De unieke vormen van een huis in de heuvels | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De unieke vormen van een huis in de heuvels

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van B.U.S Architecture Modern
Loading admin actions …

Herken je het gevoel dat een huis direct je interesse wekt? Soms weet je niet waardoor dat komt, het kan de architectuur zijn, de uitstraling van het huis of misschien de omgeving. Het laatste is sowieso het geval bij het project dat we nu gaan bekijken. Maar ook de vormgeving van het huis zelf trekt de aandacht. Niet op een opvallende manier, maar juist door hele subtiele details in het huis zelf. We reizen af naar Zuid-Korea voor het bekijken van dit project. Verbaas je over de unieke vormen van dit huis in de heuvels.

Grote rots voor de deur

Zuid-Korea kent zeer veel heuvels en bergen. De activiteit van de aarde heeft over vele millennia dan ook gezorgd voor de nodig zwerfkeien. Pal achter een paar van deze enorme rotsblokken is door de experts van B.U.S Architecture een mooie en ruime bungalow gebouwd. Moderne vormgeving kenmerkt het huis waarbij gebruikmaking van hout voor een wat landelijk tintje zorgt.

Idyllisch doorkijkje

Als je eenmaal tussen het rotsblok en de entree van het huis gaat kijken dan levert dat een zeer idyllisch doorkijkje op. Al is het uitzicht en het landschap dan erg mooi, hoe dichter je bij dit huis gaat kijken, hoe interessanter het wordt! We hebben je al een beetje voorbereid op bijzondere vormen, en dat is hier nog beter zichtbaar. De gevel en het grondplan van het huis zijn namelijk alles behalve recht. En op die manier weet het huis de aandacht prima op zichzelf te vestigen.

Nog meer doorkijkjes

Je zou alleen al van alle bijzondere doorkijkjes in dit huis een heel album kunnen samenstellen! Neem nou dit doorkijkje. En dan hebben we het ook hier niet zozeer over de omgeving, maar toch vooral om de wederom zeer opvallende vormgeving van het huis. Deze golvende doorgang naar de voordeur is uniek in z’n soort. Maar nog steeds zijn we nog niet echt binnen, want daar wachten nog meer opvallende en verrassende zaken op ons.

Licht

Deze foto’s zijn genomen vlak na de oplevering van dit huis, de ruimtes zijn dan ook nog niet ingericht. Maar het huis zelf is al interessant genoeg, dus dat interieur denken we er gewoon bij. De woonkamer is erg licht en door middel van een schuifdeur kun je hier heerlijk naar buiten lopen. Het meest bijzondere element in de kamer is toch zonder enige twijfel het zeer laag geplaatste langwerpige raam. Weer een leuke en grappige twist in het ontwerp!

Hoogte en diepte

Nogmaals zien we het bijzondere lage raam, maar nu kijken we de andere kant op en zien vooral de prachtige werking van de hoogte en diepte die in de vormgeving van dit huis verborgen zit. Het geeft een heerlijk ruimtelijk gevoel. Vooral de bovenverdieping, met de unieke luikjes, vinden wij ontzettend goed geslaagd. En ook als je hier staat kun je niet om het fenomenale uitzicht heen.

Terugkerende vorm

De grappige vorm van het luikje keert in de keuken weer terug in de vorm van een doorgang. Net iets anders dan anders en juist zulke unieke elementen kunnen een huis onderscheidend maken. En dan hebben we het nog niet over de keuken zelf gehad, vooral het natuurstenen aanrechtblad ziet er namelijk erg geslaagd uit. En dat geldt ook zeker voor het landelijk aandoende houten ‘podiumpje’.

Trappenhuis

Ook al is dit huis een bungalow, er is wel degelijk een bovenverdieping, zoals we eerder ook al zagen. En de trap die daar naartoe leidt is ook weer een plaatje om te zien. En dat met zeer eenvoudige middelen. Zo zie je maar, zelfs met eenvoudige materialen kun je hele unieke dingen creëren. 

Uitzicht

Het uitzicht is vanaf de opvallend ruime bovenverdieping nog beter te zien. Wat is nou mooier: het huis of de omgeving? De combinatie van beiden is waarschijnlijk het aantrekkelijke van dit project.

De vormen in dit huis zijn zeer de moeite waard, zeker in combinatie met de omgeving. Maar het kan nog gekker! Bekijk daarvoor dit unieke project.

Wat zijn jouw favoriete vormen op het gebied van architectuur en interieur? Wij zijn benieuwd naar jouw voorkeuren!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!