9 tips voor een elegant huis (ook met een klein budget!)

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

9 tips voor een elegant huis (ook met een klein budget!)

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Gang en hal door NonWarp
Loading admin actions …

Je huis stijlvol en elegant inrichten is heus niet zo heel erg moeilijk. Maar soms heb je gewoon even wat ideeën nodig om net even dat beetje extra inspiratie te krijgen. En aangezien wij iedereen een elegant huis toe willen wensen hebben we 9 tips voor je op een rijtje gezet. En als je denkt dat je dan gelijk kapitalen kwijt bent, dan heb je het zeker weten mis. Je kunt namelijk ook met een klein budget met deze tips aan de slag gaan. Laten we snel eens een kijkje gaan nemen.

1. Neutrale kleuren

Kies voor neutrale, maar warme kleuren. Dit geeft extra sfeer en gezelligheid. Als je voor beige kiest, zoals hier op de foto, dan is het heel eenvoudig en betaalbaar om af en toe de accessoires (deze zijn hier roze) te vernieuwen. 

2. Creëer nisjes

 Gang en hal door NonWarp

Nisjes creëren in je huis kan er voor zorgen dat de sfeer sterk wordt verhoogd. Vooral hier bij deze trap kun je zien hoe mooi dat effect is. Met twee rechterhanden kun je hier ook zelf mee aan de slag gaan. Vergeet dan zeker niet om ook om de lichteffecten te denken!

3. Textiel, kussens en vloerkleden

Een van de meest eenvoudige manieren (en zeker ook een van de meest voordelige) om een ruimte een beetje meer elegantie te geven, is door met textiel, kussens en vloerkleden in de weer te gaan. Zoals je ziet geeft dat hier heel veel kleur en leven aan de woonkamer.

4. Tegels

Tegels vernieuwen of vervangen kan er ook voor zorgen dat bijvoorbeeld de badkamer een compleet andere uitstraling krijgt. En ook op de vloer kunnen tegels in zo ongeveer elke ruimte in je huis voor een fantastisch effect gaan zorgen. In dit geval wel iets waarvoor de hulp van een expert in vele gevallen noodzakelijk is.

5. Muziekinstrumenten aan de muur

Soms moet je letterlijk en figuurlijk een beetje ‘out of the box’ denken. Neem nou dit prachtige idee: muziekinstrumenten aan de muur ophangen! Een gitaar of een blaasinstrument, al dan niet in een mooie glazen kast, kan een fantastisch effect geven. Het zorgt er zeker voor dat je een beetje extra rock ’n roll aan je interieur toe gaat voegen. En ook voor heel wat andere elementen is het natuurlijk een perfect idee om toe te passen.

6. Een nieuw tv-meubel

Een nieuw tv-meubel in je huis kan er ook voor zorgen dat de sfeer even wat anders wordt. Bovendien is het ook gelijk een hele leuke manier om jezelf nou eindelijk eens die nieuwe tv met bijbehorende multimedia set cadeau te doen. Zeker geen slecht idee!

7. Spiegels

Je mag het gerust een gouden ouwe noemen op het gebied van tips voor je interieur: spiegels! Zoals je vast wel weet kunnen die er voor zorgen dat het ruimtelijke effect van je huis wordt vergroot en daarnaast geeft het ook op gebied van stijl en sfeer gewoon een ontzettend mooi beeld.

8. Kleur in de gang

Vaak is de gang of hal van je huis een vrij saaie ruimte. Breng er daarom wat extra kleur in! Dat kan vanzelfsprekend ook op heel wat andere plekken in je huis een elegant en stijlvol beeld op gaan leveren.

9. Moderniseer het plafond

Vaak als je gaat verbouwen dan denk je aan grondige werkzaamheden die vooral de muren en indeling van je huis betreffen. Maar het kan ook zeker anders! Wat dacht je er bijvoorbeeld van om het plafond van je huis te moderniseren? Met mooie lichteffecten en een reliëf is dat een super goed idee! Let wel even op dat dit niet de meest goedkope oplossing is, maar wel een heel erg interessante!

10. Planten

We sluiten af met een oplossing die relatief goedkoop en eenvoudig is: het plaatsen van planten. Bedenk maar even welke plekjes daar allemaal voor in aanmerking komen. Hier kun je ook zeker wat inspiratie op gaan doen!

Heb jij nog iets leuks om aan dit overzicht toe te voegen? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!