Een prachtige kleine loft | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een prachtige kleine loft

Johan van Dijk Johan van Dijk
Industriële huizen van Cristina Meschi Architetto Industrieel
Loading admin actions …

Hoe kleiner de woning, hoe creatiever er vaker wordt ingericht. Waar sommige mensen de luxe hebben van een groot huis, moeten anderen het met veel minder ruimte doen. Maar met de juiste oplossingen kan dan toch vaak een opvallend ruim gevoel ontstaan en ziet zo’n klein huis er dan ook vaak schitterend uit. Dat geldt ook voor dit project. Het heeft de uitstraling van een kleine loft, maar is in feite niet meer dan een studio. Maar door goed gebruikt te maken van de ruimte en vooral van de hoogte van deze kleine woning is een schitterend resultaat ontstaan. Een zeer fraai project van de Italiaanse architect Cristina Meschi.

Authentiek en modern

Een eerste blik in een ruimte: wat zijn de eerste dingen die door jou heen gaan? Zou je zo twee woorden kunnen noemen? Wij hebben het uitgeprobeerd en de uitkomst was: authentiek en modern. Dat valt direct het meeste op aan deze ruimte. De twee oude stenen muren zijn in dit geval multifunctioneel. Constructief zijn ze natuurlijk in eerste instantie van belang. Daarnaast zorgen ze op een fraaie wijze voor een afscheiding tussen de gecombineerde eetkamer en keuken en de woonkamer, maar het meest fraaie is toch het decoratieve element dat deze robuuste muren hebben. Ze zorgen voor een ruw en industrieel tintje!

Moderne keuken

Voor een kleine woning is er een opvallend grote keuken aanwezig! Een modern element, dat samen met de gezellige houten eettafel voor een fraai eclectisch beeld zorgt. En niet te missen is hier weer die prachtige muur. Een ander schitterend authentiek element zijn de ramen, die ook voor een zeer aangenaam licht in de keuken zorgen.

Eclectisch geheel

Nog meer dan de keuken, zorgt de woonkamer voor een hoog eclectisch gehalte. En anders dan bij andere studio’s staat het bed niet in de woonkamer zelf, maar is er op een mooie manier gebruik gemaakt van het hoge plafond in de ruimte. De mini-slaapkamer bevindt zich namelijk op een klein zoldertje. Een erg handige oplossing om toch een afgezonderde slaapruimte te hebben! De woonkamer valt op door de mooie samenstelling van allerlei stijlen. In combinatie met de bakstenen muur en de betonkleurige wand zorgt het voor een fantastische sfeer.

Ruimtelijk effect

Het ruimtelijke effect was net al te zien door het mooie hoe plafond, maar door dit prachtige doorkijkje zien we hoe een grote spiegel de woning nog groter doet lijken. Het blijft een plaatje dit huis en wij raken maar niet uitgekeken op de bakstenen muren…

Praktische oplossingen

In studio’s is het vaak een probleem om voldoende bergruimte te kunnen creëren. Maar met praktische oplossingen kun je heel ver komen! Zo ook hier: we zien een hoekje in de badkamer dat door middel van een schuifdeur aan het zicht onttrokken kan worden. Toch is daar nog meer dan voldoende ruimte voor een wasmachine, een droger en wat andere spullen.

Spectaculaire badkamer

Met de prachtige mozaïektegeltjes is een hele spectaculaire en unieke badkamer ontstaan. Ook dit is een typisch gevalletje klein maar fijn! En zelfs in de badkamer is daglicht aanwezig door middel van een groot raam. Het daglicht geeft een nog frisser gevoel aan deze ruimte.

Creatief met spaanplaat

Je kent spaanplaat ongetwijfeld als bouwmateriaal. Maar als je het op de juiste manier gebruikt, dan kan het ook heel goed als creatief en decoratief element dienstdoen. En hier in de kleine slaapkamer geeft het een schitterend effect dat perfect past bij de stijl van het huis. Het is absoluut geen straf om hier te moeten slapen en nog minder om hier te wonen, er zijn veel grote huizen die een puntje kunnen zuigen aan deze prachtige kleine loft.

Wil je een hele andere, maar net zo spectaculaire, inrichting van een studio zien? Neem dan hier een kijkje!

Heb je ooit een nog mooiere kleine loft gezien? Laat het ons dan weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!