Bijzonder: naar het strand in je achtertuin! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzonder: naar het strand in je achtertuin!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Lounge tuin Landelijke gezondheidscentra van Tuin van Heden Landelijk
Loading admin actions …

In een strandtuin ruik je de zee en hoor je de golven in de branding. De kleuren zijn licht, de materialen natuurlijk en de beplanting is als een duinlandschap. De sfeer van de zee met de voeten op het zand en de schelpen. Wie wil dat nou niet? Een tuin in de sfeer van het strand. Altijd een beetje zomer in ons koude Nederland. In dit Ideabook geven wij je een aantal handige tips om van je tuin een mooie strandtuin te maken. Misschien ben je nog helemaal niet met je tuin bezig. Maar als je nu aan de slag gaat, kun je met de eerste zonnestralen in het voorjaar in je luie stoel gaan zitten en van je tuin genieten.

Schelpen en grind

Natuurlijke kleine tuin Sleeuwijk - Tuin van het jaar 2018 Eclectische tuinen van De Rooy Hoveniers Eclectisch
De Rooy Hoveniers

Natuurlijke kleine tuin Sleeuwijk – Tuin van het jaar 2018

De Rooy Hoveniers

Als pad kies je voor schelpen of voor split. Zo lijkt het net alsof je met je blote voeten over het strand loopt! Mooi voor het terras is een vlonder van bamboe of steigerhout. Bamboe is heel duurzaam omdat de plant heel snel groeit en vaak geoogst kan worden. De compacte vezelstructuur zorgt ervoor dat bamboe harder is dan menig hout soort. Of wissel het grind of de schelpen af met lange smalle betontegels en keitjes zoals in de tuin op de foto is gedaan. De elementen lijken los neergelegd te zijn en benadrukken op een prachtige manier het duinlandschap. Tip: strooi ook wat schelpen in de border: Ze geven langzaam kalk af aan de bodem en dat is goed voor kalk minnende planten als lavendel, kerstroos. 

​Natuurlijke materialen

Moderne tuinen van homify Modern

In een strandtuin komen verweerde meubels van hout of cortenstaal het best tot hun recht. Mooi is bijvoorbeeld een bank van een boomstam, een muurtje van beton of een tafel van gebruikte pallets. Wees creatief in het gebruik van materialen. Veel materialen die eigenlijk op de vuilnishoop terecht komen kunnen nog prima dienst doen als eyecatcher in je tuin. Let er wel op dat het allemaal niet te gekunsteld en rommelig wordt. Een strak vormgegeven meubel van cortenstaal kan ook prachtig combineren met de weelderige beplanting in je tuin

​Beplanting als een duinlandschap

Mediterrane tuinen van Hábitas Mediterraan

De planten in een strandtuin geven je het gevoel van een duinlandschap. Wuivende grassen en stoere planten als duindoorn die tegen een stootje kunnen. Duindoorn heeft mooi grijs blad en leent zich goed voor een haag of een bosje in de tuin. De plant krijgt feloranje bessen. Helmgras is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een strand en duineffect. Het gras houdt langs de kust het zand op zijn plek en groeit op de grens van het strand en duinen. Voor hoogte in de tuin plant je een grove den. Dit is een prachtige boom die een instant zuiders gevoel heeft. Andere goede strandplanten zijn olijfwilg, blauwe distel, wildemanskruid en grassen.

Water

Een strandtuin zonder water heeft geen strandsfeer. Prachtig is een natuurlijke vijver met rondom zand en oeverbeplanting met grassen en vochtminnende planten  als kattestaart en moerasspirea. Voor de vijver op de foto heb je ruimte nodig, maar ook een kleine vijver geeft al de juiste sfeer. Een mooie buitenhaard maakt het geheel compleet. Met elkaar genieten van een knapperend kampvuur op het strand en lekker visjes roosteren. Wil je ook een mooie vijver? Laat je adviseren door een van onze professionals!

Strandpaviljoen

Veranda Landelijke gezondheidscentra van Tuin van Heden Landelijk

Een strandhuis is als een vakantiewoning. Hier begint het strandgevoel echt en is de afstand tot het huis net genoeg om los te komen van alle huiselijke beslommeringen en te genieten van de sfeer en de ruimte om je heen. Een buitenhaard zorgt voor warmte als het buiten wat kouder is. Misschien ook nog een buitenkeuken? Terwijl je in de pannen roert, kijk je naar overvliegende vogels of als het wat donkerder is naar de sterren aan de hemel. Zo wordt het strandhuis een plek voor lange avonden vol gesprek, gezelligheid en goed eten. Het ultieme vakantiegevoel!

Lichte kleuren

Familietuin met kookeiland Moderne tuinen van House of Green Modern
House of Green

Familietuin met kookeiland

House of Green

Je maakt het strandgevoel in je tuin compleet met kleuren in de de sfeer van het strand. Denk aan zachte, blauwgrijze tinten als de kleur van de zee. Wit van de schelpen en beige van het zand. Lichte kleuren zorgen ook voor rust en eenheid en laten je tuin groter lijken. Voer de lichte kleuren niet alleen door in de schutting en de meubels maar ook in de accessoires. 

Zomer in de tuin

Keurrijke accessoires en comfortabele stoelen zijn onmisbaar bij het creëren van een zomergevoel.  Een mooie parasol, een hangmat om in te liggen en een grote tafel om lekker aan te eten. Kies als de basis voor natuurlijke materialen zoals hout, touw en rotan en breng met fleurige accessoires verder de zomer in je tuin. Op de foto zie je dat een paar plantenpotten en bloemen van papier al een groot effect kunnen hebben. 

Met het weer van de laatste tijd is het misschien moeilijk om een strandtuin voor te stellen. Kijk daarom in dit Ideabook om te zien hoe tuinen er in warme landen uitzien!

Welke elementen zorgen voor jou voor een strandsfeer?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!