Inspiratie: de beste opbergoplossingen voor in een kleine badkamer!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Inspiratie: de beste opbergoplossingen voor in een kleine badkamer!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door SPA Ambiente,
Loading admin actions …

Is jouw badkamer maar enkele vierkante meters groot? Dan is het zeker een uitdaging te noemen wanneer het aankomt op een optimale inrichting en indeling. Bovendien lijken we allemaal te kampen met chronisch ruimtetekort, ongeacht de grootte van onze woning. En dit geldt zeker ook voor de badkamer. Toch kun je met een paar eenvoudige oplossingen en ingrepen een hoop ruimte besparen en op deze manier een gezellige en knusse badkamer creëren. Hoe je dit precies doet? Door in ieder geval te kiezen voor slimme opbergmogelijkheden! 

Help is coming your way! Om je een eindje op weg te helpen hebben een aantal inspirerende voorbeelden en bruikbare tips voor je op een rij gezet. Met deze tips wordt het inrichten en indelen van je badkamer kinderspel! 

Kijk je met ons mee?

Planken aan de muur

In een kleine badkamer werk je niet alleen met de diepte maar vooral ook met de beschikbare hoogte. Denk aan hoge, smalle kasten en spiegelwanden met kastruimte – hierover lees je verderop in dit Ideabook meer. Ook ideaal om mee in de hoogte te werken: het ophangen van planken! Het grote voordeel van planken aan de muur is dat je ze bijna altijd op maat kunt maken voor jouw badkamer, ook kun je ze bijna overal kwijt. Denk aan de ruimte boven het toilet of boven de wastafel. 

Kies voor een enkele grote plank over de gehele lengte van de wand of kies juist voor meerdere planken boven elkaar. Ga voor contrast door te kiezen voor een plank in een opvallende kleur die afsteekt tegen de achtergrond.. Wil jij het subtieler aanpakken? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om de plank en de muur in dezelfde kleur te houden. 

Een spiegelkast boven de wastafel

Pure PML-32 furniture handle in White bronze (WB):  Badkamer door Dauby,
Dauby

Pure PML-32 furniture handle in White bronze (WB)

Dauby

Een optie die we zeker niet mogen vergeten in een kleine badkamer is het toepassen van elementen met spiegels. Dit is altijd een slimme zet want strategisch geplaatste spiegels kunnen elke ruimte groter doen lijken. Natuurlijk kun je kiezen voor grote spiegels aan de wand, maar waarom dan ook niet kiezen voor opbergruimte met spiegelende deuren? Hiermee vang je twee vliegen in één klap! Niet alleen kun je je spullen op een nette manier uit het zicht opbergen en toch binnen handbereik hebben, ook creëren de spiegels een ruimtelijk effect. 

Op homify vind je ontzettend veel inspiratie op het gebied van badkamers. Neem bijvoorbeeld dit Ideabook gevuld met stijlvolle voorbeelden en handige tips voor het kiezen van de juiste verlichting voor je badkamer! Neem zeker even een kijkje. 

Kastjes onder de wastafel

Gastenbadkamers:  Badkamer door Duravit,
Duravit

Gastenbadkamers

Duravit

Misschien iets minder voor de hand liggend, maar handige kastruimte onder je wastafel is ook zeker een goede oplossing. Zo kun je kiezen voor universele kastjes die bijna onder iedere wastafel geplaatst kunnen worden, deze zijn bijna overal wel verkrijgbaar. Verrijdbare kastjes zijn ook erg handig, vooral wanneer je te maken hebt met weinig ruimte. Vooral wanneer je zo nu en dan graag wat veranderd zijn dit soort kastjes een ideale oplossing. Op deze manier kun je keer op keer zorgen voor een frisse, nieuwe indeling en uitstraling in je badkamer. 

Wil je het helemaal goed aanpakken? Waarom kies je dan niet voor op maat gemaakte opbergmogelijkheden? Met speciale inbouwkasten en op maat gemaakte elementen wordt je badkamer zo optimaal mogelijk ingedeeld, waarbij geen ruimte over wordt geslagen. Je zou dit project zelf aan kunnen pakken maar het inschakelen van een professional is ook helemaal geen gek idee. Je vindt ze heel gemakkelijk, gewoon hier bij homify. 

Losse kasten

Heb je iets meer ruimte? Dan kun je ook kiezen voor losse kasten die voldoende opbergruimte bieden. We noemden het hierboven al even kort: wanneer je kiest voor een variant met wieltjes kun je hem ook nog eens makkelijk verrijden. Probeer zo veel mogelijk te kiezen voor kasten die smal, ondiep en hoog zijn. Deze nemen namelijk het minste ruimte in beslag. 

Qua stijl kun je vele kanten op, ga voor modern, landelijk, industrieel of juist minimalistisch. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gesloten variant met mooie kastdeuren, voor als je graag alles uit het zicht op wilt bergen. Een opgeruimde en nette badkamer lijkt tenslotte ruimtelijker. Wat je stijl ook is, je zult ongetwijfeld een variant vinden die perfect past binnen de stijl van je eigen badkamer. Welke stijl heeft jouw voorkeur?

Hoekelementen met planken

We lopen er allemaal vaak tegenaan: die lastig in te richten hoeken in de badkamer. Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg slimme en leuke mogelijkheden om deze hoeken in te richten. Zo kun je er zelf bijvoorbeeld een aantal planken boven elkaar ophangen, zoals ook op bovenstaande foto te zien is. Wanneer je in je kleine badkamer kiest voor plankjes in een lichte kleur, of zelfs plankjes van glas, zorg je dat ze minder opvallen en lijkt de ruimte daardoor weer groter. 

Er bestaan trouwens ook elementen die speciaal gemaakt zijn om in hoeken te plaatsen, erg handig. Je kunt kiezen voor een variant die je gewoon op de grond plaatst, of ga juist voor een mooi exemplaar om aan de wand te hangen. Kijk zeker even naar de mogelijkheden voor in jouw badkamer. 

Hangende compartimenten

Badkamer Hendrik Ido Ambacht Baden Baden Interior:  Badkamer door Baden Baden Interior,
Baden Baden Interior

Badkamer Hendrik Ido Ambacht Baden Baden Interior

Baden Baden Interior

Naast het kiezen voor planken zijn hangende compartimenten ook erg handig. Ze nemen namelijk helemaal geen ruimte in op de badkamer vloer. Kies bijvoorbeeld voor meerdere losse, vierkante kistjes die je in verschillende hoogtes ophangt voor een dynamisch effect. Ook kun je ervoor kiezen om ze gewoonweg naast elkaar op te hangen. Houd je van een opgeruimde badkamer en wil je niet al te veel in het zicht hebben staan? Kies er dan voor om te werken met opbergboxen en manden die je in de hangende elementen plaatst. 

Heb jij nog niet genoeg inspiratie op gedaan? Bij homify vind je natuurlijk veel meer stijlvolle voorbeelden, ook van badkamers! Scroll daarom ook nog langs deze foto's. Door gebruik te maken van het filter op de site kom je snel en gemakkelijk terecht bij voorbeelden die perfect aansluiten bij je persoonlijke stijl! Veel kijkplezier! 

Wat vond jij van de inspiratie in dit Ideabook? Laat het ons weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!