Badkamer door Ceramika Paradyż

6 gewoontes van mensen die altijd een schoon huis hebben

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Google+

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Altijd een schoon huis hebben is iets dat we allemaal graag willen, maar de meeste van ons niet lukt. Toch denken we dat het wel degelijk kan. Er zijn immers mensen bij wie het wel lukt. Meestal hebben zij een vast schoonmaakritueel, waardoor hun huis er in ieder geval nooit vies uitziet.  In dit artikel delen we een aantal schoonmaakgewoontes van mensen die altijd een schoon huis hebben. Lees snel verder om te kijken of je ze thuis in de praktijk kunt brengen!

1. De binnenkant van de koelkast

 Keuken door Hitchings & Thomas Ltd
Hitchings & Thomas Ltd

Blue & Cream Gloss Kitchen, Aberdare, South Wales

Hitchings & Thomas Ltd

Om de binnenkant van de koelkast makkelijk schoon te maken, bedek je de planken met plastic folie. Als er voedsel wordt gemorst, verwijder je het folie en is de plank zo weer schoon. Vergeet uiteraard niet om weer nieuw laagje folie aan te brengen.

2. Was en strijk regelmatig

 Badkamer door homify
homify

LAVADERO DESPUÉS

homify

Het ene moment is de wasmand nog helemaal leeg, maar voor je het weet is daar al niets meer van te zien. Houd het wassen en strijken daarom goed bij. Natuurlijk hoef je geen halve trommels te gaan draaien, maar houd gewoon regelmatig in de gaten wanneer je weer een volle trommel hebt. Als het zich allemaal niet zo opstapelt, is het ook een stuk sneller weggewerkt.

3. Minder zeep of douchegel

 Badkamer door Ceramika Paradyż
Ceramika Paradyż

Kolekcja Manteia

Ceramika Paradyż

Hoe minder zeep of douchegel je in de badkamer gebruikt, hoe minder je de badkamer hoeft schoon te maken. Zepen bevatten veelal vetten en oliën en hun schuim is moeilijk schoon te maken. Het schuim van een douchegel hoopt zich wel minder dan dat van gewone zeep op in de voegen van de tegels van de wanden van de badkamer. Dus als je toch iets wilt gebruiken, kun je het beste voor douchegel kiezen.

4. De keukenkastjes schoon houden

 Keuken door Aura Cocinas
Aura Cocinas

Cocina en PVC Gris Mare con combinación de Cristal Amarillo

Aura Cocinas

Viezigheid in keukenkastjes zijn een grote ergernis van velen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een verpakking met een poedervormig product kapot gaat en je hele kastje vies is? Gelukkig is daar een slimme oplossing voor. Net als in de koelkast kun je er iets onder leggen, bijvoorbeeld een stuk keukenpapier, dat je makkelijk weg kunt halen als een productverpakking het in je keukenkastje het begeeft.

5. In de kinderkamer

 Kinderkamer door Cuckooland
Cuckooland

KIDS TREEHOUSE BEDROOM BUNKBED in White

Cuckooland

Kinderen leren van hun ouders hoe ze een ruimte schoon moeten houden. Uiteraard kun je van de allerkleinste niet verwachten dat ze zelf met een stofdoek aan de slag gaan. Maar je kunt ze wel leren om na het spelen hun spulletjes netjes terug te leggen op de plek waar ze het hebben gevonden. Dan blijft het een stuk opgeruimder in hun kamer, waardoor jij het weer makkelijker schoon kunt maken.

6. Een perfecte wasruimte

De was op tijd wegwerken is niet het enige dat belangrijk is. Daar heb je natuurlijk ook een goede wasruimte voor nodig. Een opgeruimde en overzichtelijke plek waarin je goed kunt werken. Probeer daarom altijd een aparte wasruimte in huis te creëren, want dat scheelt een hoop ergernis en troep. 

Meer weten over een opgeruimd huis? Lees dan ook dit artikel eens!

Wat is jouw tip voor een schoon huis? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!