Moderne villa geïnspireerd op een oud concept | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Moderne villa geïnspireerd op een oud concept

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van 'Snow AIDe Modern
Loading admin actions …

Traditionele huizen blijven een grote inspiratiebron voor architecten. En we kunnen het alleen maar met ze eens zijn: traditionele bouwstijlen hebben vaak eeuwenlang hun nut en diensten bewezen. In Zuid-Korea weten ze ook wel raad met gebruikmaking van de traditionele bouwstijl. Maar in deze villa is die in een wel heel erg modern jasje gegoten! Zonder enige twijfel is dit een villa met een wow-effect. Het zal ongetwijfeld heel wat geld gekost hebben om dit project tot stand te brengen, maar het is de investering dubbel en dwars waar geweest. Kijk maar snel met ons mee!

Opgenomen in de omgeving

Dit huis valt op, zeker door de behoorlijke grootte, maar wordt aan de andere kant ook opgenomen in de omgeving. Een mooie heuvelachtige omgeving! Ook niet zo’n wonder trouwens: een groot deel van Zuid-Korea bestaat uit heuvels en bergen. Maar toch zien we het huis nog niet in z’n volle omvang.

Vanuit de hoogte

Pas als we nog meer de hoogte opzoeken, blijkt hoe mooi dit huis vormgegeven is. Het centrale en meer traditionele houten gedeelte, voorzien van een prachtig zinken dak, wordt aan weerszijden geflankeerd door een robuust betonnen bouwvolume. Het zorgt voor een duidelijk contrast, maar ook voor heel wat karakter en eigenheid. We staan te popelen om het huis van binnen te gaan bekijken en gaan daar ook niet langer meer mee wachten.

Grootse ruimte

Dit is een villa waarin kosten noch moeite gespaard zijn om een schitterend interieur tot stand te brengen. Je moet eerst goed kijken wat voor ruimte dit nu precies is. Een schitterende gang en een bijzondere trap: het is zonder enige twijfel een grootse ruimte. Het lijkt wel de foyer van een hotel! We zien aan de rechterkant een kleine bar aangebracht. Wat een prachtige ruimte om bij een feest te kunnen gebruiken!

Rustige eetkamer

Deze zeer ruime eetkamer valt vooral op door de zeer rustige vormgeving en inrichting. Het geeft een hele grootse indruk en je vraagt je bijna af waarom de eettafel niet wat groter is. Je kunt hier namelijk met gemak een diner voor 20 personen organiseren! En bij een tuinfeest kan deze ruimte prima gebruikt worden door middel van de grote tuindeuren.

Woonkamer met uitzicht

In een omgeving als deze kan het natuurlijk ook niet anders, dan dat de woonkamer een schitterend uitzicht over de omgeving biedt. Wat we ons wel afvragen is of de interieurontwerper al helemaal klaar is met inrichten. Dat wil overigens helemaal niet zeggen dat het nu niet mooi is, juist door de minimalistische inrichting komen zowel het huis als de omgeving heel goed tot hun recht.

Natuurlijke tinten

Aan het begin is al aan de orde geweest dat dit huis op een oud concept is gebaseerd. Het vele hout aan de buitenkant was daar een voorbeeld van en dat meer natuurlijke karakter komt hier ook weer naar voren. De mooie donkere houten vloer en de natuurstenen wand geven namelijk een landelijk tintje aan de verder zo moderne ruimte.

Kleurrijke overloop

In elke ruimte is weer gekozen voor een andere kleurstelling. Deze overloop knalt er wat dat betreft lekker uit! Het kleine podiumpje kan heel goed als kleine zitruimte gebruikt worden of als een mooie speelplek voor de kinderen.

Bijzondere badkamer

De badkamer is ook weer zo’n bijzonder ontworpen ruimte. De rust en ruimte die uit deze badkamer straalt, is heerlijk ontspannend te noemen. Vooral het uitzicht dat je hebt als je in bad zit, is fantastisch. Maar ook onder de douche kijk je zo de heuvels in. Dat zal heerlijk wakker worden zijn in de ochtend!

Dit is een zeer geslaagd project van Zuid-Koreaanse bodem. Wil je meer uit dit land zien? Bekijk dan ook dit project.

Heb jij een oud concept in je hoofd dat prima in een modern jasje gestoken kan worden? Wij zijn benieuwd naar jouw ideeën! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!