Industriële loft met een warme uitstraling

TILL BEHNE TILL BEHNE
LE LOFT, Atelier Nadège Nari Atelier Nadège Nari Industriële huizen
Loading admin actions …

Vandaag nemen we je mee naar een hele speciale loft in Rochelle, Frankrijk. Het is de interieurarchitect van Atelier Nadège Nari gelukt een industriële sfeer te creëren die tegelijkertijd ook warmte uitstraalt. Het vele zwart en metaal wordt aangenaam in balans gebracht met veel hout, hier en daar wat kleurrijke elementen en heel veel planten. Door de vele en grote ramen komt veel licht naar binnen, en met name het grote dakraam midden in het huis is een bijzondere fraaie en slimme vondst.

Keuken

We beginnen in de keuken, het hart van deze prachtige loft. Met zicht op de woonkamer beneden en ook op de verdieping boven staat deze plek in contact met het hele huis. Het zwart van de keuken doet het erg goed in combinatie met het hout van het aanrechtblad en de wand daarachter. Het hout zien we weer terug in de bar waaraan groene stoelen staan, een kleur die ook veel terugkomt, vooral in de vorm van planten.

Terras

Vanuit de woonkamer hebben we een fraai zicht op het terras. De deuren kunnen helemaal open en laten de zon en haar warmte heerlijk binnen. De niveauverschillen tussen de woonkamer, de keuken en de bovenverdieping komen op deze foto ook heel mooi naar voren.

Open haard

In lijn met het zwart van de keuken en het metaal van deuren en kozijnen zien we hier een zeer fraaie open haard staan. En dat op een heel bijzondere, prominent plaats. Hij staat niet geheel in de woonkamer en dus ook in de keuken kan men zich tegoed doen aan zijn warmte. Wil je ook zo'n mooie open haard? Kijk dan hier voor wat inspiratie.

Niveauverschil

Het niveauverschil tussen keuken en woonkamer creëert een aangename afstand terwijl de ruimte toch open en verbonden blijft. Met het trapje naar beneden begeef je je naar de gezelligheid van de woonkamer. Links en rechts zien we nog wat slim weggewerkte kastruimte.

Kastruimte

Onder de trap naar boven is op een speelse manier nog meer kastruimte gecreëerd. De schuine zijde van de trap is slim gebruikt door er planken op te hangen in plaats van kasten. Dat zorgt ook een prettige visuele onderbreking. Het gekozen hout verschilt net even van de vloer en is in combinatie met het staal van de trap en het beton een fraai geheel.

Trap

Op deze foto worden de niveauverschillen nog eens mooi in beeld gebracht en zien we de opvallende trap naar boven. Naast het vele hout en staal is het rode van de trapleuning een ware eyecatcher. Iedere bezoeker van de loft zal zich deze bijzondere trapleuning kunnen herinneren.

Kinderkamer

Een werkelijk waar fantastische kinderkamer. Een hele stoere glazen deur met stalen frame, strakke witte muren en een fraai houten plafond met een enorm dakraam dat overdag veel licht naar binnen laat schijnen en ’s avonds, liggend in bed, uitkijk biedt over een prachtige sterrenhemel. De kleurrijke inrichting maakt het daarnaast een echte kinderkamer waar heerlijk gespeeld kan worden. Meer prachtige kinderkamers kan je hier bekijken.

Hart van het huis

Dit moet een geweldig punt van het huis zijn om te staan. Misschien wel de mooiste plek van de loft. Staand op deze futuristische loopbrug, uitkijkend over het hele huis, is dit een lust voor het oog. Het enorme dakraam laat veel licht binnen en door de groene boomtoppen waan je je midden in de natuur. De grote plant binnen, daar vlak onder, helpt uiteraard ook een handje bij die natuurlijke uitstraling.

Kantoor

Het andere deel van de ‘loopbrug’ voert naar het kantoor van het huis. Met eveneens veel ramen is het hier ook zeer licht. Kijk je rechtdoor zie je buiten, kijk je naar beneden, zie je de keuken. En daarmee zijn we weer aangekomen waar we deze fraaie rondleiding begonnen. We hopen dat je net als wij hebt genoten van deze super loft die een industriële look prachtig combineert met het warme van hout en het aangename van groene planten.

Wil je ook hulp bij het inrichten van je huis? Deze professionals kun je daarbij helpen.

Zie jij jou wel in deze loft wonen? Laat hieronder je comment achter.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine