10 fantastische moderne trappen

TILL BEHNE TILL BEHNE
House in Marostica, Diego Gnoato Architect Diego Gnoato Architect Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Niet iedereen heeft de luxe van een trap in zijn of haar eigen huis. Is dat wel het geval, is het een nogal aanwezig en esthetisch belangrijk ding. Dus is het zaak om er de nodige aandacht aan te besteden. Ter inspiratie hebben 10 fantastische moderne trappen voor je op een rijtje gezet.

Zwevend en glas deel 1

Wat je vaak ziet bij moderne huizen is een zwevende trap als deze. Door het gebruik van zwevende treden, en in dit geval glas, is de trap veel minder log en blijft de ruimte lekker open en ruimtelijk.

Zwevend en glas deel 2

Door het gebruik van witte treden tegen een witte muur is deze zwevende trap nog onopvallender en verdwijnt hij haast in de ruimte. Op deze manier komen functionaliteit en esthetiek prachtig samen.

Functioneel

Over functionaliteit gesproken. De ruimte onder een trap is vaak loze ruimte. En wat kan je dus beter doen dan het op een nuttige manier gebruiken. Bijvoorbeeld door er een prachtige kast onder te bouwen.

Kunst

En soms heb je lak aan functionaliteit en ga je gewoon vol voor wat je mooi vindt. Daar is deze prachtige trap een fraai voorbeeld van. Niet bepaald functioneel, maar oh zo fantastisch.

Beton

Een ander geweldig statement zijn deze grote blokken beton die samen deze prachtige trap vormen. Het geeft het trappenhuis een robuuste een stoere uitstraling en het is ook nog eens hartstikke duurzame.

Hout en staal

Deze trap is ook een prachtig voorbeeld van een perfecte combinatie tussen functionaliteit en creativiteit. De trap is deels opgebouwd uit hout en gaat verder met een zwevend deel van staal. Maar het ziet er niet alleen goed uit, het is ook nog eens functioneel doordat het dient als kastruimte.

Bling bling

Dit is een moderne trap in optima forma. Bestaande uit twee verschillende componenten. Het onderste deel is glinsterend en aanwezig en het tweede deel is eerder sober en industrieel. Maar wat ons betreft een perfecte match.

Conceptueel

Deze trap is even cool als hij er uitziet. Het is een bijzondere wisselwerking tussen wit steen, zwart staal en houten treden. Erg mooi.

Zwevend hout

We zeiden eerder al dat de zwevende trap de ultieme moderne trap is. En ook in deze houten uitvoering doet hij het erg goed. Het past prima in welke ruimte dan ook en de zwevende planken onder de trap zijn een leuk detail.

Wenteltrap

En tot slot bekijken deze fraaie moderne wenteltrap. Ook hier zien we dat moderne materialen als staal heel goed samengaan met de iets meer traditionele, zoals hout.

Meer prachtige trappen kun je hier bekijken. Kom je er zelf niet helemaal uit, raadpleeg dan de expertise van een van deze trappen professionals. En wil je meer weten over trappen, lees dan dit artikel eens aandachtig.

Voor welke trap zou jij kiezen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine