Een modern huis onder een oud dak | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een modern huis onder een oud dak

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van amBau Gestion y Proyectos Modern
Loading admin actions …

Een renovatie kan soms een opvallende verandering van het interieur met zich meebrengen. Bij oude huizen is het dan vooral de vraag hoe iets opgeknapt wordt en nog belangrijker hoe de stijl is die daarbij gebruikt wordt. Zoals je wel weet, zijn er op het gebied van stijlen allerlei mogelijkheden te bedenken. Het project dat we nu gaan bekijken is een schitterende eclectische mengeling geworden: een modern huis onder een oud dak. Letterlijk! We gaan een kijkje nemen bij deze bijzonder charmante kleine woning die onder handen genomen is door de experts van Ambau in het Spaanse Valencia.

Eclectisch geheel

Een eerste blik in de woonkamer laat ons een heel mooi eclectisch geheel zien. De landelijk-klassieke uitstraling van het huis zelf, aangevuld met moderne elementen en een klein industrieel sausje. En als kers op de taart heeft het geheel ook een Mediterraans tintje. Je ziet hier duidelijk dat de oude structuur van dit huis gerestaureerd is, en dat als het ware daarbinnen een nieuwe woning tot stand is gekomen. Een redelijk sobere inrichting is hier ook meer dan voldoende, de ruimte zelf heeft al ontzettend veel sfeer!

Moderne keuken

Er is gekozen om een mooie en ruime moderne keuken te plaatsen. Deze smalle woning kent een open concept waarin de verschillende ruimtes mooi in elkaar overlopen. En door de grote diepte van het huis heerst er toch een heel ruim gevoel! Het plafond met het industriële randje is er van oorsprong niet geweest. Het is een extra toevoeging om extra ruimte te creëren in dit huis. Waarom dat precies tot stand gekomen is verklappen we je zo! En dan hebben we nog die prachtige authentieke muren. De architecten hebben de juiste keuze gemaakt door deze niet achter een stuclaag weg te werken, het ziet er namelijk zo al schitterend uit.

Frisse uitstraling

De kastenwand die bij de keuken is aangebracht heeft een frisse uitstraling en doet zowel modern als een beetje klassiek aan. Heel erg leuk zijn de luikjes die in dezelfde stijl in de dubbele achterdeur aan zijn gebracht.

Sfeervolle badkamer

De badkamer is ook redelijk modern vormgegeven, maar heeft ook weer de prachtige bakstenen wand als buitenmuur. Het zorgt voor een heerlijke eclectische sfeer en laat ook zonder enige twijfel het onderscheid tussen het oude huis en de nieuw toegevoegde elementen zien.  En zoals veel vaker bewijst deze badkamer weer dat kleine ruimtes toch badkamers met een grootse en sfeervolle uitstraling kunnen opleveren.

Slapen onder het dak

Je moet het beste voor het laatste bewaren wordt vaak gezegd. En voor we nog even buiten een kijkje namen is dit dan ook de laatste afbeelding die we je van het interieur laten zien. En ook absoluut het mooiste plekje van het huis! Op een schitterende wijze is hier een slaapkamer gecreëerd zonder dat het mooie effect van het oude dak verloren gaat. Slapen onder het dak ziet er zo wel erg romantisch uit! Je ziet hier pas echt goed hoe mooi de oude constructie is en hoe perfect oude en nieuwe elementen met elkaar te combineren vallen.

Dakterras

Naast de slaapkamer is een klein stukje uit het dak gehaald om een prachtig klein dakterras te realiseren. Hier geen moderne toevoegingen, die zouden de buitenkant van dit authentieke gebouw namelijk niet ten goede komen. Een heerlijk Mediterraans terras is ontstaan. Deze buitenruimte kan door middel van bamboe rolgordijnen nog intiemer worden gemaakt en op die manier is de privacy optimaal gewaarborgd. Zet die ligstoel maar neer en je kunt hier heerlijk zonnebaden onder de Spaanse zon!

Oud en nieuw gaan prachtig samen in dit project. Maar het kan ook andersom: nieuwbouwen in oude stijl. Benieuwd geworden hoe dat er uit is komen te zien? Bekijk dan dit project!

Geniet jij ook zo van dit mooie huis? Laat ons weten wat jij het mooiste aan dit project vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!