8 leuke creatieve ideeën voor de wintermaanden

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
BENEDITO MARTINS
Loading admin actions …

De winter duurt nog even voort en januari is een ideale maand om naast een detox eens wat leuke klusjes in huis op te pakken. Stel je eens voor hoe je woonkamer zal opknappen wanneer je bijvoorbeeld een paar donkere meubels wat lichter verft, een creatief bloemstuk op tafel plaatst of je ladekast in de gang vrolijk gepimpt is met behang en gekleurde knoppen. Het duurt nog even voordat de warmere dagen weer aanbreken en je creativiteit laten stromen is een goed alternatief voor het gebrek aan zon en buitenlucht. We geven je 8 leuke creatieve ideeën om deze laatste wintermaanden op een positieve manier door te komen.

1. Schilder een oude kast

Vind je je donkere houten meubilair niet zo mooi meer omdat het je woonkamer een wat zware sfeer geeft? Gooi het niet weg maar geef het een tweede leven… . nieuwer, moderner en lichter! Schuur je kast op en voorzie hem van een fraaie lichte neutrale tint zoals licht taupe of roomkleur. Je herkent je woonkamer niet meer terug. Gebruik hoogglans voor een moderne touch of juist matte verf voor een geraffineerde look. Ook deels opschuren kan mooie effecten geven!

2. Plaats andere stoelen rond je tafel

En na de kast zijn je eetkamerstoelen aan de beurt. Met een schilderbeurt en een nieuwe stoffen zitting geef je een complete nieuwe look aan je woonkamer. Heb je weinig budget? Op internet vind je DIY filmpjes hoe je zelf nieuwe stof plaatst op je stoelen. Of schilder alle stoelen in een andere kleur of koop een mooie mix en match met verschillende houten stoelen rond je eettafel. Succes gegarandeerd! Het nieuwe jaar is een mooi moment voor een nieuwe look in huis.

3. Maak een opslagplek van je oude potten

Deze Ball-potten worden vaak gebruikt voor allerlei doe-het-zelfideeën en je kunt ze elke keer voor iets anders gebruiken. Schilder ze allemaal in een andere kleur en bevestig ze met een metalen band en schroeven aan een plank. Ideaal voor alle kleurpotloden en stiften of andere kleine materialen. En wanneer ze zo 'grijp-klaar' hangen dan zullen je kinderen (of jijzelf) er zeker vaker mee gaan tekenen (en heb je even een paar heerlijke rustige uurtjes)!

4. Maak je eigen mini plantentuin

Bloemstukken bij je bloemist zijn niet goedkoop en je maakt ze in een handomdraai zelf. Trendy zijn de mini plantentuinen in een glazen stolp of bol. Plaats er wat grind en mini vetplanten of cactussen in. Of koop een rond stuk oase wat takken, groen en bloemen en maak je eigen fraaie bloemstuk. Leuk om te doen en met een resultaat waar je wekenlang elke dag van geniet want de bloemen kun steeds steeds vervangen. Kijk naar bloemstukken bij je bloemist of online voor inspiratie!

5. Maak je eigen kandelaars

DIY Kupfer und Holz Kerzenhalter 123 Voilà HuishoudenAccessories & decoration
123 Voilà

DIY Kupfer und Holz Kerzenhalter

123 Voilà

Wil je graag een fraaie unieke bronzen kandelaar voor je eettafel dan kun je dit idee kopiëren. Hieronder zie je de foto's van de materialen die je nodig hebt en hoe je deze kandelaar maakt.

DIY Kupfer und Holz Kerzenhalter 123 Voilà HuishoudenAccessories & decoration
123 Voilà

DIY Kupfer und Holz Kerzenhalter

123 Voilà

Hier zijn de onderdelen die je nodig hebt om deze prachtige kandelaar te maken. Kleine goedkope materialen die je in elke bouwmarkt kunt kopen. In principe zet je de onderdelen gewoon in de volgorde zoals je op de afbeelding ziet in elkaar, je laat de lijm drogen en plaatst de kaarsen erin.

DIY Kupfer und Holz Kerzenhalter 123 Voilà HuishoudenAccessories & decoration
123 Voilà

DIY Kupfer und Holz Kerzenhalter

123 Voilà

En voilà , daar is je eigen unieke kandelaar!

6. Maak een lamp van dunne boomstammen

Dit idee is zeer simpel want je hebt alleen maar een paar dunne boomstammen voor nodig die je tegen elkaar aan plaatst of bij elkaar bindt waar je een hanglamp aan hangt. En het geeft zo'n prachtig natuurlijk accent aan je woonkamer deze boomstamlamp!  

7. Nieuwe look voor je salontafel

En hier een leuk idee voor een oude salontafel uit de kringloop. Je zoekt een ouderwetse houten salontafel en schuurt deze volledig op tot je het ruwe hout ziet. 

En kijk eens naar het resultaat!

De salontafel is vervolgens in twee verschillende lichte tinten geschilderd: grijs en wit en voorzien van nieuwe ladeknoppen. Je herkent de tafel niet meer terug!

8. Een kleurrijk ladekastje

En als laatste nog een leuk idee voor de kinderkamer. Zoek een geschikt model en formaat houten ladekast uit. Schuur hem af en schilder hem wit. Vervolgens voorzie je de lades van gebloemd behang en schilder je ze in verschillende kleuren. Als laatste plaats je gekleurde knoppen de lades. En je stemt de stijl en print van het behang natuurlijk af op de ruimte zelf. Dat voegt zeker een vrolijk en speels accent toe!

Laat je creativiteit stromen!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!