Inspiratie voor de voortuin | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Inspiratie voor de voortuin

Samir Omri Samir Omri
Moderne tuinen van AD Concept Gardens Modern
Loading admin actions …

De voortuin is misschien wel hét visitekaartje van je huis. Een deel van je huis dat jouw eigen stijl en persoonlijkheid reflecteert. En een deel dat voor iedereen zichtbaar is en dat met de seizoenen mee verandert. Tegelijkertijd is het ook een plek waar je aanzienlijk minder tijd doorbrengt dan de achtertuin en waar je logischerwijs, als het even kan, ook minder aandacht aan wilt besteden. Praktisch en niet te bewerkelijk graag. Met dat in ons achterhoofd gaan we langs tien ideeën en inspratie foto's voor je voortuin. Tien foto's die laten zien dat je zonder al teveel werk een bijzondere voortuin kunt creëren.

Groen en grind

Een speelse voortuin van het Nederlandse Mocking Hoveniers. Hierbij is gekozen om te werken met verschillende elementen, materialen en hoogtes. Dit creëert diepte en geeft de voortuin een afwisselende, natuurlijke uitstraling. Het gebruik van verschillende kleuren grind, stenen en de brocante kruik zorgt ervoor dat de voortuin alles behalve saai aandoet.

Een voortuin met sfeerverlichting

Een must voor iedere voortuin is sfeerverlichting. Van spotjes om planten, bomen of paden te accentueren tot trendy statements zoals de verticale sfeerverlichting op de foto. Maar niet in de laatste plaats geeft sfeerverlichting ook gewoon meerwaarde aan het huis en de tuin als geheel. Want ook in het donker mag je voortuin gezien worden en geeft de juiste verlichting de finishing touch.

DIY: een waterval van bloemen

Als er iets is dat de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen zijn het de do it yourself projecten. Waar we dat oude kastje voorheen zouden verkopen of bij het grof vuil zetten, maken we er vandaag de dag een hip DIY projectje van. En wist je dat de voortuin ook een uitgelezen plek is om je creativiteit de vrije loop te geven? Deze waterval aan bloemen is daar een goed voorbeeld van. De ingrediënten: een oude kruiwagen, een likje verf en groene vingers. Leuke bijkomstigheid is dat je deze 'waterval' met de seizoenen mee kunt laten veranderen. Wil je meer inspiratie over DIY projecten? Bekijk dan eens dit ideabook

De eyecatcher

Sokkel van Terrazzo Moderne tuinen van Solits Modern
Solits

Sokkel van Terrazzo

Solits

Zoals iedere woonkamer eigenlijk een eyecatcher zou moeten hebben, geldt dit ook voor voortuinen. Het is je visitekaartje en laat je eigen stijl zien. Een eyecatcher kan een mooie waterpartij zijn, of fraai stuk beplanting. Klinkt dit als te standaard? Laat dan je fantasie de vrije loop en kies voor sculpturen. Van buddha beelden tot dieren of objecten, alles mag. Symetrisch in tweetal of als stand alone object. Geef je eyecatcher de juiste sfeerverlichting en wees gegarandeerd dat voorbijgangers twee keer om zullen kijken!

Een tropische voortuin

Toegegeven, onze steekwoorden 'praktisch' en 'niet bewerkelijk' zijn niet echt van toepassing op deze voortuin maar ik wil hem toch graag met jullie delen. Omdat het zomer is, en de vakantie nog vers in ons geheugen zit of met een beetje geluk zelfs nog komen gaat. Deze tropische voortuin is vakantiegevoel ten top en zou maar zo bij een Mediterrane villa kunnen horen, of bij een sfeervolle Mexicaanse Haciënda. De palmbomen en de verscheidenheid aan kleurrijke beplanting zorgen voor een vrolijk zomers geheel, terwijl het hoogteverschil de voortuin ruimtelijk maakt. Met een voortuin als deze creëer je elke dag vakantiegevoel om je huis.

Minimalistische plantenbakken

Moderne stijlvolle stadstuin in centrum Haarlem Moderne tuinen van Biesot Modern
Biesot

Moderne stijlvolle stadstuin in centrum Haarlem

Biesot

Voor wie niet weg is van werken met sculpturen, maar toch wil werken met eyecatchers zijn plantenbakken een goede optie. Ze zijn een 'veilige', makkelijk toepasbare manier om met niet al te veel moeite toch een bijzondere draai aan je voortuin te geven. De witte, cilindervormige potten geven de voortuin een moderne uitstraling en zijn eenvoudig toe te passen. Kies bijvoorbeeld voor een plantenbak met appelboompjes, grote buxusbollen of bloemen – waarbij je met bloemen als voordeel hebt dat je gedurende het jaar nog eens kunt variëren. In de donkere wintermaanden zou het maar zo een leuke plek zijn om naaldboompjes met sfeerverlichting in te hangen.

Een waterpartij in je voortuin

Praktisch, onderhoudsvriendelijk en overzichtelijk. Deze landelijke voortuin bewijst dat eenvoudige tuinen minstens zo mooi kunnen zijn als complexere. De waterpartij staat centraal in deze voortuin en is omzoomd door gras en beplanting met ernaast een oprit van wit grind. Een ideale oplossing om voor een grote voortuin als deze afwisselend maar tegelijkertijd onderhoudsvriendelijk te houden. Klik hier voor meer inspiratie over werken met waterpartijen in je tuin.

Een oprijlaan met allure

Prairietuin voor spelende kinderen en hobby vee Landelijke tuinen van Hendriks Hoveniers Landelijk
Hendriks Hoveniers

Prairietuin voor spelende kinderen en hobby vee

Hendriks Hoveniers

Bij een huis van formaat hoort een gelijkwaardige oprit. Dat moeten de mannen van het Achterhoekse Hendriks Hoveniers gedacht hebben. En gelijk hebben ze! Er is hier gekozen voor lichte grind stenen. Deze maken de oprit ruimtelijk en passen ook nog eens perfect bij de kleuren van het huis. Het groen aan beide kanten van de oprit zorgt voor leven in de brouwerij en is tegelijkertijd vriendelijk in onderhoud. Met een voortuin als deze kun je niet anders dan goed voor de dag komen.

Kustgevoel in je voortuin

Coastal style Minimalistische tuinen van Project Artichoke Minimalistisch
Project Artichoke

Coastal style

Project Artichoke

Ook hier weer een sterk voorbeeld van een moderne, onderhoudsvriendelijke voortuin. Het ontwerp is van de hand van het Australische bureau Project Artichoke en is volledig geïnspireerd door het Australische kustleven. Een lifestyle waar we volgens mij stiekem allemaal wel eens van dromen – niet eens per se in Australië. De verscheidenheid aan planten is niet spectaculair, maar heerlijk makkelijk in onderhoud. En in combinatie met riante gazon een goed voorbeeld van een moderne, minimalistische tuin.

De verticale voortuin

Je ziet in het trendy hotels, nieuwe restaurants en innovatieve kantoorgebouwen: de zogenaamde verticale tuinen (of plantenwanden). Zo'n plantenwand is aaneenschakeling van panelen die begroeid zijn met mos, klimop en/of (kunst) planten en bloemen. De variatiemogelijkheden met een plantenwand zijn oneindig, van een rustige wand met enkel klimop tot een bont spektakel van verschillende soorten en kleuren planten. Al dan niet met hoogteverschil. Plantenwanden kunnen in alle soorten en maten gemaakt worden en zijn zonder twijfel een bijzondere aanvulling op je voortuin.

Welk idee vind jij het best? Laat een reactie achter met jouw inspiratie!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!