Badkamer voor de bohemien | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Badkamer voor de bohemien

Daan Nijssen Daan Nijssen
Restauratie Bemuurde Weerd Oostzijde 14, Utrecht Eclectische badkamers van ABC-Idee Eclectisch
Loading admin actions …

Bent u een echte bohemien? Een kunstenaar, kunstliefhebber en levensgenieter in een? Dan houdt u uiteraard van een rijkelijk gedecoreerd huis. Antieke voorwerpen en uitbundige kleuren sieren elke kamer. De meeste mensen besteden niet zoveel aandacht aan het opleuken van hun badkamer, terwijl dit toch de plek bij uitstek is waar u tijd voor uzelf kunt nemen. Als bohemien kunt u uw badkamer daarom niet onversierd laten. Op deze pagina kunt u inspiratie opdoen voor het inrichten van uw bohemien badkamer.

De huiskamer-badkamer

Deze badkamer heeft alles wat een badkamer behoort te hebben – een toilet, een wastafel, een handdoekenrek, een douche – maar lijkt qua inrichting meer op een huiskamer – met egaal gekleurd behang, houten deuren en meubels, een gootsteen gemonteerd op wat op het eerste gezicht lijkt op een ouderwetse ladekast. De vloer is weliswaar bedekt met tegels, maar wel zo dat deze goed kleurt met het behang. Het is een interessante combinatie badkamer en woonkamer, van gewoon en ongewoon.

Klein maar fijn

Eclectische badkamers van homify Eclectisch

Een badkamer, de privéruimte bij uitstek, hoeft niet groot te zijn. Juist een kleine, knusse badkamer waar alles binnen handbereik ligt versterkt het gevoel van persoonlijke ruimte. Op de planken en in de kastjes kunt u meer kwijt dan u denkt; toiletspullen, maar ook kleine beeldjes of mooi serviesgoed. Hiermee kunt u van de badkamer echt uw eigen ruimte maken. Verwerk in uw bohemien badkamer ook voorwerpen van gelakt hout, zoals kastjes, tafels en manden. Gelakt hout heeft een antieke uitstraling en biedt een goede afwisseling op de uniforme, witte, stenen wastafels die in de meeste badkamers te vinden zijn. De egaal blauwe muren bieden een goede achtergrond voor de kleurrijke decoraties.

Bohemien chique

De meeste badkamers zijn redelijk simpel en bescheiden ingericht. Als bohemien wilt u zich echter onderscheiden. Een goede manier om uw badkamer te onderscheiden van andere, is door deze extra chique in te richten. Rood behang en dikke, gelakte houten deuren associeert men eerder met suites, lounges of receptiezalen dan met badkamers, en hebben doorgaans een statige uitstraling. Het rode behang en de gelakte houten deuren zijn slechts een begin. In een echt bohemien badkamer kan een mooi gedecoreerde wastafel met gouden kranen natuurlijk niet ontbreken. Gebruik ook staande lampen in plaats van de traditionele muur- of plafondlampen. Maak uw bohemien badkamer compleet met een rijkelijk gedecoreerde spiegel.

Tegels voor de bohemien

Geen kamer is zo geschikt voor het gebruik van tegels als de badkamer. Laat de mogelijkheid daarom niet onbenut om uw badkamer op te sieren met kleurrijke tegels. De tegels kunnen egaal gekleurd zijn, of versierd zijn met geometrische of bloempatronen. Uiteraard kunt u de tegels ook zelf versieren. Combineer egaal blauwe en witte tegels met meer uitbundig versierde tegels. Egaal blauw en wit heeft een rustgevende uitstraling en zorgt er bovendien voor dat de meer rijkelijk versierde tegels er nog meer uitspringen. Hier geldt uiteraard dat u het zelf zo uitbundig kunt maken, of juist zo rustig kunt houden, als u zelf wilt.

Badkamer mozaïek

Naast de traditionele grote muurtegels zijn tegenwoordig ook de zeer kleine muurtegels erg populair in de badkamer. Met deze gekleurde tegeltjes van soms maar 2 bij 2 cm kunt u een oneindig scala aan patronen creëren. Simpelweg door kleinere tegels te gebruiken kunt u uw badkamer een stuk beter versieren. U kunt gedetailleerde, natuurgetrouwe mozaïeken leggen, of juist abstracte geometrische patronen of psychedelische voorstellingen. Bij het decoreren van de doucheruimte is het wel aan te raden om bij variaties op een kleur te blijven, zoals op deze foto het geval is. Dat heeft een rustgevend effect die goed bij een bohemien badkamer past.

