Klassieke stijl voor een kalme look | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Klassieke stijl voor een kalme look

Stoa. Stoa.
Kensington Townhouse,W8 Woonkamer van Justin Van Breda
Loading admin actions …

De klassieke stijl heeft al eeuwenlang ontwerpers van alle tijden in haar greep. Maar wat is nu klassiek? Vaak spreken we over klassiek als het gaat over een beproefd ontwerp dat zijn waarde door de eeuwen heen behouden heeft. We kunnen zeggen dat het een zekere mate van tijdloosheid bezit. Deze tijdloosheid hangt dan samen met een hoge kwaliteit, een soort eeuwigheidswaarde dus. Veel culturen hebben zich door tijdloze designs laten inspireren. Een mooi voorbeeld daarvan is de Romeinse cultuur die bijzonder gecharmeerd was van de oudere Griekse cultuur. En nog steeds is deze oude cultuur van de Grieken van grote invloed op de onze. We verwijzen graag en vaak terug naar de Griekse cultuur als bakermat van tijdloze ideeën die we ook vandaag de dag in het eigentijdse, culturele leven tegenkomen. Door de eeuwen heen is er dus een fascinatie geweest voor de designproducten van klassieke, hoogstaande culturen, maar deze werden steeds op een eigentijdse wijze, passende bij de specifieke cultuur, aangepast. Misschien zijn ze wel zo geliefd vanwege de kalmte die uit het design spreekt. Vandaag laten we je een hedendaagse adaptatie zien van klassiek of tijdloos design, ook nu is er weer een poging gedaan om een tijdloos karakter voor het voetlicht te brengen. Kijk met ons mee en laat je inspireren! 

Engels

Justin Van Breda - Master Bedroom Slaapkamer van Justin Van Breda
Justin Van Breda

Justin Van Breda – Master Bedroom

Justin Van Breda

Deze landelijke stijl is een eigentijdse manier om een klassieke ontwerptaal te spreken. Dit interieur is klassiek in de zin dat alles in deze kamer een oude Engelse vibe heeft. Dit landelijke design is gebaseerd op interieurideeën die honderden jaren oud zijn, omdat deze tijdloos en basaal zijn, passen ze eenvoudig bij de behoeften van de nieuwe tijd. Let eens op de haard, de warme houten kast, de ovale spiegel en de tijdloze lichtval die door de stijlvolle gordijnen wordt getekend. Dit interieur lijkt wel honderd jaar oud, maar toch heeft het ook die moderne, comfortabele ambiance. Dit is nu precies wat we met klassiek bedoelen: ´een ontwerptaal die los van de tijdsgeest altijd een urgente, kalme uitstraling heeft´. 

Muziek

Justin Van Breda van Justin Van Breda
Justin Van Breda

Justin Van Breda

Justin Van Breda

Muziek is een belangrijk deel van de menselijke cultuur. Overal ter wereld zien we uiteenlopende vormen van muziek. Muziek heeft ook vele functies, één daarvan is de expressie van de emoties. Ook op intellectueel gebied is er veel te oogsten op de akker van de muziek. In deze kamer komen de verschillende functies van de muziek samen. Centraal in dit vertrek is de prachtige piano, waaraan de bewoners hun sonates kunnen repeteren. De klassieke muziek is over de gehele wereld een geliefde muziekvorm;´Klassiek´ staat hier gelijk aan een hoge kwaliteit met een eeuwigheidswaarde. Daarbij was het de wens van vele componisten om de muziek van het oude Griekenland (die was lange tijd een mytisch ideaal) in ere te herstellen, vandaar ook de term klassieke muziek. In deze muziekkamer komen verschillende tijden samen in een tijdloos design met een eigentijdse vibe, waarin je in alle rust en kalmte kunt genieten van momenten samen met de muze. 

Douche

Justin Van Breda - Master Bathroom Badkamer van Justin Van Breda
Justin Van Breda

Justin Van Breda – Master Bathroom

Justin Van Breda

Het contrast is prachtig en spreekt boekdelen. We hebben het natuurlijk over deze mooie badkamer waarin de oude en de nieuwe wereld samen lijken te vloeien. De nieuwe tijd (uitgekristalliseerd in de glazen doucheruimte) staat te midden van oud design dat in de eigentijdse context van deze douche een hedendaagse functie krijgt. Het oude design wordt als het ware opgenomen in de huidige tijd, waarin het een kalm charisma in de ruimte staalt. We zien niet vaak een dergelijke originele inrichting voor een badkamer voorbij komen! Be inspired! Meer mooie ideeën voor je badkamer kun je hier vinden!

Keuken

Justin Van Breda - Kitchen Keuken van Justin Van Breda
Justin Van Breda

Justin Van Breda – Kitchen

Justin Van Breda

We wandelen de keuken binnen en zijn direct onder de indruk van de prachtige vormgeving met de klassieke vormgeving. Je waant je direct in het oude Engeland terwijl je toch niet uitgekeken raakt op de hedendaagse openingen in het dak. Deze nieuwerwetse aanpassingen van het oude dak zorgen binnen voor een fabuleuze lichtval die de gehele keuken tot leven laat komen. Ook de houtvloer met het visgraatdesign brengt een tijdloze ambiance voort. We laten de hond nog even genieten van zijn rust momentje en gaan verder naar de laatste kamer die we tijdens onze tour zullen aandoen. Nou ja, we willen je toch nog even wijzen op de prachtige doorgang naar de tuin. In deze keuken voel je een sterke verbondenheid tussen binnen en buiten! Samen met een expert creëer je al snel je eigen droomkeuken!

Woonkamer

Justin Van Breda - Drawing Room Woonkamer van Justin Van Breda
Justin Van Breda

Justin Van Breda – Drawing Room

Justin Van Breda

Dat de woning van vandaag een klassieke Engelse vibe heeft mag geen twijfel lijden, maar er is ook ruimte voor een eigenzinnige, eigentijdse toevoeging aan het interieur. Niet geheel onverwachts komt deze uit de hoek van de beeldende kunst. Het portret van de koningin boven de authentieke haard is precies hetgeen deze woonkamer nodig heeft om volkomen op een hoger plan te komen. De frisse kleuren hebben een primaire, tijdloze look die geheel aansluit bij woonconcept van het huis, waarin oud en nieuw design een harmonieuze verbintenis aangaan die mooi kalm oogt. Plof lekker neer op de bank, steek op een koude avond de haard aan en geniet van het samenzijn. Want vooral dat laatste geeft klassiek design zijn eeuwigheidswaarde. 

Deze woning in het bos is fabuleus mooi!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!