Hout als basis in een modern huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hout als basis in een modern huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Architect Show Co.,Ltd Modern
Loading admin actions …

Moderne huizen worden in allerlei verschijningsvormen gebouwd. En ook de vormen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Wat over het algemeen als gemeenschappelijk element tussen al deze huizen opvalt, is de materiaalkeuze. Vooral beton en kunststof zijn erg populair. Bij het huis waar we nu gaan kijken is dat echter niet het geval. Hout maakt zowel binnen als buiten een zeer belangrijk onderdeel uit van het ontwerp. Het levert een heel bijzonder beeld op en is daarmee als project uniek in zijn soort. Verbaas je over dit bijzondere project van de Japanse experts van Architect Show.

Organisch

Een organisch geheel is misschien de beste omschrijving van dit huis. De combinatie van hout, de brede antracietkleurige lijsten, de bomen en het wit gestuukt beton zorgt voor een hele bijzondere eerste indruk. Verder valt de grootte van het huis op, dit is een riant onderkomen! Maar misschien levert de buitenkant juist wel meer vragen dan antwoorden op. Tijd om ook binnen op onderzoek uit te gaan.

Bijzondere binnenplaats

Eenmaal op deze binnenplaats geeft het huis al wat meer van de geheimen prijs. Heel bijzonder zijn de bomen in deze binnentuin. Het geeft een extra landelijk tintje en vormt daarmee een schitterende dynamiek in combinatie met de strakke vormen van het huis. Het kleine tuintje met rotsblokken versterkt het landelijke gevoel nog eens. En ook bij regen kun je buiten verblijven, je neemt dan gewoon plaats onder het afdak.

Woonkamer of trappenhuis?

Je ziet niet vaak dat een trap zo’n beeldbepalend element in een kamer is als hier. Het lijkt wel of het trappenhuis onderdak biedt aan de woonkamer in plaats van andersom! De houten constructie is dan weliswaar op moderne wijze vormgegeven, het landelijke effect blijft naar voren komen en door het zicht op de kleine tuin wordt dit nog eens extra versterkt. De woonkamer zelf valt verder op door de grote ruimte. Een heerlijke ontspannen plek, waar een gezin zich prima kan vermaken. Gezelligheid met een modern randje.

Nog meer hout

Zodra je vanuit de woonkamer richting de keuken gaat kijken, is er nog veel meer hout te zien. Het blijft indruk maken, de combinatie van de verschillende soorten hout houdt je aandacht in ieder geval erg goed vast. De keuken valt door al het hout bijna niet op, alleen de kraan en de afzuigkap geven aan dat de keuken zich op die plek bevindt. Een erg grappig detail zijn trouwens de leuke ouderwetse stoeltjes bij de strakke eettafel. Verder kun je zien dat er ook aan de verlichting in de keuken en heel veel aandacht is geschonken. Wat zal dat een leuk effect geven in het donker.

Licht

Nog een keer zien we de woonkamer, maar dan vanuit een ander perspectief. Nu zie je pas goed hoeveel licht er in de woonkamer is. Vooral vanboven komt het licht je letterlijk tegemoet stromen. En dan valt ook goed op hoe bijzonder het effect van de trap in de ruimte is. De trap is heel minimalistisch vormgegeven, maar doordat die geheel van hout is, is het een zeer beeldbepalend element in de woonkamer.

Schemering

In de schemering zien we nog een ander overzicht van het huis aan de buitenkant. Enigszins verborgen ligt de voordeur aan deze kant van de garage. En ook vanuit dit perspectief zie je de twee gezichten die het huis heeft: de betonnen kant en de houten kant zijn zo goed te zien. Het huis oogt compact en groots tegelijk. En tel daar nog eens de inrichting bij op en je hebt een unieke woning.

Je zou een complete site kunnen besteden aan de verrassende projecten die Japanse architecten keer op keer weten te bedenken. Voor een andere verrassing verwijzen we je graag naar dit project.

Hout en moderne stijl. Wat vind jij van die combinatie?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!