Klein Maar Oho: 5 Kleine Appartementen!

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Swiss penthouse, effortless restyling, MD Creative Lab - Architettura & Design MD Creative Lab - Architettura & Design Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Het inrichten van een nieuwe woning of het herinrichten van een bestaande woning is een leuke, maar zeker ook uitdagende klus. Zeker als de ruimte in je woning beperkt is. Dit is bij veel appartementen in de stad het geval. Maar kun je een klein appartement dan helemaal niet leuk en uitnodigend inrichten? Wij denken van wel. Om dat te illustreren hebben we dit artikel voor je geschreven. Hierin zie je vijf kleine appartementen voorbijkomen die er heel erg uitnodigend uitzien. Dat is toch wat iedereen wil; een plek waar je na je werk zin hebt om in thuis te komen. Lees snel verder om al deze kleine appartementen en hun inrichting te ontdekken.

1. Een klassieke en verfijnde inrichting

In het appartement op de foto's hierboven zien we designmeubels, kunstwerken en een bijzondere vloer, en dat allemaal op slechts 70 vierkante meter. Het elegante appartement aan de oever van het Lago Maggiore is een verfijnde mix van een klassieke en eigentijdse inrichting. De zwarte klassieke lederen stoelen matchen uitstekend met de moderne stoffen bank.

2. Ruimte voor een heel gezin

Ristrutturazione appartamento a Milano , HBstudio HBstudio Moderne woonkamers Open haarden & accessoires

Ristrutturazione appartamento a Milano , HBstudio HBstudio Moderne eetkamers Tafels

Ristrutturazione appartamento a Milano , HBstudio HBstudio Moderne slaapkamers Sofas & chaise longues

In het kleine appartement op de foto’s hierboven blijkt genoeg ruimte te zijn voor een heel gezin. Dat kan omdat er slim gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte, bijvoorbeeld door de grote ingebouwde wandkast in de woonkamer. Hier kun je ontzettend veel spullen in kwijt zonder dat het de ruimte meteen heel erg vol maakt. Door te kiezen voor kleine meubels kun je voor iedereen genoeg zitgelegenheid creëren  Het is je vast ook al opgevallen dat de keuken nog relatief groot is voor de ruimte die er beschikbaar is. Zo is er genoeg ruimte om voor het hele gezin een gezonde maaltijd te bereiden.

3. Studio

De charmante kleine studio op de foto’s hierboven biedt uitzicht op de daken van Parijs. Het bevindt zich op de bovenste verdieping waardoor een deel van de wanden schuin afloopt. Dat is ook meteen hetgeen dat de studio zoveel charme geeft. Om het maximale uit de beschikbare vierkante meters te halen, is er gekozen voor een open inrichting zonder tussenwanden. De inrichting is relatief eenvoudig en de meubels niet zo heel groot. Het bed bevindt zich handig boven de deur waardoor echt elk metertje in de woning wordt benut. Zoals je van een appartement in Parijs mag verwachten heeft de studio ook nog een aantal authentieke details, zoals de houten balken aan het plafond en de open haard.

4. Felle kleuren

Het vrolijke appartement op de foto’s hierboven is ingericht met veel verschillende kleuren. Veel mensen vinden felle kleuren toepassen in huis een beetje eng, maar je ziet hoe goed het kan uitpakken. En dat in een klein appartement. Elke ruimte in het appartement krijgt door het kleurgebruik een andere uitstraling, waardoor je misschien juist wel het idee hebt dat je in een grotere ruimte bent dan in werkelijkheid het geval is.

5. Neutrale kleuren

In tegenstelling tot het appartement met de felle kleuren, zien we op de foto’s hierboven een appartement met juist neutrale kleuren. De witte muren en zwarte meubels zorgen hier voor een mooi contrast. Er ligt een lichte houten vloer en er wordt veel gebruik gemaakt van natuursteen. Een bijzondere chique inrichting die prima in de kleine ruimte past.

Wil je meer weten over het inrichten van een klein appartement? Lees dan ook dit artikel eens! 

Wat is jouw tip om je kleine appartement in te richten? Laat hieronder je reactie achter!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine