Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Boeken: zo ziet je huis er net zo intellectueel uit als jij!

Sanne Sanne
Loading admin actions …

Wat doe jij als je het huis voor het eerst bij iemand thuiskomt en je loopt de kamer in terwijl de gastheer even koffie zet? Ik schat dat de helft van de mensen een blik werpt op de boekenkast. Uit interesse, uit gewoonte of om een inschatting te maken van de gastheer misschien. Hoe dan ook geeft je boekenkast een soort indruk van jou als persoon en zullen veel mensen er iets uit afleiden. En als je wilt die boekenkast een goede indruk van je geeft kun je er niet genoeg aandacht aan besteden!

Wat zegt je boekenkast over je? Ben je een opgeruimd type of slordig, creatief persoon? En wat zijn de verdere voor- en nadelen van iedere optie? De ene kast verkleint je ruimte, de andere maakt het groter. En wat doen de kleuren voor je kamer? Dus, waar ruim jij je boeken op?

Een muur vol boeken

Met zo'n grote boekenkast in de woonkamer moét je wel een echte leesgek zijn. De schijnbaar ongeorganiseerde lading boeken is enorm en er spreekt een enorme boekenliefde uit. Er staan verschillende series bovenin de kast: een echte liefhebber. Dit is de echte intellectuele kenner.

Deze kast bouw je gemakkelijk; hij bestaat gewoon uit losse planken, bevestigd rondom de doorgang naar de eetkamer. Vervolgens zet je hem helemaal vol met boeken en klaar is Kees!

Hangende planken

Deze planken herbergen best wat boeken én er staat een goede stoel bij, dus waarschijnlijk heb je wel te maken met een boekenliefhebber. Toch lijkt het geheel wat te gestileerd, alsof deze persoon ook graag extra intellectueel wilde lijken. Het gaat wel duidelijk om een opgeruimd persoon!

De kast zelf is heel interessant. Hij bestaat uit planken, de planken zijn alleen niet aan de muur bevestigd, maar ze hangen aan het plafond. Een leuk alternatief voor de standaard boekenplank. De combinatie van het wat donkerder hout en de stalen kabels geeft een chique designeffect. De stoel doet daar nog een schepje bovenop: het gaat hier om een geraffineerde boekenliefhebber.

Een minimalistische kast, half open, half gesloten

Kastenwand:  Woonkamer door Atelier 010
Atelier 010

Kastenwand

Atelier 010

De minimalistische stijl van de kast zegt dat u een opgeruimd type bent, maar door nonchalant een paar boeken op de 'verkeerde' planken te zetten komt het geheel net wat sympathieker over. Ook de kleuren beweren dat u een vriendelijke, positieve persoon bent.

In een kast die deels gesloten is heb je veel ruimte om spullen op te ruimen die niet mogen worden gezien. Het ziet er opgeruimd uit. De open delen van de kast kun je gebruiken voor boeken en andere items die mogen worden gezien. Je kunt gebruik maken van verschillende kleuren en materialen voor een speels effect. Het nadeel van een wandvullende kast is dat je je kamer tientallen centimeters kleiner maakt. Wel geeft de kast een rustig, strak beeld. En indien je kamer vrij groot is is het misschien niet zo erg dat je er wat centimeters afsnoept. Je kunt er ook voor kiezen om de kast zo'n 30 tot 50 centimeter onder het plafond te laten stoppen, waardoor je plafond langer door loopt en je kamer groter oogt. Overigens zorgen de open gedeelten van deze kast wel voor dieptewerking. In de kast op de foto is goed gewerkt met verschillende vakken, waarbij ook delen van de kast leeg zijn gelaten, wat zorgt voor een ruimtelijk effect. Bij een geheel gesloten kast wordt de ruimte optisch nog meer verkleind.

Een leeskamer: boeken en een open haard

Garden House B.:  Studeerkamer/kantoor door Atelier 010
Atelier 010

Garden House B.

Atelier 010

Je kunt natuurlijk een bescheiden boekenkast in de woonkamer plaatsen, maar echte indruk maak je met een huisbibliotheek, compleet met Perzisch tapijt en leren fauteuil. Deze prachtige mix van klassiek en modern is de perfecte plek om te lezen en maakt zeker indruk op je gasten. Je zult onder je vrienden bekend staan als boekengek en opgeruimd type.

Bouw een grote boekenkast, kies een fijne fauteuil en leg een warm kleedje op de vloer. Voor een optimale sfeer maak je het af met een fijne open haard.

Wil je ook een leeskamer inrichten? Bekijk hier meer huisbibliotheken.

Een paar planken

 Woonkamer door homify
homify

Boekenkast met zwevende planken

homify

Als je niet zoveel boeken hebt om tentoon te stellen of je hebt een aantal boeken die je echt goed wilt tonen kun je gaan voor een paar simpele planken. Met weinig plankruimte wordt de inhoud des te belangrijker. Weinig boeken kunnen veel over iemand zeggen…

Het nadeel van boekenplanken is dat het snel een beetje rommelig oogt wanneer er verschillende rijtjes en stapeltjes boeken op staan. Denk goed na over een mooie opstelling waarin je boeken goed uitkomen, zonder dat het geheel rommelig wordt. Orden bijvoorbeeld je boeken op kleur en/of grootte en wissel af met mooie kunstobjecten.

Boekenkubussen

Skyline bookshelve:  Multimedia ruimte door Nick Ronde Ontwerpen
Nick Ronde Ontwerpen

Skyline bookshelve

Nick Ronde Ontwerpen

De kast is speels, maar de boeken staan uiteindelijk vrij saai op een rijtje. Een mooie verpakking van een niet heel interessante boekencollectie? Of een manier om je kleine collectie een betere uitstraling te geven?

Met deze kast maak je een lege muur interessanter. In plaats van een schilderij vul je de muur met deze kast. Denk goed na over de kleuren van de kast en de muur en de inhoud van de kast en maak het geheel persoonlijk. Dress to impress!

Boeken en kunst op kantoor

 Studeerkamer/kantoor door Casa 2 Arquitetos
Casa 2 Arquitetos

Sala de Jantar

Casa 2 Arquitetos

Deze saai gekleurde boekenkast is zeer kleurrijk ingericht en zegt een heleboel over de persoon die in deze ruimte kantoor houdt. Alle kunst en persoonlijke spullen spreken zich uit over het karakter van de eigenaar: waarschijnlijk een creatief type, dat misschien iets meer van kunst houdt dan van boeken.

Een boekenkast in je kantoor heeft twee grote voordelen. Ten eerste heb je altijd je boeken bij de hand. Als je tijdens je werk vaak boeken nodig hebt of je leest of studeert graag in je kantoor is dit ideaal. Je hoeft bovendien niet je bureau vol te leggen met allerlei boeken en spullen. Ten tweede kun je je kantoor een stuk mooier maken door een mooi ingerichte boekenkast te plaatsen. Werk met kleuren en vormen om een mooi effect te bereiken. Houd de muren en de meubels rustig, in gelijke tinten, zodat je een optimaal effect bereikt met je boekenkast.

Wat zegt jouw boekenkast over jou?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!