Een zwarte keuken, durf jij het aan?

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een zwarte keuken, durf jij het aan?

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
zwarte keukens:  Keuken door DB KeukenGroep
Loading admin actions …

Een compleet wit interieur is bij velen favoriet, maar toch kunnen we er niet om heen: ook een zwart interieur mag er zeker wezen. Zwart staat voor tijdloos, stoer en ietwat mysterieus, en eigenlijk snappen we heel goed dat we hier ook best wat meer aandacht aan mogen besteden. In dit Ideabook willen we je daarom laten zien wat voor mogelijkheden je hebt om zwarte elementen door te voeren in de keuken. We lopen verschillende onderdelen bij langs, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je hele keuken uit te laten voeren in het zwart. 

Zie jij het wel zitten? Een compleet zwarte keuken? Dan ben je bij dit Ideabook in ieder geval aan het juiste adres. 

Kijk met ons mee en laat je vooral inspireren door de stijlvolle foto's!

De vloer en de muren

Het creëren van een zwarte keuken begint natuurlijk bij de basis. Wil jij je lichtere keukenblok optimaal tot zijn recht laten komen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zwarte vloer en donkere muren. Ligt jouw voorkeur juist bij het plaatsen van een zwart keukenblok? Dan is het ook erg mooi om te gaan voor lichte muren. All black is natuurlijk ook een optie voor een stoere en moderne keuken!

Wanneer je een compleet zwarte keuken iets te veel van het goede vindt, kun je er ook voor kiezen om tinten te kiezen die goed bij zwart passen. Te denken valt aan grijs of antraciet. En vergeet ook niet na te denken over de mix van materialen. Zo kun je een compleet zwarte keuken meer diepte en dimensie geven door te kiezen voor contrasterende materialen. Een combinatie van zwart staal, zwart hout, glas in een donkere tint en zwart textiel kan namelijk prachtig zijn! 

Het werkblad

Wanneer je de basis gezet hebt kun je verder gaan met het keukenblok zelf. Deze klus kan misschien wat lastiger zijn gezien de ontelbare mogelijkheden en varianten die er momenteel verkrijgbaar zijn. Je doet er in ieder geval goed aan om van te voren genoeg inspiratie op te doen, dit maakt het makkelijker om je uiteindelijke keuzes te maken. Eén van de belangrijkste elementen in je keuken is het werkblad. Hoe zie jij dit in jouw keuken voor je? Kies je voor zwart, of toch liever voor een lichtere kleur? En als je voor zwart kiest, welk materiaal heeft jouw voorkeur? 

Mocht je het nou lastig vinden om al je wensen goed in kaart te brengen, dan zou je ook de hulp van een professional in kunnen schakelen. Een expert kan je wellicht nieuwe inzichten en ideeën geven, maar ook de gehele uitvoering kun je aan hem of haar overlaten. Op deze manier zul je hoogstwaarschijnlijk niets over het hoofd zien waarbij je bijna altijd gegarandeerd bent van een mooi eindresultaat. 

Het gasfornuis

Garage Loft:  Keuken door BRICKS Studio
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Je zou er misschien niet zo snel aan denken, maar wat vind jij van een zwart gasfornuis? Een gasfornuis met zwarte kookpitten kennen we natuurlijk al, maar we bedoelen hier het gasfornuis en oven in één. Deze zien we namelijk veel terug in de bekende witte versies en ook de variant van chroom en staal is ons niet onbekend. Voor zwart blijkt men toch minder snel te kiezen, maar waarom ook eigenlijk niet? Wanneer jij kiest voor een keuken met zwarte kastjes of een zwart werkblad, kan een zwart gasfornuis namelijk zorgen voor een mooi samenhangend geheel. Wij zijn absoluut fan, hoe zit dat bij jou? 

Zie jij een zwarte inrichting wel zitten, maar liever in een andere ruimte in huis? Bekijk dan ook nog even dit Ideabook dat we kortgeleden publiceerden. Je vindt er leuke inspiratie voor het toevoegen van zwart in je woning! 

De kasten en de opbergmogelijkheden

Ook de fronten van je keukenblok bepalen voor een groot deel de uitstraling van je keuken. Zou jij hier kiezen voor zwarte kastdeurtjes? We zagen ze in dit Ideabook al voorbij komen en ze geven je keuken een stoere en moderne uitstraling, maar dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de stijl die jij graag naar voren wilt laten komen. Zo kun je je keuken voorzien van greeploze deurtjes en lades of kies juist voor een moderne zilveren handgreep. 

Ook wat betreft de overige opbergruimte en kasten in je keuken kun je kiezen voor een donkere kleur. Vind je dit net iets te saai? We noemden het eerder in dit Ideabook ook al eens: ga dan voor een mix van materialen. Wissel glas af met donker hout, steen of kunststof voor meer diepgang! 

De meubels in de keuken

http://www.dbkeukens.nl/:  Keuken door DB KeukenGroep
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/

DB KeukenGroep

Naast het kiezen van een in zwart uitgevoerde keuken, een zwarte vloer en donkere muren kun je ook nog kiezen voor zwarte meubels. Heb jij te maken met een grotere (woon)keuken? Denk hier dan eens over na! Als je all black in je keuken iets te veel van het goede vindt is het ook een goede optie om te kiezen voor een andere donkere tint. Denk bijvoorbeeld aan antraciet, grijs of donkerbruin. Dit geeft het geheel namelijk ook iets meer dimensie en diepte. Je zou eventueel ook kunnen gaan voor zwarte stoelen en een eettafel in een andere kleur, of andersom natuurlijk! 

Decoratie en accessoires

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-s27:  Keuken door DB KeukenGroep
DB KeukenGroep

http://www.dbkeukens.nl/keukens/alle-keukens/hoekkeuken-s27

DB KeukenGroep

Durf jij het aan om all out te gaan en te kiezen voor zwarte accessoires en decoratie? De details maken of breken een geheel, en dit geldt ook voor de keuken! Waar je aan kunt denken? Hang bijvoorbeeld zwarte planken aan een witte muur en plaats hierop opvallende zwarte accessoires. De accessoires en decoratie hoeven trouwens echt niet alleen voor de sier te zijn. Zo kun je ook investeren in zwart kookgerei en/of servies dat je op een mooie manier in je keuken tentoonstelt. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden! 

We hopen dat dit Ideabook je genoeg inspiratie heeft gegeven om thuis lekker aan de slag te gaan met je eigen keuken. Mocht dit nou niet het geval zijn dan raden we je aan om nog even lekker verder te kijken tussen onze foto's. Om snel en gemakkelijk uit te komen bij foto's die perfect bij je persoonlijke smaak passen kun je bovendien gebruik maken van het filter op de site. Veel kijkplezier! 

En? Durf jij het aan, een zwarte keuken? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!