Een van de meest unieke villa's ooit | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een van de meest unieke villa's ooit

Johan van Dijk Johan van Dijk
van guedes cruz arquitectos Minimalistisch
Loading admin actions …

Het meest unieke huis bestaat waarschijnlijk niet. Als je een vaste bezoeker van homify bent, dan weet je dat waarschijnlijk ook als geen ander. Maar het project dat we nu gaan bekijken, mag in ieder geval gerekend worden tot een van de meest unieke villa’s ooit! Zowel de buitenkant als de binnenkant van dit huis zijn op een hele bijzondere wijze vormgegeven. Het huis is gelegen in de buurt van de Portugese hoofdstad Lissabon en is ontworpen door de experts van Guedes Cruz Arquitectos. Laten we snel gaan een kijkje nemen bij dit unieke project.

Unieke gevel

Kantoorpanden worden regelmatig gesierd door een zeer bijzondere voorgevel, maar bij woonhuizen is dit toch iets minder gangbaar. We kijken hier echter niet naar een kantoor, maar naar een royale villa! Wat zie jij in de gevel van dit huis? Je zou er van alles kunnen maken. Van het boek van een draaiorgel tot een zeer groot uitgevallen vlinderhuis. Het lijkt ook wel alsof de imposante muren de eigenlijke villa als het ware willen verbergen. Voor privacy zorgt deze architectuur in ieder geval wel, je hebt waarschijnlijk geen flauw idee wat er precies achter deze muren te vinden is.

Besloten tuin

De tuin is een heerlijke besloten plek geworden, die ook zeer veel privacy biedt. Laten we het toch eerst even over het huis hebben: je ziet nog net een stukje van de bijzondere muur, maar ook de constructie van de eigenlijke villa valt direct op door de zeer bijzondere architectuur. En dat geldt ook zeker niet minder voor de geheel begroeide aanbouw van het huis. Het zorgt voor een hele natuurlijke en landelijke uitstraling in de tuin. Een groot contrast met het eigenlijke huis, maar het ziet er wel erg fraai uit! En uiteraard kan bij een riante woning als deze een zwembad in de tuin niet ontbreken.

Meer natuurlijks

Ook deze muur heeft een zeer natuurlijke uitstraling gekregen. Het zorgt voor een heerlijke sfeer en met bloeiende bloemen is het ook nog eens een zeer kleurig geheel. Maar van de binnenkant kun je nog steeds weinig zien. Tijd om daarom eerst naar binnen te gaan.

Aparte badkamer

Moet je ook eerst goed kijken om te kunnen zien wat dit precies voor ruimte is? Je bent vast niet de enige! We kijken hier in een badkamer! Afgezien van het schitterende uitzicht is deze badkamer zelf ook een unieke ruimte. Het lijkt wel een woonkamer met een bad. Direct blijkt hier dat de binnenkant al even uniek is als de buitenkant!

Kunstzinnige gang

Deze gang kun je ook haast niet anders omschrijven als uniek. Het is ook een zeer kunstzinnig geheel geworden en lijkt wel een museum of een galerie! En door de unieke combinatie van objecten ontstaat ook een enigszins eclectische uitstraling.

Tunnel

We bekijken dezelfde ruimte als zonet, alleen nu vanaf de buitenkant. Het lijkt wel een tunnel die het huis in leidt! Een doorgang in de haast ondoordringbare vesting die de buitenste muur rond het huis vormt.

Open zijkant

De zijkant van het huis, waar ook de eigenlijke voordeur gelegen is, heeft een wat opener uitstraling dan de overweldigende lange zijde van het huis. Ook hier komt een zelfde soort tunnel als aan de andere kant weer naar voren. Het biedt ons een kleine blik in de wederom eclectisch ingerichte eetkamer. En ook voor het raam is weer een mooi kunstwerk geplaatst. Dat hier kunstliefhebbers wonen, mag wel duidelijk zijn!

Schittering in de schemering

Zodra de zon gezakt is en de lichten in het huis gaan branden dan toont het unieke ontwerp van het huis zich nog meer. Is dit een van de meest unieke villa’s ooit? We zijn benieuwd naar je reactie!

Op een hele andere manier uniek, maar minstens zo bijzonder, is dit project.

Vind jij dit ook zo'n uniek project? Deel je mening met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!