Een vindingrijk droomhuis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een vindingrijk droomhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Stel je voor: je hebt de ideale kavel gevonden en je mag daarop je eigen droomhuis gaan bouwen. Beter kan het haast niet worden! Maar dan komt de gemeente met bouwschriften… Je denkt misschien wel dat dit alleen in Nederland het geval kan zijn, maar dit geval is aan de orde geweest in Duitsland. Het probleem was dat iemand graag een vrijstaande woning wilde bouwen met een plat dak. Maar het platte dak paste helaas niet in de bouwvoorschriften. Gelukkig kwamen de architecten van Schamp & Schmalöer met een hele creatieve en vindingrijke oplossing. Aan de bouwregels is voldaan en de wensen van de bewoners zijn ook uitgekomen. Zo zie je maar weer waar de creativiteit van de juiste architect toe kan leiden! We gaan snel een kijkje nemen.

Kijkje vanuit de tuin

Moderne huizen van homify Modern

Een eerste blik op deze woning vanuit de tuin laat ons een huis zien dat in ieder geval de indruk wekt een plat dak te hebben. Een mooi modern en strak geheel met een zeer ruime en prachtig aanlegde tuin. Dat dit voor de bewoners een droomwoning is kunnen we ons in ieder geval erg goed voorstellen! En als je naar de omgeving kijkt dan lijkt het huis zeker, op het gebied van kleurstelling, heel goed te passen in de omgeving. Maar hoe hebben ze dat probleem van het dak opgelost?

Schuine voorkant

Moderne huizen van homify Modern

Pas als je vanaf de straat gaat kijken dan zie je hoe het ‘probleem’ van het dak door de architecten schitterend is opgelost. Een schuin dak aan de voorkant van het huis was voldoende om aan de plaatselijke bouwvoorschriften te voldoen. En het ziet er ook nog eens erg leuk uit. Het moderne karakter en de moderne uitstraling van de woning zijn door het schuine dak helemaal niet aangetast. Strakke lijnen bepalen het uiterlijk en ook aan deze kant is met zorg een kleine voortuin aangelegd. Een uniek karakter krijgt het huis bovendien door de gedeeltelijk overstekende rand die van de voordeur naar de garagedeur loopt.

Karakteristieke woonruimte

Moderne woonkamers van homify Modern

Eenmaal achter de voordeur zie je dat ook de binnenruimte op een hele originele wijze vormgegeven is. Een moderne stijl die ook een industrieel tintje heeft. Juist de halfopen bovenverdieping zorgt met de ijzeren balustrade voor dat specifieke industriële gevoel. De open haard is op een hele mooie plek aangebracht en vormt een centraal punt in het huis. En de kleurstelling is ook zeker de moeite van het vermelden waard! Door sommige gedeeltes iets grijzer te schilderen dan de rest van de muren ontstaat extra diepte in het ontwerp.

Modern en minimalistisch

modern  door homify, Modern

De keuken is een fraaie eclectische mengeling tussen modernisme en minimalisme. Hangende keukenkastjes zijn hier niet te vinden, maar een hele wand is van keukenkasten voorzien. Door de manier waarop deze wand is aangebracht lijkt hij als het ware weg te vallen in de ruimte. Dit geldt eigenlijk ook voor het aanrecht, maar dat valt wel op door het contrast met warme houten vloer. Juist die vloer geeft een huiselijk tintje aan het geheel.

Overloop

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

Eenmaal op de overloop kunnen we de dakconstructie goed van binnen zien. En nu zie je ook zeker dat het huis in z’n geheel een schuin dak gekregen heeft. De extra knik die is aangebracht maakt het huis nog unieker. De uitstulping van de overloop is ook weer zo’n bijzonder element dat de eigenheid van het huis benadrukt. Ook valt het industriële randje nu nog meer op: het gepolijste beton en het ijzeren hekwerk. De aankleding door middel van enkele subtiele groene accessoires doet het trouwens ook erg goed. 

Als de bouwvoorschriften je droomhuis een beetje in de weg zetten dan hoeft dat niet het einde van de wereld te betekenen, dat bewijst dit project wel! Heb je de smaak van dit soort moderne woningen te pakken gekregen? Je hart gaat van dit project dan ongetwijfeld ook sneller kloppen.

Heb jij ervaringen met vervelende bouwvoorschriften maar zijn je plannen toch goed gelukt? We horen graag hoe jet het voor elkaar hebt gekregen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!