Multi-floor badkamer

De badkamer Eclectische badkamers van ABC-Idee Eclectisch
ABC-Idee

De badkamer

ABC-Idee

In de meeste huizen staan het bad en het toilet in dezelfde kamer. Vooral in kleine badkamers zitten deze twee sanitaire voorzieningen vaak erg dicht op elkaar, wat niet altijd even comfortabel is. Sommige huizen hebben daarom aparte kamers voor toilet en bad. Deze 'multi-floor' badkamer biedt de ideale tussenoplossing. Het bad en het toilet staan op verschillende hoogtes en worden gescheiden door een muurtje van matglas. Een korte trap verbindt de twee ruimtes, maar biedt tegelijkertijd een gevoel van afscheiding. Zo krijgen zowel het bad als het toilet de ruimte die ze nodig hebben.

De wastafel; het pronkstuk van de badkamer

2e gastenbadkamer in penthouse te Groningen. Eclectische badkamers van Badexclusief Eclectisch
Badexclusief

2e gastenbadkamer in penthouse te Groningen.

Badexclusief

Het pronkstuk van elke bohemien badkamer is natuurlijk de wastafel. De mogelijkheden tot het versieren van wastafels zijn eindeloos. Om uw wastafel te onderscheiden van andere, kunt u het beste beginnen met het materiaal. Simpele aardewerken wastafels zijn overal te vinden. U kunt beter gaan voor marmer, graniet of een andere harde steensoort. Wijk af van het standaard wit en durf uw wastafel een kleurtje te geven. De wastafel kunt u verder nog versieren door er voorwerpen op te zetten: vazen, met of zonder bloemen, of beeldjes. Probeer als het kan de spiegel in de wastafel te incorporeren. Wastafels en spiegels gaan samen als pen en papier, dus probeer hier een geheel van te maken door bijvoorbeeld de omlijsting van de spiegel van hetzelfde materiaal te maken als de wastafel.

Bohemien wastafel

Sanitair Klassieke badkamers van Affaire d' Eau Klassiek

Dat u met wastafels eindeloos kunt variëren, blijkt wel uit deze foto: een wastafel met dubbele gootsteen, twee poten, drie kranen per gootsteen, zeepflesjes, een spiegel. Als u wilt kunt er nog veel meer op zetten. Het zal zeker de aandacht van bezoekers trekken. Het feit dat u er met zijn tweeën achter kunt staan is nog een bijkomend voordeel.

Een bohemien bloemtjeswasbak

U kunt natuurlijk ook de gootsteen zelf decoreren. Fleur de wasbak op met een bloemetjespatroon of andere kleurige schilderingen. Zorg er wel voor dat de decoraties van de wasbak goed aansluiten op de decoraties in de rest van de kamer en het huis. Een wasbak met bloemetjespatroon komt dus extra goed uit de verf in een badkamer waar ook de muurtegels versierd zijn met een bloempatroon, of waar vazen met bloemen staan. Het mooiste is als de wasbak daadwerkelijk de vorm heeft van een bak die u – zo lijkt het – zo kunt oppakken en mee kunt nemen; eentje met een schaalvorm die losjes aan de wastafel is gemonteerd. 

Bohemien bloemmotieven

Voorbeelden Rustieke badkamers van Retroloekie Rustiek & Brocante
Retroloekie

Voorbeelden

Retroloekie

Verdergaand op het gebruik van bloemetjesmotieven: als u uw bohemien badkamer uitbundig wilt decoreren, ga er dan helemaal voor. Decoreert u uw wasbak met bloemen? Zorg dan ook voor handdoeken met bloemetjesmotief, vazen met bloemen en wandschilderingen met bloemen, planten en andere natuurgerelateerde  voorstellingen. Zolang het allemaal goed met elkaar kleurt en thematisch gezien samenhangt, is overdaad alleen maar goed.

Wat onderscheidt volgens u een bohemien badkamer van een gewone badkamer? Laat een reactie achter met uw inspiratie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!