Modern huis met een verrassende indeling | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern huis met een verrassende indeling

Johan van Dijk Johan van Dijk
Aziatische huizen van 一級建築士事務所haus Aziatisch
Loading admin actions …

Moderne woningen worden vaak gekenmerkt door een bijzondere architectuur die zorgt voor een spannend en vernieuwend beeld. Maar vaak blijft de indeling van zo’n woning wel redelijk traditioneel. Bij dit project is dat niet het geval! Naast een moderne uitstraling, met een landelijk tintje, zijn er enkele zeer opvallende keuzes op het gebied van de indeling gemaakt. Een heel bijzonder project van de Japanse architecten van Koba Haus. Het huis is een ware oase van rust geworden midden in de grote stad. Kijk met ons mee en verbaas je over zowel de zeer bijzondere indeling als het ontspannen gevoel van dit huis.

Bijzondere aanblik

Vanaf de straat biedt dit huis gelijk al een erg bijzondere aanblik. Moderne architectuur en landelijke materialen zorgen voor een bijzonder beeld. Een huis dat direct opvalt als je het bouwwerk vergelijkt met andere woningen in de buurt. Wel levert het geheel een hele gesloten indruk op. Nou hoeft dit natuurlijk niet negatief te zijn, het maakt een huis juist een beetje mysterieus! Gelukkig blijven de deuren voor ons niet gesloten en gaan we snel binnen een kijkje nemen.

Ontspannen entree

De entree van het huis maakt een zeer ontspannen indruk. Door de mooie combinatie van natuursteen en hout lijkt het bijna alsof je een spa binnenloopt. De materiaalkeuze zorgt, in combinatie met witte muren en strakke vormen, voor een heerlijke eclectische mix tussen landelijke en moderne elementen. Als je na een lange werkdag via deze gang de woning binnenkomt dan moet alles stress haast wel van je schouders afzakken. Maar er blijven veel vraagtekens over. Wat zien we nou eigenlijk allemaal? Tijd om even verder te kijken!

Besloten binnenplaats

Het ontspannen gevoel komt in deze binnenplaats tot een hoogtepunt! Wat een heerlijke besloten plek is dit. Het donkere hout zorgt voor een koloniaal tintje, een boompje voor een vleugje landelijkheid en de strakke architectuur voor het moderne gevoel. Dit is de ultieme vorm van eigentijds wonen. Door de grote schuifdeuren valt het licht ook heel mooi in de woonkamer. En is dat nou een badkamer die we zien aan de linkerkant?

Bijzondere badkamer

Het is inderdaad een badkamer. We hadden je immers een bijzondere indeling beloofd! De plek van deze badkamer, die door het bijzondere bad en de prachtige natuurstenen tegels er als een spa uitziet, is uniek. Je kunt binnendoor in deze badkamer komen, maar vanuit de woonkamer kun je ook via de binnenplaats lopen. Heel erg bijzonder! Misschien zouden een paar gordijnen in de badkamer nog wel aan te bevelen zijn voor wat extra privacy.

Aangename sfeer

Als het donker begint te worden, wordt de sfeer eigenlijk alleen nog maar aangenamer. Door de uitgebalanceerde verlichting, zowel binnen als buiten, wordt het geheel nog stijlvoller. We vangen nu ook een glimp op van de mooie gecombineerde woonkamer en eetkamer. Een heerlijke grote eettafel voor het hele gezin die ook voor vele andere gezellige uurtjes garant staat. Krijg jij al trek in sushi? Wij wel! Verder zie je hiervandaan ook de bovenverdieping waar ook nog een balkon is aangebracht. Let ook even op de zeer bijzondere plek waar de ramen in de gang tussen het woongedeelte en de badkamer zijn aangebracht.

Prachtig geheel

Waar we net in het licht de rondleiding begonnen zijn, nemen we in de schemering afscheid van dit huis. Een heerlijk huis waarin door de toepassing van een binnenplaats een heerlijke besloten buitenruimte is ontstaan. En ook hier bij de ingang van het huis valt de prachtige verlichting van het bouwwerk weer op. 

Japanse architecten zijn meesters in het ontwerpen van bijzondere huizen. Benieuwd geworden naar meer werk van deze experts? Neem dan zeker ook hier en kijkje!

Vind je een bijzondere indeling helemaal te gek of helemaal niks? In beide gevallen horen we het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!