektur + Design

Dit is natuurlijk één van de belangrijkste features van deze woning: een adembenemend vrij uitzicht over de omliggende natuur vanuit de achterzijde van de woning. De tuin is simpel gehouden zodat alle aandacht uitgaat naar dit fraaie uitzicht!

De plattegrond

Op deze plattegrond kunnen we de indeling van de totale woning even bekijken. We zien een ruimtelijke open plan indeling van de begane grond waarbij het woon- en eetgedeelte gescheiden zijn van de keuken door middel van het trappenhuis in het midden van de woning. 

De woonkamer

Bruin is niet direct een modetint meer maar de wijze waarop het in deze woonkamer is toegepast is buitengewoon stijlvol en warm. Verschillende nuances van dezelfde kleur die je op doordachte wijze toepast in een ruimte zorgen vaak voor een zeer harmonieus en rustgevend geheel en dat geldt zeker voor deze woonkamer. Liefhebbers van retro en vintage zullen zich hier zeker thuis voelen!

Badkamer onder het schuine dak

Aan de achterzijde van de woning werd een dakkapel geplaatst op het schuine dak voor een ruimtelijke kamer en de andere ruimte is gebruikt voor de badkamer waarbij het bad onder het schuine dak werd geplaatst. Een slimme oplossing om de ruimte optimaal te gebruiken zonder extra kosten. Ook hier zien we weer wat een fraaie afwerking je kunt realiseren met beton-stuc in de badkamer.

Ruime inloopdouche

Ideaal wanneer je 's-ochtends of 's-avonds zo even je zeer ruime inloopdouche inloopt voor een uitgebreide warme douche. Die zou eigenlijk in geen enkele woning mogen ontbreken. Een heerlijke luxe!

Elke woning zou zo'n luxueuze inloopdouche moeten hebben!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!