Een spectaculair verbouwd huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
woonhuis Berkel-Enschot, Jan Couwenberg Architectuur Jan Couwenberg Architectuur WoonkamerAccessoires & decoratie
Loading admin actions …

De naoorlogse bouw in onder andere Nederland staat nou niet bepaald bekend als de meest interessante architectuur. De meeste nieuwe woningen uit de jaren 50 en 60 stromen daarom zeker niet over van creativiteit en uitstraling. De jaren 60 woning waar we nu gaan kijken is echter wel een zeer interessant onderkomen om te zien. En dat komt vooral omdat het gaat om een spectaculair verbouwd huis. Reis snel mee naar het Brabantse Berkel-Enschot om een kijkje te gaan nemen!

Landelijk gelegen

Zoals je hier heel mooi kunt zien, is dit huis fraai landelijk gelegen. Lekker vrijstaand kun je zo heerlijk genieten van de omgeving en je privacy. Wat verder ook direct opvalt, is de bijzondere allure die de woning heeft. Een fraai stukje architectuur op een plek waar je het misschien wel niet zo snel zou verwachten. En van zo’n bijzonder eclectisch geheel willen we natuurlijk graag meer zien!

Stijlen en materialen

Nog even een mooie detailopname van de voorgevel voordat we verder gaan kijken. Vooral de fraaie combinatie van stijlen en materialen is op deze plek opvallend. De bakstenen zorgen voor een hele fraaie authentieke uitstraling en de moderne voordeur en wit gepleisterde muren vormen daarmee een heel mooi contrast. Een mooi leistenen dak met dakraam maakt het plaatje compleet.

Ideaal terras

Aan de achterzijde van het huis vind je een ideaal terras. Prachtig bestraat sluit het heel erg mooi aan op de eclectische vormgeving van de woning. Wat zal het heerlijk zijn om in de zomer van zowel het huis als de tuin te kunnen genieten op deze plek.

In de woonkamer

In de open woonkamer kun je zien hoe een relatief kleine ruimte er ontzettend groots uit kan zien. Dat komt vooral doordat de bovenverdieping niet in z’n geheel boven de rest van de ruimte is aangebracht. Alle doorkijkjes die op die manier ontstaan zorgen voor een fantastisch ruimtelijk effect. Een minimalistische keuken past perfect in dat geheel. Rustieke en moderne meubels en elementen zijn voor de rest in een interessante combinatie aangebracht.

Licht van boven

Het licht van boven is in deze woning een extra bijzonderheid. Zie je hoe mooi over de gehele lengte een smal dakraam is aangebracht? En dat is ook een van de redenen dat de vloer van de bovenverdieping hier ontbreekt. En in combinatie met de bakstenen muur zorgt dat voor een prachtige dynamiek. Om je vingers bij af te likken!

Vide

De vide die is ontstaan als gevolg van het dakraam is hier nog beter te zien. En op deze manier vang je ook gelijk meer een glimp op van het industriële tintje dat het interieur kent. Dat komt vooral door de bakstenen muur, maar de stoere deur draagt ook zeer zeker bij aan dit gevoel. Erg mooi is ook de wijze waarop zowel de koelkast als een kleine pantry in die muur zijn verwerkt. Dat zorgt zeker voor een nog meer vergroot ruimtelijk effect. En let verder ook nog even op de lichtinval. Wat heerlijk om als het ware te kunnen baden in het licht!

Op de overloop

We sluiten onze rondleiding door deze interessante woning af op de overloop. Ook hier is het uiteraard weer heerlijk licht en zorgt een fraaie houten vloer voor een heel rustig en rustiek beeld. De vide zou ideaal als werkruimte gebruikt kunnen worden en ook een klein atelier behoort met al het licht zeker tot de mogelijkheden. Wij zien dat in ieder geval helemaal zitten! En verder mogen we gerust opmerken dat dit project van Jan Couwenberg Architectuur zonder enige twijfel heel erg geslaagd is. Wij zijn zeker weten fan!

Wat vind jij van dit geheel? We vernemen jouw reactie graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!