landelijke Slaapkamer door Go Interiors GmbH

9 knusse slaapkamerideeën voor de winter

Tekstbureau 't Kofschip Tekstbureau 't Kofschip
Loading admin actions …

Als het buiten stormt en sneeuwt, trekken we ons terug in ons huis. Vooral de slaapkamer is een populair toevluchtsoord in de winter, waarin we niet alleen willen slapen, maar ons ook overdag comfortabel willen zitten met een goed boek en een kop koffie of thee  Om in de juiste stemming te komen, laten we je vandaag negen ideeën zien, waarmee je je slaapkamer deze winter nog gezelliger en huiselijker kunt maken.

1. Bont (nep graag!)

In het koude seizoen staat bont hoog op het verlanglijstje. Geen wonder: het houdt je warm, voelt lekker zacht aan en geeft elke kamer onmiddellijk een knusse sfeer.
Voor iedereen die tegen echt bont is, zijn er nu tal van fantastische nepbont-alternatieven die er prachtig uitzien en hetzelfde effect sorteren. 

2. Lichtjesketting

scandinavische Eetkamer door pouramis
pouramis

20er Lichterkette Luna

pouramis

Decoratieve lichtjes horen er in de winter helemaal bij – ook nog ver voorbij de advent- en de kerstperiode. Veel kleine lichtjes samen creëren een feestelijke sfeer en zorgen voor warmte en gezelligheid. Dat zijn dingen waar je in de slaapkamer nooit genoeg van kunt hebben.

3. Vlammen

landelijk Balkon, veranda & terras door Connox
Connox

Iittala – Kaasa Feuerstelle

Connox

Open vuur brengt de gezelligheidsfactor in je huis naar ongekende hoogte. Of het nu gaat om de vlammen van kaarsen, een houtkachel of een open haard. Flikkerende vlammen maken een kamer huiselijk en comfortabel. Natuurlijk is het veiligheidsaspect altijd belangrijk. Verlies open vuur nooit uit het oog!

4. Dekens

moderne Woonkamer door Stilherz
Stilherz

Decke von Tina Ratzer

Stilherz

Je kunt in de winter niet genoeg dekens hebben. Van zachte dekbedden tot stijlvolle spreien, en wollen dekens , alles mag in je warme en comfortabele bed – gehaakt, gebreid, geweven of gewatteerd.

5. Gebreid

Gebreide accessoires zijn net zo essentieel voor het koude seizoen als bont. Een grof gebreide deken is heerlijk warm en decoratief, maar ook tapijten, kussens, poefs of andere interieuraccessoires kunnen gebreid zijn.

6. Kussens

landelijke Woonkamer door Shabby it yourself
Shabby it yourself

Körnerkissen mit Stars and Stripes von vorne

Shabby it yourself

Ook van kussens kun je nooit te veel hebben. In welke maat, kleur of vorm dan ook.

7. Kaarsen

Voor een extra gezellige sfeer in de slaapkamer moet je zoveel mogelijk zintuigen aanspreken. Waardevolle helpers zijn geurkaarsen, die de feelgood-sfeer harmonieus verhogen met winterse geuren.

8. Schotse ruit

Of het nu sjaals, truien of jurken zijn of gewoon dekens, kussens, gordijnen. Een van de typische herfst- en winterpatronen is de ruit. Een paar mooie accessoires en textiel met een Schotse ruit zijn al genoeg om de uitstraling van een rustieke slaapkamer werkelijkheid te maken. 

9. Hemelbed

Onze laatste tip is voor diegenen die deze winter gaan voor pure romantiek in de slaapkamer: maak van je bed een hemelbed. Doe het zelf, of laat de constructie maken door een timmerman.

Meer tips voor gezelligheid in de winter vind je hier: De allermooiste trends voor herfst en winter

Met welk idee maak jij het extra knus? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!