10 prachtige design vloeren suggesties | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 prachtige design vloeren suggesties

Daan Nijssen Daan Nijssen
Rustieke muren & vloeren van Design Pierres Naturelles Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De vloer is een van de belangrijkste, maar ook een van de meest genegeerde delen van de kamer. Waar men de muren vaak uitgebreid decoreert en de kamer versiert met designmeubelen en kunstvoorwerpen, wordt er voor de vloer waarop dat alles staat vaak volstaan met eentonig laminaat. Dat kan uiteraard anders. Vele vierkante meters vloer wachten erop verder aangekleed en versierd te worden. Doe hier ideeën op hoe u uw design vloer vorm kunt geven.

Golvend laminaat

Bolefloor Eiken Rustiek Moderne muren & vloeren van Bolefloor B.V. Modern
Bolefloor B.V.

Bolefloor Eiken Rustiek

Bolefloor B.V.

Beginnen wij met een alternatief op het rechte, latvormige laminaat dat we gewend zijn: golvend laminaat. De gebogen planken van deze design vloer, de goed zichtbare jaarringen en de in elkaar overlopende bruintinten geven de illusie dat deze planken direct uit de boom gesneden zijn. De golvende en onregelmatige planken vormen een ware puzzel die een lust is voor het oog en de verschillende bruintinten maken het geheel een stuk kleurrijker.

Design laminaat

Een eenvoudige en effectieve manier om met simpel laminaat de vloer te versieren is door er geometrische patronen mee aan te leggen. Deze laminaatvloer met dubbel rasterpatroon valt al een stuk meer op dan het latvormige laminaat dat op de meeste vloeren te vinden is. Doordat de door elkaar heen lopende lijnen en vlakken allemaal een andere bruintint hebben wordt de vloer bovendien een stuk kleurrijker.Vaak zijn laminaatpanelen met dergelijke designer patronen kant-en-klaar in de bouwwinkels te verkrijgen. U heeft deze design vloer dus zo aangelegd.

Gepolijst laminaat

Upmarket St Johns Wood hair salon installs Designer Stripes Landelijke muren & vloeren van Floorless Floors Ltd Landelijk
Floorless Floors Ltd

Upmarket St Johns Wood hair salon installs Designer Stripes

Floorless Floors Ltd

Voor wie het meeste wil halen uit zijn laminaat: deze design vloer is een schouwspel van dunne latten van onregelmatige lengtes en in bonte kleuren variërend van oker- tot chocoladebruin. Om het af te maken is het laminaat perfect geschaafd, gelakt en gepolijst. U kunt uw eigen gezicht er bijna in zien. Een design vloer als deze is een kunstwerk op zich.

Bamboevloeren

Bamboevloeren zijn in opmars. Het hout van deze Aziatische grassoort is bijzonder sterk en gaat erg lang mee. Bovendien vormt bamboe een goed alternatief voor hardhout uit het regenwoud. Bamboevloeren zijn dus ook nog milieuvriendelijk. Met bamboelaminaat kunt u alles doen wat u ook met houtlaminaat kunt doen. Kenmerkend voor bamboelaminaat zijn de zeer smalle planken, waarmee u eenvoudig een Oost-Aziatische ambiance creëert.

De tatami

We blijven nog even in Oost-Aziatische sferen. In Japan, om precies te zijn. In Japan worden al eeuwenlang tatami's gebruikt om de vloer mee te bedekken. Deze matten gemaakt van rijststro zijn erg licht en flexibel, maar toch ook behoorlijk stevig. Ze zijn eenvoudig op te tillen, op te rollen en te verplaatsen en zijn geschikt voor bijna elke ondergrond. Traditioneel gezien dienen tatami's de gehele vloer van het huis te bedekken. Wist u dat Japanners tot op heden de oppervlakte van hun kamers uitdrukken in aantal tatami's? Tegenwoordig worden tatami's voornamelijk gebruikt voor de centrale kamer van een Japans huis, de zogenaamde 'washitsu', waar men de gasten ontvangt en theeceremonies houdt, of in vechtsportzalen, de zogenaamde 'dojo's', waar ze dienen om blessures door ongelukkige vallen te voorkomen of te beperken.

Perzische tapijten

Perzische tapijten zijn ware evergreens. Al millennia lang worden ze gebruikt in het gehele Midden-Oosten en sinds enkele eeuwen zijn ze ook in het westen zeer geliefd. De oorsprong van het tapijt gaat waarschijnlijk terug tot de nomaden van Centraal-Azië, voor wie deze diende om de koude en harde ondergrond te bedekken. Al van het begin af aan werden deze tapijten uitgebreid gedecoreerd met geometrische patronen en plant- en diermotieven. Wellicht wilden de Centraal-Aziatische nomaden iets moois hebben om naar te kijken wanneer zij de hele winter binnen zouden moeten doorbrengen. De Meden en Perzen, van oorsprong zelf nomaden, brachten het tapijt van Centraal-Azië naar Iran, waarvandaan het zich verspreide over het gehele Midden-Oosten. In de loop der eeuwen werd de kunst van het tapijtweven geperfectioneerd. In verschillende regio's ontwikkelden zich verschillende designs aan tapijten.

Vloermozaïeken

Voor wie zijn vloer op geheel eigen wijze wil inrichten zijn vloermozaïeken ideaal. Maak zelf uw eigen kleurrijke kunstwerk waar u elke dag op uit kunt kijken. Alles is mogelijk. De kleuren dragen bij aan een goede sfeer in de kamer en een compleet kunstwerk op de vloer zal zeker de aandacht trekken. Voor wie eentonig laminaat gewend is zullen vloermozaïeken misschien even wennen, maar ze geven de vloer de aandacht die het verdient. Niet voor niets waren vloermozaïeken in de Oudheid en de Middeleeuwen zeer geliefd. Vloermozaïeken sierden talrijke villa's en publieke gebouwen. Na de Renaissance raakten ze uit de mode – Joost mag weten waarom – maar het is nooit te laat om een goede klassieke trend nieuw leven in te blazen.

Tegelvloeren

Tegels bieden een goed alternatief voor hout en laminaat. Ze zorgen voor een stevige ondergrond en u kunt er eindeloos mee variëren. De meeste tegels zijn gemaakt van keramiek – vooral terracotta is erg populair – maar als u het echt anders wilt aanpakken kunt u ook natuursteen, marmer of graniet gebruiken. Het geeft uw kamer een meer aardse uitstraling. Deze design vloer bestaat uit stenen tegels van verschillende verschillende kleuren waarin de verschillende mineralen goed te zien zijn. Het kleurenspel en de ongelijke grootte van de steen maken dat deze design vloer wel iets wegheeft van een vloermozaïek.

Chique marmer

Marmer is altijd al bijzonder geliefd geweest in de bouw en de beeldhouwkunst. Het materiaal is relatief eenvoudig te bewerken en bovendien weerkaatst het wit al het licht dat erop valt. Vanwege de schoonheid en de zeldzaamheid is marmer altijd al een chique bouwmateriaal geweest. Marmeren vloeren doen het daarom vooral goed in villa's, luxe hotels en publieke gebouwen. Ook met marmer kunt u eindeloos variëren wat betreft design. U kunt variëren met verschillende tinten wit of delen van de vloer in andere materialen uitvoeren, zoals keramiek of natuursteen. Dit contrasteert mooi met het rustgevende wit van het marmer.

Welk materiaal is volgens u het meest geschikt voor een echte design vloer? Laat een reactie achter met uw inspiratie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!