Smart: je telefoon en tablet aan je huis verbinden!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Smart: je telefoon en tablet aan je huis verbinden!

Sanne Sanne
  door trimborn & eich
Loading admin actions …

Zelfs de oersterke Nokia's die overal tegen konden zijn inmiddels bijna allemaal aan het einde van hun leven gekomen, dus hebben de meeste Nederlanders inmiddels een smartphone. Van de inwoners van ons land tussen de 18 en de 80 jaar heeft meer dan 80% een smartphone. Onder jongeren is dat percentage zelfs 95%. In bijna de helft van de huishoudens is daarnaast ook een tablet te vinden.

Vaak functioneert deze technologie nog los van ons huishouden, terwijl smartphones en tablets heel goed te connecten zijn met je huis, op allerlei manieren, vooral als je apparaten van hetzelfde merk gaat combineren: Apple combineert beter met Apple dan met Samsung, bijvoorbeeld. Ook zijn bepaalde merken keukenapparatuur bijvoorbeeld meer gericht op bepaalde merken smartphone. Naast de connectiviteit moet je wat aandacht besteden aan het geschikt maken van je huis: oplaadpunten, docks en houders maken het je gemakkelijk.

Connectiviteit: gebruik je telefoon of tablet als afstandsbediening

VINTAGE FOR RETRO HOMES:   door Studio Roderick Vos
Studio Roderick Vos

VINTAGE FOR RETRO HOMES

Studio Roderick Vos

Tegenwoordig bestaat er voor bijna alle huishoudelijke apparatuur de mogelijkheid om een telefoon of tablet als afstandsbediening te gebruiken. Laten we eens een perfecte, digitale dag doornemen.

's Ochtends gaat de wekker op je smartphone. Idealiter heb je naast je bed een standaard of een dock met een geïntegreerde oplader. Vervolgens klik je met behulp van je telefoon gedimde verlichting aan om rustig wakker te worden. Op afstand kun je eventueel de oven al voorverwarmen, zodat je er straks broodjes in kunt bakken. Er zijn zelfs koffiezetapparaten die je op afstand kunt inschakelen. Vervolgens neem je met een kopje koffie plaats op de bank en klikt de app met de afstandsbediening voor de tv aan. Je schakelt de tv in en scrollt even door de gids. Na je ontbijtje schakel je de verlichting eventueel uit als het al licht is en open je de gordijnen, óók op afstand. Je neemt de bus naar je werk en bedenkt onderweg dat je de verwarming aan hebt laten staan. Geen probleem: je kunt gemakkelijk je telefoon gebruiken om op afstand de verwarming een graadje lager te zetten. Et cetera, et cetera. Je hoeft natuurlijk niet je hele leven te laten overnemen door de telefoon, maar een beetje integratie maakt je leven toch een stuk relaxter! (Denk ook nog even aan dat vervelende gevoel dat je krijgt als je vergeten bent het licht uit te doen als je je net lekker in bed hebt genesteld!)

Connectiviteit: telefoons, tablets, tv's, computers…

 Mediakamer door hive
hive

Brand Images

hive

Naast de integratie met andere apparaten kun je telefoons, tablets, computers en televisies ook met elkaar laten samenwerken. Bellen op je tablet via je telefoon, whatsappen op je laptop in plaats van op dat kleine schermpje (alhoewel de schermen steeds groter worden). Youtube-video's afspelen op de televisie in plaats van op je tablet en ga zo maar door! Vooral apparaten van hetzelfde merk zijn vaak heel gemakkelijk te linken. Een druk op de knop is meestal genoeg. Alle apparaten kunnen elkaar besturen. Dus zit je net lekker op de bank en is je telefoon niet binnen handbereik terwijl je laptop wel naast je ligt? Dan bel je gewoon vanaf je laptop! Simpele apps zorgen vaak voor extra connectiviteit. En als je in je huis standaards, docks en opladers plaatst is je mobiele apparaat altijd opgeladen en binnen handbereik.

Creëer oplaadpunten

Telefoons hebben de gewoonte altijd leeg te zijn als je nodig hebt: zit je na een lange werkdag eindelijk op de bank met een kopje koffie, klaar om even door je timeline op Facebook te scrollen, is op dat moment natuurlijk de accu van je telefoon leeg. Door te zorgen voor meer oplaadpunten heb je dat probleem niet. Koop een extra oplader en zorg voor een dock om je tablet of telefoon in op te laden. Er zijn tegenwoordig zelfs draadloze oplaadpunten te koop. Die zijn ingebouwd in een bijzettafeltje of lamp. Let op: niet alle telefoons en tablets zijn geschikt voor deze manier van opladen. Denk ook eens aan het gebruik van zonne-energie, bijvoorbeeld in de tuin of op je balkon. Kleine verplaatsbare zonnecollectors zijn heel geschikt voor het opladen van mobiele apparaten.

Dock: muziek afsprelen

Mini Acoustilogue Nr.1:  Slaapkamer door Baltazar's Barn
Baltazar's Barn

Mini Acoustilogue Nr.1

Baltazar's Barn

In veel kamers is nog een aanzienlijke stereotoren te vinden. Natuurlijk is het leuk om een kast vol CD's te hebben, maar de toekomst ligt toch echt in de digitale muziek: Spotify, iTunes, EP's… Natuurlijk zijn een paar goede boxen niet weg, want veel mobiele apparaten en laptops hebben niet hele goede boxen. Connect je telefoon draadloos met je boxen of sluit ze aan op een dock, waar je je telefoon in kunt plaatsen. Zo speel je overal in huis gemakkelijk muziek af.

Standaards: laat hem niet in het toilet vallen

Hoe vaak zie je mensen niet met hun telefoon het toilethokje inlopen? Even rustig zitten en je momentje pakken. Maar menigeen dropt na het toiletbezoek zijn telefoon in de pot. Om dit te voorkomen zorg je voor een goede standaard voor je telefoon. Zie hier de geniale toiletoplossing van Clara Mevial. Het meest linkse onderdeel is een oliediffuser die etherische olie verspreidt en zorgt voor een lekker geurtje in je toilet. Het tweede blokje is, zoals te zien, een telefoonhouder en het derde element is een wc-rolhouder. Dit minimalistische object is de perfecte alles-in-éénoplossing.

Ook je rustmomentje pakken op het toilet? Lees dit Ideabook voor meer ideeën om je toilet in te richten.

Standaards: laat hem niet in bad vallen

Wanneer je in bad ligt is dat het moment om even een nieuwe aflevering van je favoriete serie op Netflix te kijken. Water en de moderne technologie werkt alleen niet heel goed samen, dus wees voorzichtig. De meeste mobiele apparaten overleven een val in het badwater niet. Zorg dus in ieder geval voor een goede standaard, zoals deze mooie houten badstandaard van Trimborn & Eich.

Als extra beveiliging kun je een waterdichte hoes voor je telefoon of tablet kopen voor wanneer je hem in de badkamer gebruikt. Als je hem dan toch per ongeluk laat vallen is hij goed beschermd.

Gebruik jij je smartphone al als afstandsbediening voor je huis?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!