Hoe kies je een kraan voor je badkamer? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe kies je een kraan voor je badkamer?

Monique Smitsloo Monique Smitsloo
Kenny&Mason Bathrooms van Kenny&Mason Landelijk
Loading admin actions …

Wanneer je een volledige renovatie hebt gegeven aan je badkamer, is de kraan de kers op de taart die het geheel afmaakt. De kraan is sterk bepalend voor de totale sfeer van deze ruimte in je huis. Is dat minimalistisch, retro, klassiek of juist een eclectische mengelmoes? Omdat een badkamer een ruimte is waar je tot rust moet komen, is het belangrijk om goed na te denken over de stijl waar je blij van wordt. Maar verder zijn er uiteraard ook praktische bijkomstigheden, want de ene kraan heeft een veel hogere inzet van het water dan de andere of is gemakkelijker schoon te maken. Bij homify hebben wij in ieder geval een greep uit de mooiste kranen voor je op een rijtje gezet. 

Strak en minimalistisch

van BAOM Eclectisch

Tegenwoordig bestaan veel kranen uit een eenvoudig smal ontwerp, zoals de ingetogen kraan op deze afbeelding. Het geeft een rustgevend en ruimtelijk gevoel aan de badkamer. Behalve het fraaie uiterlijk is het bovendien zeer praktisch. Zo valt een minimalistische kraan gemakkelijker te reinigen dan een klassieke kraan. Dit type kraan is in vele groottes en uitvoeringen te verkrijgen, en valt dus tevens in vele prijscategorieën te vinden. 

Een andere trend die we geregeld tegenkomen is bovendien de ronde wasbak onder de minimalistische kraan. In badkamers komen we steeds meer organische vormen tegen die associaties met natuurlijke elementen opbrengen. 

Klassieke loft

GROHE Essence New Moderne badkamers van Grohe Nederland BV Modern
Grohe Nederland BV

GROHE Essence New

Grohe Nederland BV

De loft-kraan kenmerkt zich door zijn hoge, stoere uiterlijk en tijdloze vormgeving. Niet recht, niet rond, maar eenvoudig en functioneel. Er is een gemakkelijke en grote handgreep aan bevestigd waarmee men vlot de temperatuur en watertoevoer kan bepalen. Zowel in de keuken als de badkamer is dit een handig type kraan wegens zijn prettige hoogte. Denk bijvoorbeeld aan het spoelen tijdens het tandenpoetsen, of het afwassen van een pan. Wil je dus een kraan kiezen waarvan je zeker weet dat deze jarenlang in de mode blijft en door velen wordt gewaardeerd, is dit type kraan een verstandige keuze. 

Retro

GROHE EuroCube Moderne badkamers van Grohe Nederland BV Modern
Grohe Nederland BV

GROHE EuroCube

Grohe Nederland BV

Met retro wordt gedoeld op het teruggrijpen of verwijzen naar een stijl die vroeger populair was. In de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw werd het moderne interieur steeds gebruikelijker om toe te passen. De truttigheid en ovale vormen van de jaren '50 t/m '70 werden ingeruild voor strakke leren banken, spierwitte muren en rechtlijnige vormen. Deze kraan is daar een goed voorbeeld van. Tegenwoordig neigen we juist meer naar rondere vormen. Indien je belangstelling hebt voor trends, en je graag meer wilt weten over de huidige trends in de badkamerwereld, kun je ook eens in dit Ideabook kijken. 

Klassiek

Kenny&Mason Bathrooms van Kenny&Mason Landelijk
Kenny&Mason

Kenny&Mason Bathrooms

Kenny&Mason

Een heel ander type kraan komen we echter ook nog geregeld tegen. Met name in statige hotels en huizen met een klassiek interieur vinden we nog geregeld de klassieke kraan die verwijst naar voorgaande eeuw. Doorgaans kenmerken deze exemplaren een 'hot' en 'cold'-aanduiding. Wanneer je over traditionele badkamertegels beschikt zoals op deze afbeelding het geval is, sluit een klassieke kraan hier goed op aan. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat deze kraan over het algemeen zeer laag boven de wastafel hangt, hetgeen ietwat lastiger in het gebruik is. 

Spelen met contrasten

Net zoals dat je kunt spelen met de stijl die je toepast met je kraan, kun je ook meerder stijlen tegenover elkaar zetten voor een dynamische beleving van de badkamer. Op deze afbeelding is er bijvoorbeeld een barokke, gouden spiegel geplaatst, die fraai afsteekt tegen de moderne loft-kraan die is toegepast. Het leidt ertoe dat deze badkamer geen dertien-in-een-dozijn standaard wordt, maar een persoonlijke en gewaagde  'touch' krijgt. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de combinatie van een robuuste houten spiegel met een delicate, slanke kraan, een moderne spiegel in combinatie met een klassieke kraan, of een ronde spiegel met een vierkante (retro) kraan. 

Eclectisch

Behalve het creëren van een fraaie tegenstelling door de kraan met de spiegel te laten contrasteren, kun je er ook voor kiezen om voor een originele stijl van de wasbak te kiezen. Het kan vaak een spannende en afwisselende ervaring van een woning bieden als er in een badkamer een volledig andere stijl wordt gekozen dan de rest van het huis. Vind je het bijvoorbeeld prettig om je onder te dompelen in een Mediterraanse of Arabische ambiance, maar gaat het je te ver om deze toon door te voeren in de rest van de woning? Overweeg dan eens om bijvoorbeeld de gootsteen in je badkamer een exotisch tintje te geven door er een vrolijk geschilderde gootsteen en een bijbehorende spiegel in te plaatsen. 

Wat vind jij het mooiste type kraan om in je droombadkamer toe te passen? Deel het op homify. 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!