Maak van de trap een highlight in je huis

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
4 amici | 4 lofts, roberto murgia architetto roberto murgia architetto Industriële gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Hoe maak je van de trap een highlight in je interieur? Vandaag laten we je dit zien aan de hand van 10 zeer fraaie moderne designtrappen. De trap is vaak een opvallend element in de woonkamer of hal die flink wat ruimte in beslag neemt. Met wat simpele toevoegingen zoals kleur- en materiaalgebruik kun je de trap een fraai design geven. We geven je ook wat simpelen ideeën hoe je dit kunt doen wanneer je niet direct wilt investeren in een compleet nieuwe trap. Lees mee en laat je verrassen voor de overvloed aan mogelijkheden.

Strak met contrasten

Kwartslag trappen homify Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen

Een prachtige designtrap kan al zo simpel zijn als het gebruik van twee contrasterende kleuren en fraaie sfeerverlichting. Deze trap is zeker de highlight van deze hal!

Spiraalvormig

Door de vorm van je trap aan te passen aan de beschikbare vierkante meters kun je de ruimte eromheen praktisch inzetten voor wat sfeervolle meubels zoals een tafel of klein dressoir. Soms is ook alleen het plaatsen van een fraaie nieuwe reling voldoende voor een nieuwe look van je trap.

Ultra transparant

Bij deze trap zijn eigenlijk alleen de witte railing onderzijde en de lichtzwarte leuning zijn duidelijk zichtbaar in een gracieuze slingerende en uitnodigende beweging naar boven. Een plexiglas leuning van bij de trap zorgt voor extra helderheid en llicht in de ruimte.

Fibonacci spiraal

Ook het lijnenspel van deze wenteltrap ziet er zeer fraai uit van bovenaf gezien en doet denken aan een fibonacci spiraal of slakkenhuis. Natuurlijke ronde vormen voegen veel zachtheid en een organisch gevoel toe aan je huis.

Hout en zwevend in de ruimte

Deze trap lijkt wel in de ruimte te zweven en doet denken aan de Hemelpoort met deur aan de bovenzijde. Let ook op de zeer originele vorm van de houten leuning en de vorm en omvang van de traptreden in zandlopevorm. Alleen zo'n leuning zal je trap al een compleet ander uiterlijk geven.

Een dichte en een open zijde

Wow, prachtig en zeer creatief dit design. De rechter trapleuning is van rustiek beton en de linker bestaat uit een stalen buis met transparante platen waardoor een kant van de trap duidelijk is afgesloten van de rest van de ruimte.

Simpel maar met fraai design

Deze zwarte ijzeren structuur ondersteunt de witte platen die de trap vormen en leidt van de begane grond tot een halve verdieping hoger naar de mezzanine in deze woning. De unieke vorm onderstreept het moderne karakter van deze woning.

Hout en glas

Een breed houten platform is de steunstructuur van deze trap. De glazen balustrade zorgt voor een transparantie die het licht reflecteert. Dezelfde houtsoort komt weer terug in de raamkozijnen en zorgt voor een harmonieus en samenhangend geheel. Vaak is de bestaande trap van hout en is leeghalen en  ruw opschuren alles wat er nodig is voor een nieuwe look.

Glas in de hoofdrol

Deze trap is compleet van glas: zowel de leuning als de steunpilaar als de treden en lijkt bijna niet aanwezig in de ruimte. Een absolute highlight!

Eenvoud in het ontwerp

Projeto Residêncial Manuel, ArkDek ArkDek Eclectische gangen, hallen & trappenhuizen

En soms kun je het gewenste effect bereiken door middel van het materiaalgebruik en een simpele gekleurde leuning met stenentuin onder de trap. De warmgele verlichting zorgt voor extra zachtheid en sfeer bij deze koele materialen en is daardoor onmisbaar.

Daar zitten zeker fraaie ideetjes tussen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine