9 prachtige kleuren voor je kleine woonkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

9 prachtige kleuren voor je kleine woonkamer

Stoa. Stoa.
Scandinavische woonkamers van Ayuko Studio Scandinavisch
Loading admin actions …

Met welke kleur kun je je kleine kamer groter laten lijken? Het is duidelijk: wit! Nou, deze keuze is bijna vanzelfsprekend, maar – geloof ons! – het is niet de enige… Er zijn andere interessante kleuren die de look van je kamer compleet kunnen veranderen en die je kamer niet kleiner maken. De woonkamer is een plek om te ontspannen en te genieten van tijd alleen of met vrienden. Het kiezen van een goede kleur voor de muren kan de sfeer van de ruimte aanzienlijk beïnvloeden, dus kijk mee naar de 9 voorbeelden die je kleine kamer een schitterende look kunnen geven. 

Marineblauw

Mensen waarschuwen je vaak om niet te donkere kleuren voor je woonkamer te kiezen. Maar als deze goed worden toegepast dan kunnen ze echt prachtig zijn en je kamer helemaal niet kleiner maken. Wat dacht je van deze deze combinatie van donkerblauw met enkele gele en witte accenten? Let goed op de meubels en accessoires: geef de voorkeur aan neutrale kleuren om de ruimte niet te druk te maken. Een expert kijkt graag met je mee naar de mooiste ideeën voor bij je thuis

Wit, blauw groen

Soms kan het schilderen van een of twee muren in verschillende kleuren een uitstekende oplossing zijn om kleine ruimtes visueel te verdelen en de looks van de kamer toch mooi open en helder te houden. 

Een lekkere oppepper

Een zeer effectieve kleur is rood: het geeft een geweldige energie aan de ruimte en maakt het mogelijk om de witte meubels en accessoires in neutrale tinten te compenseren. Gebruik een andere toon (meestal wit) voor het plafond van je kamer, dan heb je al snel een kamer waar je gasten helemaal vrolijk van worden! Mooie woningen vind je hier bij homify. 

Grijs

Een goede manier om je kleine woonkamer te vergroten, is om te kiezen voor een contrast tussen texturen op de wanden. In dit geval zorgt de neutrale tint van de beige en de houten wand niet alleen voor dynamiek zonder visuele ruimte in te nemen (wordt niet optisch kleiner), maar maak de kamer bovenal zeer warm en gastvrij.

Grijs

Een tijdloze combinatie die geschikt is voor zowel moderne ruimtes als voor mensen met een meer klassieke smaak.

Limoengroen

Als in een warm land woont, of dat gevoel wilt hebben, kies je voor veel natuurlijk licht in de kamer. Kies daarbij voor een frisse tropische toets door een limoengroene muur te realiseren. De eigenaren van deze kamer zijn helemaal blij met hun nieuwe woonkamer. Supervrolijk!

Totaal witte kamer

Als je van wit houdt, durf dan een monochrome look aan die de hele kamer vult: van vloeren, muren, meubels tot gordijnen. Je krijgt een ruime, frisse en heldere woonkamer!

Rood

Dit nieuwe en ongewone look is elegant en verfijnd in combinatie met neutrale tonen. Probeer het zelf! Je kleine woonkamer knapt er echt van op! 

Pastelkleuren

Als je een kleine woonkamer hebt is het goed om te kiezen voor heldere kleuren. Hier zien we er een uitstekend voorbeeld van. Let op de combinatie tussen de groene wand en de heldere bank. Past toch perfect. Ook de lamp boven de bank zorgt voor veel visueel plezier. De kamer krijgt direct een heldere en moderne look. De roze tinten passen goed bij het concept van de kamer. Pastelkleuren brengen een vriendelijke sfeer in huis. Blijf ons volgen voor meer mooie projecten.  We hopen dat je enthousiast bent en net zo geïnspireerd als wij! 

Wat vind je de mooiste kleur? Zeg het met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!