Een Nederlandse uitbreiding voor een monumentaal huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
villa 1, White Door Architects White Door Architects Minimalistische woonkamers
Loading admin actions …

Voor fraaie Nederlandse architectuur hoef je niet altijd in Nederland te zijn. In dit geval reizen we dan ook af naar het Belgische Diest om bij een monumentaal huis te gaan kijken dat is voorzien van een fraaie moderne uitbreiding aan de hand van de plannen van White Door Architects uit Maastricht. En ook binnenshuis is er heel wat verbouwd! We hebben heel wat fraaie plaatjes om te bekijken, dus laten we snel aan de rondleiding beginnen.

Oud en nieuw

Zoals gezegd betreft ons onderwerp een monumentaal huis. En dat kun je duidelijk zien op deze foto! Maar bij de verbouwing en uitbreiding is er duidelijk voor gekozen om het vooral op een moderne manier aan te pakken. En die aantrekkelijke combinatie van oud en nieuw vinden we erg fraai om te zien. En het levert vooral voor het interieur schitterende plaatjes op die we je graag laten zien.

Een kleine oase

Al staat dit huis in een stad, de tuinruimte die de bewoners tot hun beschikking staat is er zeker niet minder om! Een kleine oase is namelijk achter het huis te vinden. En je kunt vast niet ontkennen dat je wel een beetje jaloers kunt worden als je die prachtige plek ziet. Het fraaie binnenplaatsje met de boom zorgt dat je tijdens het koken aan twee kanten van al dat fraaie groen en het daglicht kunt genieten!

De eetkamer

In de uitbreiding is naast de keuken ook de eetkamer te vinden. In een soort van serreachtige ruimte is die ondergebracht. En wat vooral bijzonder is, is de manier waarop het licht van boven komt. Let verder hier ook even op de prachtige eclectische stijl die is gebruikt: modern, rustiek en klassiek komen hier op schitterende wijze bij elkaar.

Doorkijkje

Vanuit het oude gedeelte heb je een prachtig doorkijkje naar de aanbouw. Wat vooral zo mooi is, zijn de authentieke elementen die bijvoorbeeld in de vorm van de deuren terug te vinden zijn. Een ouderwetse houtkachel past daar ook perfect bij. Wat heerlijk om in deze ruimte lekker op de bank te ontspannen!

Hout en bad

De badkamer is in dit huis ook zeker een ruimte waar je de tijd voor mag nemen om te bekijken. Op fraaie wijze komt het hout hier weer terug in combinatie met heldere witte muren. Wederom een prachtige combinatie van traditioneel en modern. Wat zal het heerlijk zijn om daar in het prachtige ligbad heerlijk van te genieten.

Hoge ramen

Die prachtige hoge ramen in de badkamer maken de sfeer eigenlijk helemaal compleet. Verder is het zo ontzettend aangenaam dat het zo ruim is. Heerlijk opfrissen in de grote inloopdouche is ook zeker geen slecht idee! En zie je trouwens dat er ook sprake is van een minimalistisch tintje? Dat maakt het nog aantrekkelijker.

Zwevende trap

Een ander onderdeel van de verbouwing was het bewoonbaar maken van de zolder. Maar om daar nou met een houten laddertje naartoe te gaan is ook weer zoiets. Deze grote zwevende trap geeft toegang tot de zolder. En omdat er zoveel ruimte is, is die heerlijk groot uitgevoerd.

Op zolder

We sluiten onze rondleiding door dit fraaie huis af op de zolder. Ook hier zijn oud (de prachtige dakconstructie) en nieuw (de grote dakramen en strakke vormen) weer in een perfecte balans. Deze ruimte is heerlijk om als slaapkamer te gebruiken, maar een kunstenaar zou met al dat licht hier ook heel erg goed aan de slag kunnen gaan. En een combinatie is natuurlijk ook altijd nog mogelijk. Dus heb jij al enig idee wat jij met al die ruimte zou gaan doen? Zeker iets om even lekker over te dagdromen!

Wat vind jij van deze prachtige eclectische samensmelting? We horen het graag! 

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine