Voor & Na: nieuwe kamer en suite in een Amsterdamse woonkamer

Stoa. Stoa.
Ensuite, Kumiki Kumiki
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar een schitterende Voor & Na waarbij een woonkamer totaal gestript werd en een kamer en suite kreeg. Wat is dat eigenlijk een kamer en suite? Dat is de benaming voor een combinatie van een voorkamer aan de kant van de straat en een achterkamer grenzend aan de eventuele tuin. Deze kamers worden gescheiden door schuifdeuren. Deze deuren nemen vaak de halve breedte van de kamer in. Het mooie van een kamer en suite is dat de deuren meestal in of achter kasten geschoven worden, zo heb je aan weerszijden van het looppad opbergfaciliteiten. Deuren zijn vaak van hout met mooie versieringen, zeker de ouderwetse uit de jaren dertig. Veel mensen houden ook van het type deur waarbij er gebruik gemaakt wordt van de techniek van glas in lood. Dat is erg mooi als het licht er doorheen valt. De voorkamer is meestal de mooie kamer, daar ontvang je dan je gasten. De achterkamer is de woonkamer die meer privé is en vaak wat minder gedecoreerd. Grappig feitje is dat de voorkamer vroeger ook wel als theatertje gebruikt werd. Optredens in een huiselijke sfeer. Deze praktijk zien we trouwens de laatste jaren weer terugkeren, bijvoorbeeld in de vorm van het huiskamerconcert: singer-songwriters die bij je thuiskomen om een klein optreden te doen. Vooral in studentensteden als Groningen, Utrecht en Amsterdam horen we vaak over deze huiskamerconcerten. De kamer en suite is dus verre van ouderwets. Kijk met ons mee naar de verbouwing van een woonkamer waarbij een strakke, moderne kamer en suite gerealiseerd is! 

De oude kamer

Voor de verbouwing Kumiki

Ja we gaan flink terug in de tijd, dat kun je wel zien aan de kleuren van deze foto… natuurlijk is het nog maar een tijdje terug dat de kamer er zo uitzag. De sfeer was al best wel goed, maar het kon nog veel mooier. De lengte van de kamer is opvallend dus een kamer en suite zou hier mooi staan, dat breekt de lengte wat en heb je de mogelijkheid om twee wat intiemere kamers te realiseren. Een expert kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden voor je woonkamerEr gebeurd heel veel interessants op designgebied in Rotterdam!

Totaal nieuw begin

Tijdens de verbouwing Kumiki

De woonkamer is helemaal gestript. Het ontwerp van de kamer en suite gaat heel moderne worden en de bestaande kamer sloot daar niet op aan. Je kunt nu helemaal vanaf het begin de kamer opbouwen zoals je zelf wilt. Kamer en suite en woonkamers zullen nu schitterend bij elkaar passen. Meer mooie woonkamer kun je hier vinden!

Fantastisch resultaat

Na de verbouwing Kumiki

Het resultaat is fantastisch. Links en rechts van het looppad zien we de donkere kasten. Daarboven het lichte hout met witte vlakken erg tussen. De vloer is totaal nieuw en oogt warm. Zo krijgen je voor- en achterkamer een bijzondere look.

Mooi en praktisch

Ensuite, Kumiki Kumiki Moderne woonkamers

We zien hier de kasten in close-up. Zo mooi gezicht al die spullen handig opgeslagen te zien. Er is ruimte voor je boeken, spelletjes en platen. Verschillende vakken met verschillen afmetingen nodigen uit om allerlei persoonlijke spullen op te bergen in deze strakke kamer en suite.

Gesloten deuren

Ensuite, Kumiki Kumiki Moderne woonkamers

Zo ziet de kamer eruit als de deuren dicht zijn. Je ziet ze echt niet als ze opengeschoven zijn. Let ook even op de tafel. Bijzonder gezicht zo met die verschillende stoelen erbij.

Nostalgische knipoog

Ensuite, Kumiki Kumiki Moderne badkamers

Niet alleen kreeg deze woning een nieuwe woonkamer, ook de badkamer kreeg een flinke make-over. Dit ziet er toch prachtig uit! Het is een modern design, minimalistisch design met een nostalgische knipoog naar de jaren dertig.

Heerlijke woning

Ensuite, Kumiki Kumiki Moderne badkamers Gebouw,Hout,Armatuur,Comfort,Vloeren,Vloer,Rechthoek,Lijn,Kraan,Automobiel exterieur

We sluiten af met deze fijne foto van de prachtige badkamer. Zeker weten dat de bewoners van deze heerlijke woning totaal verliefd zijn op hun nieuwe thuis. 

Blijf ons volgen voor meer mooi eigentijds design!

Wat vind je van deze kamer en suite? Zeg het met een comment! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine