Slaapkamer door VALENTIROV&PARTNERS

Voorkom deze 5 fouten in je slaapkamer!

Johan van Dijk Johan van Dijk

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.
Loading admin actions …

Bestaat het ideale huis of de ideale slaapkamer? Je zou hier hele discussies over kunnen gaan voeren, maar dat is natuurlijk in eerste instantie vooral een kwestie van smaak en over smaak valt niet te twisten. Maar waar we het zeker wel over eens kunnen zijn is dat er bij het inrichten van bijvoorbeeld je slaapkamer vaak fouten worden gemaakt die er eigenlijk niet zouden moeten zijn. Om die reden hebben we een lijstje gemaakt met 5 fouten en vooral ook de manier waarop je ze kunt voorkomen. (En je nachtrust kunt verbeteren!) En mocht het nou zo zijn dat deze fouten ook bij jou thuis te vinden zijn dan kun je aan de hand van onze tips daar verandering in gaan brengen.

1. Een slecht bed

 Slaapkamer door TERAJIMA ARCHITECTS

Laten we gelijk even vermelden dat de foto’s in dit Ideabook voornamelijk ter illustratie dienen en dat er met de ruimtes als zodanig niks mis is. Want je ziet hier in eerste instantie natuurlijk een schitterende slaapkamer. Maar wat nou als er een slecht bed is geplaatst? Dan heeft die mooie entourage natuurlijk weinig zin. Zorg altijd voor een bed met een goede lattenbodem en een matras dat het beste bij jou past. Denk er verder natuurlijk ook om dat het bed goed bij jouw huis past!

2. Rommelige indeling

 Slaapkamer door VALENTIROV&PARTNERS

Een rommelige indeling van je slaapkamer maakt het comfort er nou ook niet bepaald beter op, om maar te zwijgen van je nachtrust. Denk eens na over de Feng shui principes om alles zo goed mogelijk te stroomlijnen! Rechte lijnen en zichtlijnen zijn erg belangrijk evenals de juiste lichtinval. Verdiep je er maar in en je zult er snel genoeg achter gaan komen dat het helemaal niet zo moeilijk is om je slaapkamer zen te gaan maken.

3. Vermijd een koude vloer!

 Slaapkamer door kristinavoloshina

Niets is er vervelender dan een vloer in de slaapkamer die heel erg koud is als jij uit bed gaat stappen. Vermijd dat daarom zeker! Maar om nu direct vloerverwarming aan te leggen is ook weer zoiets. Dat kan natuurlijk veel simpeler door een leuk tapijt uit te kiezen. Zo stap je altijd met warme voeten uit bed en voor de stijl en sfeer kan het ook zeker heel erg veel betekenen. Als je wat inspiratie op dit gebied op wilt gaan doen, dan kun je zeker in  deze prachtige kamer terecht.

4. Storende objecten

We hebben het al gehad over de zichtlijnen en het eventueel toepassen van Feng shui. Maar dan kunnen er nog storende objecten zijn die de sfeer verpesten. Dat ene schilderij aan de muur of die ene vergeelde foto die kun je misschien maar beter weg gaan halen. Kies ter vervanging voor spullen die goed bij het interieur passen, zeker op het gebied van kleur. Deze prachtige witte slaapkamer mag zeker een voorbeeld zijn. De foto aan de muur draagt hier juist wel bij aan een goede sfeer. En verder is dit ook echt zo’n plaatje waar wij bijna van gaan watertanden.

5. Vermijd afleiding

Telefoons, televisies en stereo-installaties zijn erg fijn om in je slaapkamer te hebben, maar moet je ze ook de hele tijd zien, inclusief de bijbehorende kabels? Zeker niet, want dat zorgt voor een hele vervelende afleiding als je wilt gaan slapen. Zorg dus dat ze zoveel mogelijk uit het zicht worden aangebracht. Op die manier kom je lekker tot rust, maar heb je ze voor het grijpen als je het nodig hebt. En volg verder voor wat betreft alles gewoon een beetje je eigen gevoel. Dat het voor jou goed voelt in je huis is het allerbelangrijkste natuurlijk!

Heb jij nog een tip om toe te voegen? We horen het graag! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!